Suosikki meikkivoide kuivalle iholle x 5

*sisältää mainoslinkin

Kerron tässä postauksessa mikä on mun suosikki meikkivoide kuivalle iholle. Mukana eri hintaluokan tuotteita ja mukana myös sellaisia, jotka toimii myös muilla ihotyypeillä loistavasti. Katsotaan siis mikä on mun suosikki meikkivoide kuivalle iholle sekä muutamat muut loistavat vaihtoehdot.

Kuivalle iholle

1. Shiseido Revitalessence skin glow

shiseido revitalessence on mun suosikki meikkivoide kuivalle iholle

Se kaikkein kuulain ja helein meikkivoide kuivalle iholle. Tämän kauniimpaa hehkua saa etsiä. Jos siis kuten minä rakastat kuulasta ihoa niin *Shiseidon Revitalessence skin glow on sulle. Sävyjä on paljon ja mulla sävy 260, joka on neutraali sävyinen keskivaalea sävy. Tämä on ehdottomasti minusta se kaikkein paras kuivalle iholle. Ihana myös ikääntyvällä iholla, koska on niin ohut.

vasemmalta oikealle: 220, 260, 240

Hinta: n. 60€

Koostumus: Ohut ja kevyt. Juokseva.

Lopputulos kasvoilla: Kevyestä puolipeittävään kerrostettavissa oleva. Todella kaunis hehku ja glow. Ihomainen lopputulos.

2. Amuse Dew Power vegan cushion

Todella kaunis ja upean pinnan iholle jättävä *Amusen korealainen tyynymeikkivoide. Kestää myös kuivalla iholla hyvin koko päivän. Helppo kantaa mukana, koska pakkaus on niin kompakti ja mukana oleva sieni erinomainen levitykseen. Samettinen lopputulos. Käytän itse sävyjä Honey ja Tan.

Sävyt ylhäältä alas: Tan (lämmin päivettyneelle iholle), Honey (lämmin vaalea) ja Healthy (viileä vaalea)

Hinta: n. 30€

Koostumus: Ohut ja samettinen.

Lopputulos kasvoilla: Peittävä, mutta ihomaisen ohut. Samettinen lopputulos.

3. Madara Skin Equal

Luonnonkosmetiikan *Skin Equal meikkivoide, joka sopii kaikille ihotyypeille! Kaunis, hehkuva ja kestävä. Ei kiillä, vaan on sellainen luonnollinen hehku. Monen suosikki enkä ihmettele. Ja vaikka lopputulos on hieman hehkuva, niin tämä pysyy myös rasvoittuvammalla iholla hyvin. Käytän itse sävyjä 30 ja 40.

Sävyt vasemmalta oikealle: 10 ivory, 20 porcelain, 30 rose ivory, 40 sand, 50 golden sand.

Hinta: n. 30€

Koostumus: Koostumukseltaan melko paksu meikkivoide.

Lopputulos kasvoilla: Keskipeittävästä peittävä lopputulos. Kauniin hehkuva. Tärkeä levittää ohuelti, jotta pysyy ihomaisena ja kestävänä.

4. Danessa Myricks Yummy skin tint

Danessa Myricksin Yummy skin tint on täydellinen meikkivoide arkeen ja juhlaan. Helppo käyttää, koska levittyy kauniisti myös sormin iholle. Voi levittää myös siveltimellä tai meikkisienellä. Meikkivoide on todella ihomainen ja tuntuu kosteusvoidemaiselle iholla. Luonnollinen ja kaunis kuivalla iholla. Käytän itse sävyä 4.

Sävyt vasemmalta oikealle: 2, 3 ja 4

Hinta: n. 45€

Koostumus: Voidemainen ja kevyt.

Lopputulos kasvoilla: Luonnollisen kaunis.

5. *Lumene cc-meikkivoide

Lumenen cc-meikkivoide on ollut suosikkini jo varmaan kymmenen vuoden ajan. Se on eniten käyttämäni meikkivoide arjessa. Peittää punaisuutta iholta ohuellakin kerroksella ja on niin ihanan vaivaton levittää. Täydellinen meikkivoide jokaiseen päivään. Käytän itse sävyä medium ja tan.

Hinta: alle 20€

Koostumus: Voidemainen

Lopputulos kasvoilla: Luonnollinen ja ohut. Keskipeittävä lopputulos.

LUE MYÖS: Paras primer kuivalle iholle

Ammattilaisen meikit, jotka sinunkin kannattaa hankkia!

ammattilaisen meikit Danessa Myricksilta

Kaupallinen yhteistyö: nobebeauty.fi

Ammattilaisen meikit, jotka myös perusmeikkaaja voi hankkia meikkipussinsa kulmakiviksi! Olen nyt muutaman vuoden aikana tutustunut Danessa Myricksin meikkeihin ja tajunnut kuinka monipuolisia ja loistavia ne ovat.

Danessa Myricks – ammattilaisen meikit jokaiselle iholle

Danessa Myricks on meikkitaiteilija, joka tekee kosmetiikkaa suurella intohimolla. Tuotteet on suunniteltu sopimaan kaikille. Sävyvalikoima on inklusiivinen ja tuotteet sopii kaikille sukupuolille. Parasta tuotteissa on niiden monikäyttöisyys, joka onkin ammattilaiselle se varmasti paras ominaisuus. Tuotteita voi siis käyttää moniin eri tarkoituksiin ja ne on tehty myös kestämään hyvin. Osassa tuotteissa käyttö on hieman erilaista mihin on tottunut, mutta mukana on myös tosi helppoja meikkejä peruskäyttäjälle! Olen testannut merkiltä paljon tuotteita ja mielestäni löytänyt sieltä tosi hyviä tuotteita myös ihan kotimeikkaajan käyttöön.

Colorfix – voidemaiset pigmentit, jotka muuntuu moneksi!

Voidemaiset pigmentit, jotka sopii niin kulmiin, luomiin, rajaukseksi, huulimeikkiin kuin pohjameikissä varjoiksi tai poskipunaksi. Voi sekoittaa vaikka meikkivoiteen sekaan sävyä muuttamaan tai luodessasi oman täydellisen varjostusvärisi. Lisäksi nämä todellakin PYSYY. Omat suosikkini on kaikki mattaiset ruskeat ja nudet. Lisäksi metallisilla luot intensiivisen silmämeikin hetkessä. Punaiset sopii kestäväksi huulimeikiksi. Näitä löytyy myös kiiltävinä eli koostumus jää “märäksi”. Sävyjä löytyy varmasti jokaiseen makuun!

Mattaisia sävyjä:

Vasemmalta oikealle: Lift, Nude 5, Exposed, Latte, Nude 8, Beaches, Nude 11, Nude 12, Chocolate ja Black out

Metallisia sävyjä:

Ylhäältä alas: Petals, Nebula, Alien, Rebirth, Blossom ja Mermaid

Täydellinen meikkipohja täysin peittävänä tai kevyemmin

Danessan Yummy Skin pohjameikeissä on kaksi erilaista meikkivoidetta. Peittävämpi Yummy skin meikkivoide on todella peittävää. Käytän itse pääasiassa sävyä 6N ja käytän koko kasvojen iholle KAKSI TIPPAA. Levityksessä on tärkeää työstää meikkivoidetta pieni määrä kerrallaan siveltimeen ja siitä ohuelti kasvoille. Nimensä mukaisesti tämä on Yummy skin eli iho jää tosi kauniin näköiseksi.

Sävyt N4 ja N6

Jos haluaa kevyempää pohjaa, niin silloin valitsee mielummin Yummy skin tintin. Se on ohuempi ja levittyvyydeltään helpompi työstää iholle.

Sävyt: 2, 3 ja 4

Lisäksi Danessa Myricks Blurring Balm powder on todella uniikki ja kaunis voidemainen puuteri. Tuote on siis voidemaisessa muodossa, mutta iholla se muuntautuu puuterikseksi. Sitoo päivän aikana öljyjä itseensä eli pitää kiiltoa kurissa. Voi käyttää meikkivoiteen alla, päällä tai pelkästään. Tärkeää levittää ohuelti kämmenselän kautta.

Meikin pohjustus ja kiinnitys

Yummy Skin tuotesarja sisältää myös primerin, joka on enemmän ihonhoidollinen kosteuttava ja heleyttävä voide. Sisältää pientä hehkua eli jos tykkäät kuulaasta pohjasta, niin voisit tykätä tästäkin. Meikinkiinnityssuihkeita löytyy kahta mallia; Dewy ja Set It. Nimensämukaisesti Dewy tuo kuultoa ja Set It on enemmän mattaava. Molemmat lisää meikin kestoa! Sanoisin, että Dewy kuivalle iholla ja Set It rasvoittuvammalle iholle.

LUE MYÖS: Paras primer kuivalle iholle

Blurraavat poskipunat

Balm Powder koostumuksella on myös poskipunia, jotka on omia suosikkejani. Toimii hyvin niin kasvoilla, luomilla kuin huulillakin. Koostumus on ihana ja se oikeasti häivyttää ja tasoittaa ihon pintaa kauniisti. Ei näytä kuivalle ja korosta ollenkaan tekstuuria iholla. Upeat sävyt!

Sävyt: Bellini, Primadonna ja Rosen Brunch

Voidemaiset kasvomeikit

Sävyt: Light 1 ja Medium 1

Itse kuivaihoisena rakastan ylipäätään voidemaisia kasvomeikkejä. Käytän usein Danessan Balm Contouria bronzerina sävyssä medium 1. Se tuo kivasti lämpöä kasvoille. Muotoilua saa tehtyä sävyllä Light 1, vaikkei se ihan kovin viileä ole sekään. Koostumus on tosiaan sellainen balmimainen, mutta jämähtää kivasti silti kasvoille. Uusin rakkauteni on voidemainen highlight sävyssä Electric Love! Täydellinen kuulto ilman glitteriä. Ja koostumus todella ihana.

Sävy Electric Love iholla

Voidemainen paletti huulille, kasvoille ja silmiin

Käytän itse Danessan Luxe cream palettia lähinnä huulimeikkiin, mutta hyvin on sävyjä myös bronzeriksi, varjoiksi tai poskipunaksi. Monipuolinen paletti, joka sopii niin ammattilaiselle kuin intohimoiselle kotimeikkaajalle. Erityisesti, jos huulimeikkejä tykkää tehdä. Itselläni on sävy Nudist, koska se on mielestäni monipuolisempi. Silmämeikkiin käytän mielummin Color Fixejä kuin näitä nappeja. Pysyvyys on niissä parempi luomilla.

Paras aurinkosuoja kasvoille – 4 x kemiallinen suoja

*sisältää mainoslinkin

Mikä on paras aurinkosuoja kasvoille? No, ensisijaisesti käytetty aurinkosuoja. Herkistyin kahdelle fysikaaliselle aurinkosuojalle viime vuonna ja päätin, että otan käyttöön myös kemiallisia aurinkosuojavoiteita. Totuus on, että aurinkosuoja on paras anti-age tuote mitä iholla voi käyttää ja aloin etsiä mikä toimisi minun ihollani. Nämä viisi on olleet ylitse muiden. Näistä moni on toisistaan tosi erilaisia, mutta kaikki toimii minulla loistavasti.

Aurinkosuojien merkinnät? Mitä pitää ottaa huomioon?

UVB= kertoo tuotteen suojakertoimen, miten hyvin se suojaa ihoa palamiselta. Perässä oleva B-kirjain tulee sanasta burning. Suojakerroin ei kasva lineaarisesti eli spf 15 ei ole puolet heikompi teholtaan kuin spf 30. Prosentuaalisesti niiden ero on melko mitätön. Itseasiassa spf 30 ja 50 prosentuaalinen ero on vain noin prosentin.

UVA = kertoo miten hyvin tuote suojaa ihoa auringon iholle aiheuttamista ennenaikaisen ikääntymisen merkeiltä. Eli tämä on se millä on merkitys nimenomaan ihon kunnon kannalta. Tämä on helppo muistaa lyhenteen perässä olevasta A-kirjaimesta, joka tulee sanasta agening. Euroopassa UVA on oltava 1/3 tuotteen UVB kertoimesta.

PA+= käytetään Aasialaisissa tuotteissa kertomaan tuotteen suojan iholle nimenomaan ennenaikaisen ikääntymisen merkeiltä. Eli vastaa euroopan UVA merkintää. Mitä enemmän + perässä, niin sitä isompi suoja tuotteessa on. Kolmen tai neljän + merkintä on jo todella voimakas suoja iholle.

1. Beauty of Joseon – Relief Sun

Korealaisen kosmetiikan helmi eli Beauty of Joseonin *Relief Sun voide, joka on kokoajan myös kaikkialta loppu. Ehkä syystä. Tämä on monen mielestä paras aurinkosuoja kasvoille. Helposti imeytyvä, ihoa kosteuttava voide, jossa erinomainen suojakerroin. Voimakkaasti ihoa palamiselta sekä ikääntymisen merkeiltä suojaava kasvovoide. Sopii meikin alle hyvin.

SPF 50+

PA++++

50ml

2. Mixsoon – Centella

*Mixsoonin Centella on tosi saman tyylinen kuin edeltävä Beauty of Joseonin voide. Imeytyy tosi helposti ihoon ja ei jätä klähmäistä tunnetta iholle ollenkaan. Tosi kosteuttava koostumus eli voi käyttää myös kosteusvoiteen tilalla. Sisältää koreassa suosittua centellaa eli rohtosammakonputkea, jolla on rauhoittavia vaikutuksia iholle sekä se boostaa ihon kollageenituotantoa.

SPF 50+

PA++++

50g

3. Supergoop – Glow Screen

Ostin Portugalissa Sephorasta tämän *Supergoopin Glow Screen aurinkovoiteen kasvoille. Ihan nimen perusteella valitsin juuri tämän, koska kaikki glow kiinnostaa. Jättää iholle upean hohteen! Vähän sävytetty voide ei riitä peittämään iholta mitään, mutta tasoittaa sävyä vähän. Jos siis tykkäät hehkuvasta ihosta, niin tämä on kyllä kiva. Saatavuus on tietysti sellainen, että ulkomailta tämä pitää tilata.

SPF 30

UVB & UVA

50ml

4. La Roche Posay – Hyalu B5 Aquagel

Tämän *La Roche Posayn Hyalu B5 Aquagelin löysin viime vuoden puolella kun @bambidoesbeauty suositteli sitä Instagramissa. Hänen ihonsa on aivan upea ja kuulas ja aina seurailen hänen suosituksiaan. Olin jo innoissani, että tämä tuota löytyisi apteekista helposti, mutta tämä ei ole Suomen valikoimissa ollenkaan. Onnekseni se löytyi kuitenkin Lookfantasticin verkkokaupasta, josta on tosi helppo ja nopea tilata. Ostin uuden purkin itselleni Portugalista. *Hyalu B5 Aquagel on nimensä mukaisesti geelimäinen voide, joka imeytyy ihoon hyvin. Jättää iholle raikkaan tunteen ja niin kauniin kuullon! Ihon kuulto ei tule ollenkaan öljyistä eli ihon pinta jää täysin kuivaksi. Tämä on koostumukseltaan näistä ehdottomasti kevyin.

SPF 30

UVB & UVA

50ml

LUE MYÖS: Fysikaalinen aurinkosuoja kasvoille – viisi parasta!

Sävyttävä päivävoide kuivalle iholle x 3- täydellisen kuulas ja kostutettu iho

*sisältää mainoslinkin

Sävyttävä päivävoide kuivalle iholle on loistava valinta! Erityisesti näin kevään korvalla rakastan sellaista tosi raikasta ja kuulasta meikkipohjaa. Olen huomannut tarttuvani näihin kolmeen ihanaan sävyttävään päivävoiteeseen/meikkivoiteeseen kokoajan useammin. Sävyttävä päivävoide kuivalle iholle toimii loistavasti, koska se tasoittaa ihon sävyä, mutta jättää ihon raikkaaksi ja kostutetuksi. Nämä kolme ovat myös erityisen heleitä ja kuulaita lopputulokseltaan. Sanoisin, että nämä toimii myös loistavasti kaikki myös ikääntyneellä iholla!

Smashbox HALO Healthy glow all in one tinted moisturizer

Sävyttävä päivävoide ikääntyneellä iholla
Tässä 60+ vuotiaalla iholla Smashbox Halo sävyttävä päivävoide

* Smashboxin Halo on täydellinen kokonaisuus. Sävyttävä päivävoide, jossa mielestäni siihen nähden myös hyvä peittävyys. Sisältää aurinkosuojan spf 25. Ohut, kosteuttava ja niin heleä kasvoilla. Ei kimaltava ollenkaan, vaan pelkästään kuulas. Laaja sävyvalikoima, josta itselläni on sävy light. Aion hankkia kesäksi myös medium neutral sävyn. Koostumus on ohut ja eniten perinteisen meikkivoiteen tapainen. Kestää iholla lisäksi hyvin! Käytän tätä ihan meikkivoiteen tapaan ja lisään peitevoidetta sitten lisäksi, jos kaipaan lisää peittävyyttä.

Plussat!

+ Ohut koostumut

+ Upea kuulto!

+ Aurinkosuoja mukana

+ Hyvä kesto

Nabla Skin Realist Tinted balm

*Nablan Skin Realist on nimensä mukaisesti kuin oma iho. Koostumus on jännä, koska siinä tuntuu nimenomaan sellainen tuhti balmimaisuus. Se asettuu iholle täydellisesti ja iho näyttää omalle. Silti se tasoittaa ihon sävyn ja saa sen hehkumaan todella kauniisti. Levitän tämän mieluiten itse aina käsin, jolloin saan hyvän tuntuman tuotteeseen. Ihanan kosteuttava ja helppokäyttöinen sävyttävä voide.

HUOM! Näissä sävyvalikoima on perinteistä tummempi, eli sävy light on oikeasti enemmän medium tasoinen. Perusvaalealle ottaisin sävyn Fair. Itse käytän sävyä light.

Plussat!

+ Ihana koostumus

+ Levittyy helposti sormin

+ Helppo käyttää

+ Kosteuttaa

+ Peittää hyvin

+ Näyttää omalta iholta eikä meikiltä

Vita Liberata Beauty Blur face

Viimeisenä esittelyssä *Vita Liberatan Beauty Blur, jonka pakkaus muuttui tuossa reilu vuosi sitten. Sävyjen nimet myös koki uudistuksen. Tämä ei ehkä ole perinteinen sävyttävä päivävoide, vaan enemmänkin ehkä hehkuvoide. Mutta se kuitenkin myös antaa vähän sävyä ja tasoittaa ihoa. Olen itse käyttänyt tätä näistä kolmesta pisimpään. Kesällä tämä on mun ihan luottotuote myös yksinään käytettynä, silloin kun ei jaksa muuten meikata. Tällä saa nopeasti tasoitettua ihon sävyä, tuomaan hehkua kasvoille ja saamaan jotenkin tosi raikkaan oloisen ihon. Kesällä käytössä sävy medium ja talvella menee light. On peittävyydeltään kevyt ja siksi sävyt asettuu tosi hyvin omaan ihon sävyyn.

Plussat!

+ Upea glow!

+ Tasoittaa ihon pintaa

+ Helppo käyttää sormin levittämällä

+ Saatavilla myös itseruskettavalla ominasuudella

+ Toimii yksin, pohjustajana tai hehkuvoiteena meikin päällä

LUE MYÖS: Paras primer kuivalle iholle!

Smuuti Skin kokemuksia – Suomessa suunniteltua korealaista kosmetiikkaa

Kaupallinen yhteistyö: Bearel.fi

Smuuti Skin kokemuksia on kyselty tosi paljon. Tämä uusi merkki ei ole varmaan mennyt moneltakaan ohi, jos somessa yhtään seuraa kosmetiikkahommia. Smuuti Skin lanseerattiin tammikuussa ja eka erä myytiin loppuun hetkessä. Erityisesti Tiktokissa tämä uusi ihonhoitosarja näkyi isosti jo tuotekehitysvaiheessa. Mikä siis on tämä hehkutettu ihonhoitosarja?

Mikä ihmeen Smuuti Skin?

Smuuti Skin on korealaista kosmetiikkaa, joka on kehitetty Suomessa. Ihonhoitobrändin takana on Bearelin omistaja Jenni Ahokas, joka tunnetaan korealaisen kosmetiikan puolestapuhujana. Smuuti Skin on Jennin ensimmäinen oma kosmetiikkamerkki. Tuotesarjan ensimmäisessä lanseerauksessa tammikuussa 2023 julkaistiin neljä ihonhoitotuotetta. Nämä olivat ne peruskulmakivet ihonhoidossa eli puhdistus, kasvovesi, seerumi ja voide. Ja mikä parasta, niin tämä tuotesarja on todella kivan hintainen. Kaikki ensimmäisen lanseerauksen tuotteet ovat alle 15€!

Smuuti Skin tuotteita myy bearel.fi verkkokauppa sekä Prismat kautta maan!

Minkälaisia tuotteet ovat ja kenelle ne sopivat?

Tuotteet pohjautuvat vesimeloniuutteeseen sekä hyaluronihappoon, jotka ovat molemmat tunnettuja kosteuttavia ihonhoidon raaka-aineita. Korealaisessa kosmetiikassa käytetään paljon hedelmäuutteita. Vesimeloni näkyykin tuotteissa raaka-aineiden lisäksi pakkauksien puolella, jotka ovat niin herkullisen näköiset. Itselleni tuli positiivisena yllätyksenä, että tuotteista vain yhdessä on mukana tuoksua. Pakkaukset antoivat antoivat jotenkin ymmärtää, että näissä olisi vesimeloninen makeahko tuoksu. Tämä on mielestäni tosi hyvä ja fiksu päätös olla laittamatta ylimääräisiä tuoksuja, koska niin moni on hajusteille herkkä. Tuotteet sopivat siis voidetta lukuun ottamatta myös hajusteherkille. Sanoisin tällä sarjalla yksinäänkin pärjäävän tosi hyvin jos iholla ei ole erityisiä tarpeita. Smuuti Skin ihonhoitotuotteet sopivat varmasti monelle, koska ne perustuvat perinteisiin kosteuttaviin raaka-aineisiin ja eivät ole liian aktivoivia. Loistava tuotesarja ehdottomasti myös nuorille!

Watermelon Sorbet Balm

Jos näistä pitäisi yksi valita, niin ottaisin tämän Watermelon Sorbet balmiputsarin! Aivan todella hyvä ja tehokkaasti meikit poistava puhdistusbalmi. Moni on verrannut tätä suosittuun Cliniquen Take the day off balmiputsariin, joka on tätä huomattavasti kalliimpi. Balmimainen puhdistustuote on verrattavissa siis perinteiseen öljypuhdistukseen. Balmi sulaa käsien lämmössä öljyksi ja toimii siten samalla tavalla. Käytössä tärkeää on, että balmia otetaan kuivin käsin nokare käsiin ja hierotaan siinä öljyksi. Sitten käydään sillä kuivat kasvot läpi, jolloin se sulattaa kaiken meikin pois. Myös vedenkestävän silmämeikin. Tuote on hajusteeton ja riittoisa. Aivan upea tämän hintaluokan puhdistusbalmi!

Watermelon Dew Toner Mist

Kevyt vesimäinen kosteuttava kasvovesisuihke. Imeytyy iholle heti ja ohuen koostumuksensa ansiosta sitä on helppo myös kerrostaa. Kosteutustasoltaan keskiverto, joten kuivalle iholle kannattaakin kerrostaa reippaasti. Kätevä pumppupullo, josta on tosi helppo annostella suoraan kasvoille. Sopii loistavasti meikin alle. Hajusteeton!

Watermelon Dew Serum

Korealaisesta kosmetiikasta hyvin tuttu hyaluronihapposeerumi. Kosteutta hyvin sitova raaka-aine eli hyvä lisä jos kaipaa lisäkosteutta iholle, joka sopii kaikille kuivasta rasvoittuvaan ihoon. Hygieeninen ja kätevä pipettipullo. Hajusteeton!

Watermelon Jelly Cream

Watermelon jelly cream on nimensä mukaisesti jellymäinen voide joka luo iholle kauniin glown! Koostumus on geelimäinen ja hieman venyvä. Ei niin venyvä kuin koreasta tutut etanavoiteet, mutta hieman. Ainoa Smuuti Skin tuote, jossa mukana on tuoksua. Mutta itse pidän tästä tuoksusta tosi paljon! Ei liian voimakas, vaan sellainen ihanan vesimeloninen. Voide sopii geelivoiteen ystäville, jotka eivät halua öljyistä tunnetta iholle.

Omia Smuuti Skin kokemuksia

Itselläni on kuiva iho ja sanoisin, että nämä toimii yleisesti sillä ihan hyvin. Talviaikaan kaipaan tehokosteutta lisäksi muilla extratuotteilla, kuten kasvoöljyllä. Puhdistusbalmi on aivan ihana myös rutikuivalle iholleni. Se pesee ihon ihan puhtaaksi, mutta jättää ihon tosi pehmoiseksi ja kosteutetuksi. Kaikki tuotteet jäävät ehdottomasti omaan käyttööni ja vaikka voide on kosteutukseltaan minulle hieman liian kevyt, uskon sen toimivan kesäaikaan hyvin. Pelkästään sen tuoma upea glow on varmasti kesällä toimiva kun ei juuri meikkaa. Smuuti Skin kokonaisena tuotesarjana parhaiten varmasti toimii normaalilla tai hieman pintakuivalla iholla.

LUE MYÖS: Miten poistaa vedenkestävä ripsiväri?

Mitä on skin cycling ja miten sitä toteutetaan?

Kaupallinen yhteistyö: *House of Organics

*sisältää mainoslinkin

Skin cycling on tällä hetkellä tosi trendaava ihonhoitometodi, mutta mitä on skin cycling? Kyseessä on ihonhoitometodi, jonka on kehittänyt ihotautilääkäri Whitney Bowe. Se on neljän päivän kiertävä ihonhoitorutiini. Skin cyclingissa iho ensimmäisenä päivänä kuoritaan, jotta seuraavan päivän retinoli vaikuttaisi mahdollisimman tehokkaasti. Rutiinin seuraavat kaksi päivää ihon annetaan palautua ja silloin käytetään vain yksinkertaista ihonhoitoa ja kosteutusta. Skin cycling tehdään siis iltaisessa ihonhoitorutiinissa yötä vasten.

Itse olin aluksi ihmeissäni, että mitä on skin cycling, josta yhtäkkiä kaikki puhui. Testattuani ymmärrän mihin tässä ihmiset ihastuvat. Itse suosin ihonhoidossa paljon luonnonkosmetiikkaa, joten esittelen sopivat tuotteet skin cycling metodiin luonnonkosmetiikalla.

Postauksen tuotteet on tällä viikolla tarjouksessa luonnonkosmetiikkapäivillä House of Organicin verkkokaupassa! Tutustu kuvastoon tästä.

Perusihonhoito skin cyclingin rinnalla

Perus ihonhoito kulkee siis Skin cyclingin rinnalla kokoajan. Eli aamuinen ihonhoito pidetään simppelinä: Puhdistus, kasvovesi, voide tai öljy sekä aurinkosuoja. Mukaan voi hyvin ottaa myös c-vitamiiniseerumin, joka tasoittaa ihonsävyä, kirkastaa ja häivyttää iholta pigmenttimuutoksia. Elementan *c-vitamiini boosteri on tosi hyvä ja helppo käyttää voiteen seassa tai yksinään seerumin tapaan. C-vitamiinia käyttäessä on hyvä muistaa suojata kasvot auringolta. Suosikkejani hyvistä luonnonkosmetiikan aurinkosuojista voit lukea tästä. Myös *hyaluronihapposeerumi on hyvä lisä, jos kaipaat kosteutta sitovia tuotteita ja ihosi on kuiva.

Myös iltaisessa ihonhoidossa, jossa siis tätä skin cycling metodia toteutetaan kulkee tuo perusihonhoito kokoajan rinnalla. Tärkeää on hellävarainen puhdistus eli öljypuhdistus sekä kosteuttavat tuotteet. Nekin olisi hyvä olla hellvaraisia eikä kovin aktivoivia. Kotimainen *Auy Organicsin öljypuhdistusaine on tosi hellävarainen, mutta poistaa kaiken lian ja meikin kasvoilta. Myös vedenkestävän silmämeikin.

Päivä 1: Kuorinta

Ensimmäisenä iltana iho kuoritaan omalle ihotyypille sopivalla kuorinnalla. Se voi olla perinteinen kuorinta, kuoriva naamio tai kuoriva kasvovesi. Virallisen skin cycling metodin mukaan iho kuoritaan joka neljäs päivä. Tämä on omalle iholleni liikaa ja sanoisinkin, että tuo määrä on monelle liikaa. Tässä kannattaa ehdottomasti kuulostella omaa ihoa, että kuinka paljon kuorintaa se kestää. Rasvoittuva iho, sekaiho ja normaali iho kestää kuivaa ja herkkää paremmin. Lisäksi kuorintoja on tosi paljon erilaisia. Happokuorinnoista usein hellempiä ovat AHA-hapot kuin BHA-hapot. Ja esimerkiksi maitohappo ja mantelihappo ovat hellävaraisia iholle.

VINKKI! Itse kuorin hellävaraisella kuorinnalla kerran viikossa ja se on itselleni tarpeeksi. Metodia voi ja kannattaa siis muokata itselleen ja omalle iholleen sopivaksi, jos sitä haluaa testata.

Evolven Miracle Mask on AHA-happoja sisältävä kuoriva naamio. Se kirkastaa ja kuorii ihoa hellästi, mutta tehokkaasti. Vaikutusaika on 5 minuuttia, mutta suosittelen aloittamaan kahdesta minuutista.

Päivä 2: Retinol

Metodin toisena iltana iholle perusihonhoidon lisäksi laitetaan jokin retinolia sisältävä tuote. Luonnonkosmetiikan oma “retinol” on bakuchiol. Se sopii useimmille, joille perinteinen synteettinen retinol ei sovi. Retinol on ikäätyvän ihon todellinen tehoaine! Se napakoittaa, kiinteyttää ja häivyttää pieniä juonteita kasvoilta. Todella hyvä anti-age tuote. Ja koska iho on edellisenä iltana kuorittu se pääsee hyvin vaikuttamaan iholla. Voit valita itsellesi sopivan retinol tuotteen. Se voi olla seerumi, voide tai vaikka öljy.

VINKKI! Älä käytä retinolia ja AHA-happoja samana päivänä. Vältät turhaa ihon herkistymistä. Aloita retinolin käyttö pikkuhiljaa. Tätäkään ei ole siis pakko käyttää aluksi joka neljäs päivä.

*Evolven Bio-Retinol+C booster on retinolin ja c-vitamiinin yhdistelmä. Öljymäinen seerumiboosteri on hellävarainen, mutta tehokas. Sisältää luonnon omaa retinolia eli bakuchiolia.

Päivät 3 & 4: Kosteutus ja palautuminen

Seuraavat päivät metodissa keskitytään ihon kosteuttamiseen ja palautumiseen. Tässä tärkeää onkin olla käyttämättä mitään liian aktivoivia aihesosia. Eli pysytään ihan perustuotteissa. Itse käytän tässä herkälle iholle suunnattuja tuotteita, jotka rauhottavat ja kosteuttavat ihoa. Kotimaisen *Laponien kasvoöljy on loistava rauhoittava kasvoöljy, joka kannattaa ottaa ihonhoidossa joka päivä viimeiseksi stepiksi. Sopii kuivalle iholle myös meikin alle! Muista myös lotrata ihoa kosteuttavilla kasvovesillä. Laponiella on siihenkin hyvä vaihtoehto.

Aionko jatkaa metodin toteuttamista?

Toteutanko itse tätä metodia? En sellaisenaan suoraan, mutta olen soveltanut sitä omalle iholleni sopivaksi. Eli teen todella hellävaraisen kuorinnan kerran viikossa ja seuraavana päivänä käytän retinolia. Sitten pidän viiden päivän palauttelut ja kosteutukset. Eli tuo neljän päivän sykli on itselleni liikaa erityisesti kuorinnan osalta. Kannattaakin siis kuulostella omaa ihoaan ja aina muokata näitä trendejä sille sopivaksi, jos näitä haluaa lähteä kokeilemaan.

Ihania ihonhoitohetkiä<3