Hiusten kasvivärjäys kotona – luonnonkosmetiikka lauantai

Ystäväni Iida on värjäyttänyt kasviväreillä hiuksiaan jo useita vuosia. Minulla alkoi luonnonkosmetiikka lauantai sarja ja haluttiin kokeille miten hiusten kasvivärjäys onnistuu kotona. Merkiksi valikoitiin *Cultivators, joka on tullut usein somessakin vastaan. Cultivatorsilla on myös oma Facebook-ryhmä, jossa ekokampaaja antaa vinkkejä kotivärjäykseen ja vastailee kysymyksiin. Kannattaa ehdottomasti liittyä, jos aihe kiinnostaa! Cultivatorsin värejä on laaja sävyvalikoima. Itselläkin oli käsitys, että kaikki kasvivärit on hennapohjaisia punertavia sävyjä, mutta näitä saa ihan vaaleasta tosi tummaan. Itse kokeilen vielä jossain vaiheessa tuota vaaleaa Cassia sävyä, että tekeekö se jotain sävyä omaan vaalennettuun hiukseen. Näitä värejä myy mm. *House of organics verkkokauppa sekä näitä on myynnissä myös isommissa marketeissa kuten Prismoissa ja Sokoksissa.

Kuparisesta tummempaan sävyyn

Ennen hiustenvärjäämistä kannattaa hiukset pestä syväpesevällä shampoolla, jotta hiuksista saa kaikki tuotejäämät ja muut pois ja väri tarttuu tasaisesti ja hyvin jokapuolelle. Me käytimme tätä *Brunsin luonnonkosmettiista syväpesevää shampoota. Iidan hiukset oli lähtötilanteessa kuparisen ruskeat ja selkeästi oranssiin taittavat. Haluttiin sävyä tummemmaksi ja mahdollisesti hieman kylmemmän sävyiseksi. Valitsimme sävyksi *Chestnut nimisen tummanruskean sävyn. Paketti sisältää neljä pussia värijauhetta, joten siitä voi sekoittaa itselleen sopivan määrän väriä. Teimme ehkä massasta hieman liian jäykkää, koska käytimme lopulta kaksi pakettia väriä. Halusimme varmistaa, että värimassaa on varmasti kaikkialla hiuksissa. Jos olisimme tehneet massasta hieman juoksevampaa, olisi varmaan pienempi määrä ollut riittävä. Tosin Iidalla on pitkät hiukset, joten ei ole huonoa varautua kahteen pakettiin. Kiva väreissä on kuitenkin, että jauhe on useammassa eri pussissa, jolloin voi käyttää vaan osan väristä. Cultivatorsin värimassasta tulee tosi kuohkeaa ja kermaista ja siten sitä on helppo käsitellä. Väri kuivuu päässä jonkin verran ja kun värimassa on levitetty kauttaaltaan tyvestä latvoihin, kannattaa päähän laittaa suihkumyssyä ja sitten väriä tehostamaan pyyheliina, jotta lämpö tehostaa väriä. Tyveen kannattaa massa levittää sudilla, jos vaan sellaisen omistaa. Värjäämisestä on Instagram tililläni video, jonka voit katsoa tilini kohokohdista täältä.

Lopputulos

Kasviväreissä lopullinen hiustenväri näkyy vasta muutamien päivien kuluttua värjäämisestä. Kasviväri tekeytyy hiuksissa vielä pesun jälkeenkin, kuten alla olevasta kuvasta näette. Lopputulos on todella kauniin ruskea. Kakkoskuva on otettu heti pesun jälkeen ja kuten huomaatte, hiustenväri on tasoittunut ja syventynyt viimeisessä kuvassa tosi paljon. Olimme Iidan hiusten lopulliseen sävyyn tosi tyytyväisiä. Periaatteessa värejä voi sekoittaa myös keskenään hyvin, mutta kannattaa hakea siihen hyviä vinkkejä ja niksejä tuolta facebook ryhmästä. Hyviä kasvivärjäyskokeiluja kaikille! Mutta täytyy kyllä sanoa, että hiusten kasvivärjäys kotona on aika helppoa.

Vas. lähtötilanne, kesk. heti värjäyksen jälkeen, oik. viikon kuluttua värjäämisestä

Jaa:

Facebook

Lue myös nämä

Lue myös nämä