Ihonhoito talvella – nämä ovat parhaat tehokosteuttajat

*sisältää mainoslinkin

Ihonhoito talvella on hieman kosteuttavampaa kuin kesällä. Ainakin oma ihoni alkaa jo syksyn tullen ilmoittaa kosteudentarpeestaan ja talvella siihen on pakko viimeistään reagoida. Itselläni on tosi kuiva iho, joten kosteutus on avainasemassa läpi vuoden, mutta silti talvella kaivan kaapista nämä luottotuotteet tuomaan lisäkosteutta iholle.

Hellävarainen öljypuhdistus

Hellävarainen puhdistus on tärkeää aina, mutta itse jätän kakkosvaiheen puhdistuksen pois talvella melkein kokonaan tai jos teen kaksoispuhdistuksen niin öljyn jälkeen pesen maitomaisella puhdistusaineella. Öljypuhdistusaine on muutenkin siitä paras, että sillä saa kerralla pois myös kaiken meikin ja samalla puhdistuu iho. Suosin itse sellaisia öljyputsareita, jotka huuhtoutuu täysin pois vedellä. Olen nyt käyttänyt tosi paljon kotimaisen *Laponien puhdistusöljyä, joka tuli uutuutena tänä vuonna. Jos ihosi on herkkä, helposti reagoiva tai jos sinulla on akne, niin Laponien tuotteet sopii myös hyvin. Sanoisin, että Laponien öljy on varma valinta kaikille ihoille.

LUE MYÖS: Vuoden parhaat öljypuhdistusaineet – kaikki alle 20€!

Kosteuttavin kasvovesi/hoitoneste

Whamisan deep rich toneria saa myös tällaisina pienempinä pulloina.

Jos saisin valita vain yhden ihonhoitotuotteen loppuelämäksi, niin se olisi *Whamisan Deep Rich toner. Ehdottomasi, eikä tarvitsisi edes miettiä asiaa. Olen käyttänyt näitä kymmeniä. Tältä syksyltä loppui jo yksi pullo. En ole kokeillut mitään kasvovettä tai hoitonestettä, joka olisi edes lähellä tämän tehokkuutta. Kerrostan iltaisin puhdistuksen jälkeen tätä iholle useamman kerroksen. Kovin montaa kerrosta tätä ei iholle mene, koska tämä on aika tiivistä tavaraa. Ei siis mikään vesimäinen koostumus. Jos iho on kovin kuiva, niin käytän myös aamuisin. Jättää ihon koostumuksensa vuoksi hieman tahmeaksi, joten jos et tykkää siitä meikin alla, niin käytä aamulla jotain muuta kosteuttavaa kasvovettä.

Lempeitä ja ravitsevia öljyjä

Jos iho on TODELLA kuiva ja karhea, niin on yksi voide mihin palaan uudelleen. Kotimainen Kolme Cosmetics *kehäkuukkavoide on vedetön ja tuhti voide kuivalle iholle. Erinomainen pakkasen kuivattamalle iholle. Pehmentää karheaa ihoa tehokkaasti. Jos käyttää mielummin kasvoöljyä, niin Whamisan Deep rich sarjan *kasvoöljy on tonerin tapaan ihan mahtava!

Vinkki pintakuivalle iholle!

Muistathan, että iho kaipaa sekä vesikosteutusta sekä öljyjä. Pintakuivuudessa yleensä iho kaipaa enemmän vesikosteutusta ja pintakuivuudesta onkin yleensä aika helppo päästä eroon muutamalla hyvällä vinkillä. Panosta erityisesti kosteuttavaan vesikosteutukseen! Kerrosta kasvovettä aamuin illoin puhdistuksen jälkeen ja sitten lukitset kosteuden iholle voiteella tai öljyllä.

LUE MYÖS: Eroon pintakuivuudesta – panosta näihin!

Nopeat kiharat kiharruspuikolla – ja muotoilutuotevinkit!

Kaupallinen yhteistyö: *Oletkaunis.fi

*sisältää mainoslinkin

Pienellä kiharruspuikolla saa nopeat kiharat, jotka kestää pitkään. Halusin hankkia pienemmän kiharruspuikon edellisen tilalle ja sainkin testiin *Ghd Thin Wandin. Se on ohut, mutta monipuolinen kiharruspuikko, joka lisäksi on äärimmäisen nopea käyttää. Olen käyttänyt Thin Wandia nyt parin kuukauden ajan ja olen tosi tyytyväinen siihen. Ja yllättynytkin!

Alekoodi: Koodilla 20JONNA saat -20% kaikista Oletkaunis.fi verkkokaupan normaalihintaisista tuotteista 16.10.2022 asti.

GHD Thin Wand taipuu moneen

Halusin nimenomaan ohuen kiharruspuikon, jolla saisi tehtyä näyttävämpää pientä kiharaa ja siihen tämä *Thin Wand on erinomainen. Olin kuitenkin tosi yllättynyt parista Thin Wandin ominaisuudesta; kuinka nopeat kiharat sillä saa tehtyä ja kuinka sillä saa myös isompaa kiharaa! Pientä kiharaa tehdessä otan luonnollisesti hiuksia hieman pienemmissä osioissa ja kierrän puikon ympäri. Hiuksia pidetään raudan ympärillä vain parin sekunnin ajan ja hiukset on kihartuneet. Ja nämä kiharat kestävät. Siis vaikka ottaa hiuksia pienemmissä osioissa, niin koko pään kihartamiseen ei mene 10 minuuttia kauempaa! Jos kuitenkin haluan vähän isompaa kiharaa, niin otan isompia osioita ja kiharoista tulee tosi nätit. Thin Wandia on tosi helppo käyttää. Laitteessa on vain virtakytkin ja rauta kuumenee muutamassa sekunnissa kuumaksi. Tällä raudalla saa siis tehtyä näyttävän kiharapilven tai loivemmatkin kiharat.

Parhaat Thin Wand ominaisuudet:

  • optimaalinen lämpötila 185 astetta, joka jakautuu tasaisesti
  • pitkä kiharrinosa, joka sopii pitkillekin hiuksille
  • automaattinen virrankatkaisu 60 min jälkeen, jos käyttämättä
  • 14mm keraaminen kiharrin sopii luonnonkiharan korostamiseen, pienten kiharoiden tekoon tai isompiin laineisiin

Kolme muotoilutuotevinkkiä!

GHD muotoilutuotteet ei ollut itselle kovin tuttuja etukäteen. Nyt kuitenkin olen löytänyt muutamat todella hyvät tuotteet heiltä, joita voin suositella lämpimästi.

Karkeille ja pörröisille hiuksille!

Aiemmin keväällä sain testiin *GHD Dramatic Ending hiusseerumin, joka on ollut mulla tosi ahkerassa käytössä siitä lähtien. Jo toinen pullo menossa! Kyseessä on siis hiusseerumi, joka ei ole öljymäinen vaan silkkinen seerumi, joka silottaa karheimmankin hiuksen. Ja toisin kuin öljhyt, se ei klähmää ollenkaan! Hius jää tosi sileäksi ja ilmavaksi. Käytän itse tätä lähinnä latvoissa ja freesaan tällä myös pöörrööntynyttä kiharaa.

Viimeistele kiiltoa kampauksiin

*Shiny ever after suihke on kaunista kiiltoa kampauksiin ja kiharoille luotu kuiva suihke. Ei latista hiuksia eikä saa niitä näyttämään rasvaisille. Hienojakoinen suihke sopii tosi hyvin erilaisten kampausten viimeistelyyn.

Lämpösuojaa kihartimen alle

GHD *Bodyguard lämpösuojasuihke, joka sopii kaikille hiustyypeille. Kevyt suihke ei tunnu hiuksissa miltään. Loistava suihke niin suoristusraudan kuin kihartimen alle. Hoitaa ja siloittaa hiuksen pintaa samalla kuin suojaa tehokkaasti.

LUE MYÖS: Parhaat hiustuotteet kihartamiseen, pesuun ja muotoiluun

K18 shampoo kahteen eri tarpeeseen – miten valita itselle sopiva?

Kaupallinen yhteistyö: Studio Savon

K18 shampoo tuli markkinoille kahdessa eri käyttötarkoituksessa. Molemmat on suunniteltu käytettäväksi nimenomaan yhdessä K18 hoidon kanssa. Sain nämä uutuudet testiin silloin heti ja ne onkin olleen käytössä aktiivisesti. Miten nämä sitten eroavat toisistaan ja mitä ne tekevät?

ALEKOODI

Koodilla MEIKKIMUIJA saat Savonin verkkokaupasta kaikki K18-sarjan tuotteet -20% alennuksella lokakuun 2022 ajan!

K18 Peptide Prep detox shampoo

k18 shampoo sisältää aktiivihiiltä joka poistaa hiuksista metallijäämiä

Detox shampoo on siis aktiivihiiltä sisältävä syväpuhdistava shampoo. Se toimii erinomaisesti kirkastamaan hiusta (loistava vaalealle hiukselle) ja poistamaan siitä metallijäämiä. Se poistaa myös tehokkaasti talia ja tuotejäämiä. Hiuksiin kertyy metalleja vesijohtoveden joukosta tai jos käyt paljon halliolosuhteissa uimassa. Metallit jää hiuskiin kiinni ja saa hiukset helposti sameiksi ja joskus jopa vihertämään. Erityisesti vaaleassa hiuksessa se näkyy herkästi. K18 syväpuhdistava shampoo on ratkaisu tähän. Itse olen käyttänyt tätä pari kertaa kuussa ennen K18 hoitoaineen lisäämistä. Ja onkin siis tärkeää, että K18 hoitoa ennen hiuksiin ei lisätä silikoneja ja hiukset olisi mahdollisimman puhtaat. Näin hoito imeytyy hiuksiin parhaiten.

K18 Peptide Prep ylläpitoshampoo

Toinen uutuus on ylläpitoon tarkoitettu shampoo, joka on pesuteholtaan hieman syväpuhdistavaa hellempi. Sopii käytettäväksi vaikka päivittäiseen pesuun. Erinomainen hiuspohjan ongelmiin eli jos on hilseilevä tai kuivapäänahka. Itselläni on psoriasis päänahassa, joten tämä on siksikin itselle erinomainen. Sisältää korjaavan K18-peptiden eli on samalla hiusta hoitava. Ylläpitoshampoo toimii siis loistavasti myös käytettäväksi ennen K18 hoitoa, mutta silti silloin tällöin kannattaa välillä hiukset syväpuhdistaa. Voi käyttää siis yksin tai yhdessä K18 hoidon kanssa. K18 ylläpitoshampoo jättää hiukset ilmaviksi ja pehmeiksi ja siksi se sopiikin hyvin juuri omanlaiselleni karkealle hiustyypille. Koostumus on geelimäinen ja shampoo vaahtoutuu helposti.

Vinkki! Näin saat K18 hoitoaineen riittämään pidempään

K18 hoito on kotona tehtävä rakennetta korjaava hoito

Savonin Katilta kuulin loistavan vinkin siihen miten K18 hoitoaineen saa riittämään pidempään! Koska K18 hoito ei ole se kaikkein edullisin hiustenhoitoaine, niin kaikki vinkit riittävyyteen kelpaa paremmin kuin hyvin. Käytän itse K18 hoitoa 2-3 x kuussa. Purkki kestää siis mulla useamman kuukauden, mutta tällä uudella tavalla laitettuna se kestää varmasti tosi paljon pidempään. Ennen käytin 3-4 pumppausta hoitoainetta mun hiuksiin pesun jälkeen. Nyt riittää 1,5 pumppausta! Taika on siinä, että hoitoainetta hierotaan käsiin yli 10 sekunnin ajan kunnes kämmenet muuttuu ihan valkoisiksi ja tuotteen koostumut paksuuntuu. Silloin se riittää tosi paljon suuremmalle alueelle! Tällä kikalla siis säästää n. puolet tuotteen hinnasta kun tuotetta kuluu puolet vähemmän.

Miten hiukseni voi kun olen käyttänyt aktiivisesti K18 tuotteita?

Hiukset ennen K18 hoidon aloittamista ja sen jälkeen

Olen nyt useamman kuukauden ajan käyttänyt aktiivisesti K18 shampoita ja hoitoa. Minulla hiusteni suurin ongelma on niiden pörröisyys. Minulla on siis luonnonkiharaan taipuvat hiukset ja se tuo esiin tuon pörröisyyden. Hiukset on karkeat ja joustamattomat. Kun aikanaan kokeilin K18 hoitoa ensimmäisen kerran olin ihan TODELLA hämmentynyt lopputuloksesta. Hiuksista tuli ilmavat, joustavat ja kevyet. Ja niin sairaan sileät ja kiiltävät! Nyt yritän kasvattaa hiuksiani K18 hoidon avulla ja uskon, että sillä saan tuloksia aikaan. Hiukset ei katkeile niin paljon, joten kasvu tapahtuu siksi nopeammassa tahdissa. Mitenkään kasvuvauhtia se ei lisää. Koen, että hiukseni on helpommin hallittavat ja se on itselleni tosi suuri apu arjessa.

LUE MYÖS: K18 hoito kotona – liian hyvää ollakseen totta?

LUE MYÖS: Parhaat hiustuotteet pesuun, kihartamiseen ja muotoiluun

Spectrum siveltimet testissä – näitä myydään nykyään Suomessa!

Kaupallinen yhteistyö: *Nobebeauty.fi

*sisältää mainoslinkin

*Spectrum siveltimet ovat maailmalla tosi hypetettyjä. He ovat tehneet myös useampia sivellinsettejä eri julkkisten ja vaikuttajien kanssa. Ihan parasta, että näitä saa nykyään Suomesta *noben verkkokaupasta! Kaikki Spectrum siveltimet ovat vegaanisia sekä eläinkokeettomia. Spectrum on kahden siskoksen 2014 perustama yritys, joka on tunnettu todella kauniista ja visuaalisista siveltimistä. Settejä on monia ja niin herkullisissa väreissä. Jokainen löytää varmasti Spectrumilta mieleisensä sivellinsetin. Sain testiin kaksi settiä, joista on toinen on kirkkaanvihreä Malachite setti, jossa on 10 sivellintä ja toisena Katie Jane Hughes x Spectrum siveltimet, jossa on 25 sivellintä. Vertaillaan näitä settejä tässä hieman tarkemmin.

Malachite sivellinsetti

Malachite Spectrum siveltimet

Upea kirkkaan vihreä *Malachite sivellinsetti sisältää 10 sivellintä, joista neljä on kasvoille tarkoitettuja ja kuusi silmämeikkiin. Siveltimet on tosi laadukkaita, pehmeitä ja lisäksi ovat aina eläinkokeettomia sekä vegaanisia. Tämä setti oli minusta loistava! Sopi omaan kädenjälkeeni hyvin ja sisälsi mielestäni kaiken tarvittavan. Käytän paljon voidemaisia kasvomeikkejä jotka tykkään levittää usein kaikki samalla siveltimellä. Usein se on tasapäinen meikkivoidesivellin, joka tästäkin setistä löytyi. Sanoisin tämän smaragdinvihreän setin sopivan hyvin sellaiselle, joka haluaa tosi laadukkaan perussetin, missä ei ole mitään turhaa tai ylimääräistä. Olen käyttänyt setin jokaista sivellintä useasti.

Katie Jane Hughes x Spectrum sivellinsetti

specrum siveltimet, jotka on tehty yhteistyössä Katie Jane Hughesin kanssa

Ah, olisin kovasti halunnut tämän *Spectrum x KJH setin silloin kun se julkaistiin. Seurasin silloin Katien sisältöä aktiivisesti ja nämä näytti niin upeilta! Ja upeita ne ovatkin. Tämä setti on ammattilaisen tai kunnon meikkihifistelijän valinta. Erityisen hyvä se on sellaiselle meikkityylille, mitä KJH itse edustaa. Siveltimet ovat kaikki aika pieniä ja tarkkoja. Ei siis sovellu sellaiselle, joka on tottunut isoihin kasvosiveltimiin. Itse en osaa levittää bronzeria oikeastaan millään puuterisivellintä pienemmällä. Mutta rakastan tämän setin silmämeikkisiveltimiä! Itselle omiin tarpeisiin siis vastaisi pienempi 11 siveltimen setti, jossa on pääasiassa silmämeikkiin soveltuvia siveltimiä ja pari kasvomeikkiin sopivaa. Silmämeikkisiveltimet on tosi uniikkeja ja tarkkoja siveltimiä. En ole omistanut yksiäkään vastaavia aiemmin ja niistä olen kyllä tosi innoissani. Lisäksi näiden ulkonäkö on ihan omaa luokkaansa tyylikkyytensä puolesta.

Parhaat ripsientaivuttimet – seitsemät taivuttimet testissä!

*sisältää mainoslinkin

Olen hehkuttanut aina, että Shiseidon taivuttimet ovat parhaat ripsientaivuttimet. No, niitä ei ole saanut mistään kohta vuoteen. Ilmeisesti on tulossa kyllä, mutta vielä kestää hetken. Oli siis pakko alkaa etsiä korvaajia, koska omat oli jo aikansa eläneet. Kävi kuitenkin niin, että yksi seuraajani lähetti minulle uudet Shiseidot, joka oli myös siksi mahtavaa, että sain tähän testiin vertailupariksi uudet Shiseidot. No miten testissä muut pärjäsivät?

1. Tweezerman ripsientaivuttimet

Arvosana: 2/5

Hinta: 20-25€

*Tweezermanin taivuttimet ovat jämäkät ja kumi on myös aika kova. Ei ovin viuhkamaisesti taivuta omia ripsiäni, vaan ripset jää osittain vähän sekaisin. Sanoisin, että aika perustaivuttimet. Hintaansa nähden keskivertoiset.

2. Kicks ripsientaivuttimet

Arvosana: 2/5

Hinta: 12,90€

Kicksin omat taivuttimet ovat edulliset, mutta omille ripsille ne ei tehnyt juuri mitään. Tuntuvat lisäksi aika heppoisille käsitellä. Nämä ei ole mielestäni edes sen reilu 10€ arvoiset.

3. Nyx ripsientaivuttimet

Arvosana: 0/5

Hinta: 9,90€

*Nyxin taivuttimet olivat suurin pettymys kaikista. Ne ei tehnyt ripsilleni mitään, vaikka taivutin useampaan kertaan. Lopputulos oli kuin ei olisi taivuttanut ollenkaan.

4. Shu Uemura ripsientaivuttimet

Arvosana: 4/5

Hinta: 32€

Shu Uemuran taivuttimista olin kuullut valtavasti hyvää ja odotukset olivat korkealla. Tilasin omani jbeauty verkkokaupasta ja taivuttimet tuli melko nopeasti. Ensi kokeilulla olin tosi innoissani ja tuntui, että ehkä nämä olisi yhtä hyvät kuin Shiseidot! Lopulta nämä ei yltäneet ihan yhtä hyvään lopputulokseen kuin Shiseidot. Hinta on korkea tosin ja nyt tällä hetkellä ovat nämäkin loppu. Taivuttimen luomea vasten olevan metallin kaarevuus on näissä kaarevampi kuin Shiseidoissa. Joten jos sulla on pyöreä silmä, niin nämä voisi sopia sulle.

5. Laura Mercier ripsientaivuttimet

Arvosana: 4/5

Hinta: 27€

*Laura Mercierin taivuttimet yllätti lopputuloksella. Vähän nämä nipisti ja ehkä ei ollut niin mukavat käyttää kuin Shiseidot, mutta olivat jämerän tuntuiset ja lopputulos oli nätin viukamainen. Ei taivuttanut niin tyvestä kuin Shiseidot.

6. LH Cosmetics ripsientaivuttimet

Arvosana: 4/5

Hinta: 20€

*LH Cosmeticsin taivuttimet olivat hyvät. Mukavat käyttää ja taivutti selkeästi ripsiä. Tuntuma hyvä ja kestävän oloinen. Taivutti lisäksi mielestäni tosi tasaisesti eli kaikki ripset taipui samalla.

7. Shiseido ripsientaivuttimet

Arvosana: 5/5

Hinta: 20-25€

*Shiseidon taivuttimet ovat siis edelleen parhaat ripsientaivuttimet. Nämä taivuttaa ripset ihan tyvestä ylös ja saa näin ripset avautumaan ihan omalla tavallaan. Erottelee ja saa ripset viuhkamaisiksi. Toivotaan, että näitä tulee saataville mahdollisimman pian.

LUE MYÖS: Miten saada kaarevat ripset – parhaat ripsivärit

LUE MYÖS: Miten poistaa vedenkestävä ripsiväri – myös Never Die ripsiväri

Silmätipat piilolinssien kanssa? Entä ripsienpidennysten kanssa?

Kaupallinen yhteistyö: Purosilmille

Mitkä silmätipat piilolinssien kanssa kannattaa valita? Voiko silmätippoja käyttää yhdessä ripsienpidennysten kanssa? Jos johonkin asiaan suhtaudun tiukalla rutiinilla, niin silmien kosteuttamiseen. Olen itse piilarikäyttäjä ja minulla onkin pääasiassa aina päiväkäyttöiset piilolinssit. Lisäksi minulla on aika herkät silmät, jotka kuivuu herkästi. Olen käyttänyt Puro silmätippoja vuosien ajan säännöllisesti, joten näitä voin niin lämpimästi suositella testaamaan!

ALEKOODI

Koodilla MM15 saat 15%-alennukseen Puro-tuotteista Yliopiston Verkkoapteekissa. Koodi on voimassa kaksi viikkoa 1.10.2022 saakka.

Puro silmätipat ja suihke

Puro tuotteiden on kliinisesti todettu vähentävän kuivasilmäisyyden oireita ja niitä kaikkia voi käyttää yhdessä piilolinssien kanssa. Ja Puro on siis suomalainen tuote, jolla on avainlippumerkki! Jokaiselle löytyy Puron tuotteiden joukosta omille silmille sopiva kosteuttava tuote. Kolme tuotteista on tippamuodossa olevia ja yksi suihke, jota käytetään siis silmäluomien päälle suihkuttaen. Eli voi käyttää myös meikin kanssa.

Silmätipat kausiluontoisen ärtyneisyyden ja kuivuuden hoitoon

Käytän silmätippoja eri vuodenaikoina hieman eri tarpeisiin. Keväisin allergiaoireet tuntuu itsellä ensimmäisenä silmissä. Silmätipat onkin hyvä lisä allergialääkkeiden kanssa käytettäväksi helpottamaan silmien kutinaa ja kirvelyä. Itse käytän keväisin aina pitkin päivää Vire-silmätippoja, jotka on hyvä just allergiaoireiden avuksi.

Tehokasta kosteutusta

Jos silmäni tuntuu tosi kuivilta, niin silloin käytössäni on Puron Suoja silmätipat. Ne on kosteuttavin vaihtoehto Puron tipoista. Se auttaa vaikeaankin silmien kuivuuteen ja on tosi tehokas. Nämä on hyvä valinta jos silmät punottaa ja haluaa pitkäkestoista kosteutusta. Yleensä käytän tätä iltaisin ennen nukkumaanmenoa.

Pitkävaikutteinen silmätippa

Puron Tehotippa on pitkävaikutteinen ja kosteuttava. Hyvä apu jos teet paljon päätteellä töitä ja silmäsi tuntuvat väsyneiltä. Kosteuttaa tehokkaasti! Erinomaiset silmätipat piilolinssien kanssa käytettäväksi.

Kätevä silmäsuihke tuo kosteutusta pitkin päivää

Meikin kanssa pitkin päivää helpoin vaihtoehto on ehdottomasti ihana Tyrni silmäsuihke, joka on siis silmäluomien päälle suihkutettava kosteuttava silmäsuihke. Ei sotke meikkiä ollenkaan! Puro Tyrni on tehokas kosteuttava suihke, jossa on kolmea tehokosteuttavaa ainesosaa; hyaluronaani, glyseroli ja tyrnisiemenöljy. Tyrnisuihke oli ensimmäinen Puro-tuotteeni, jonka hankin. Ja siitä lähtien olen ostanut aina uuden tilalle. Tosi kätevä tapa kosteuttaa silmiä kesken päivän. Sopii loistavasti piilarikäyttäjille! Sisältää hyaluronihappoa, joten pitää huolta samalla silmänympärysihon kosteudesta.

Ripsienpidennysten kanssa sopivat silmätipat

Ripsienpidennysten kanssa käytettäväksi sopii Vire -sekä Tehotipat. Nämä ei sisällä ripsipidennysten liimaa liuottavia öljyjä ollenkaan. Öljyjä kannattaa välttää ripsienpidennysten kanssa, joten mikä tahansa silmätippa ei sovi käytettäväksi ripsienpidennysten kanssa. Ripsienpidennykset saattaa alkaa irtoamaan, jos liimaan pääsee öljyjä.

LUE MYÖS: Paras markettimeikkivoide – löydä suosikki kauppareissulla!