Hiustenhoito luonnonkosmetiikalla – sopii myös curly girl metodiin!

Minulla on todella kuivat, pörröiset ja helposti takkuuntuvat hiukset ja olenkin yrittänyt löytää jotain hiustenhoitosarjaa, joka oikeasti helpottaisi arkeani, jotta suoristusrauta ei aina olisi tarpeellinen silottamaan kutrejani. Mahtavaa olisi, jos hiustenhoito hoituisi luonnonkosmetiikalla. Olen myös melko laiska hiuksieni kanssa ja usein valintani onkin pörröisyyden takia pikainen nuttura, jolloin ei tarvitse siloitella tukkaa raudalla. Sairastan myös psoriaista, joka on myös päänahassani ja se aiheuttaa omat vaikeutensa tuotteiden valinnassa. Olenkin pyrkinyt välttämään sulfaatteja, koska niinkuin ihonhoidossakin ne kuivattavat turhan paljon jos valmiiksi hilseilevää päänahkaani. Lisäksi silloin tällöin pesen ja muotoilen hiukseni curly girl metodia mukaillen ja nämä onkin kaikki myös siihen metodiin sopivia tuotteita!

Toinen suosikkini on Briogeo hiustenhoitosarja. Tosin se ei ole luonnonkosmetiikkaa, mutta vegaaninen, sulfaatiton ja parabeniton. Siitä voit lukea tästä postauksesta.

Flora & Curl – hiustenhoito luonnonkosmetiikalla

Sain testiin koko *Koreinan verkkokaupan valikoiman Flora & Curl tuotesarjasta, jota olen tässä viime viikot nyt ahkerasti testaillut. Tuotesarja on suunnattu erityisesti kiharalle hiukselle, mutta sopii erinomaisesti myös kuivalle, vaurioituneella tai pörröiselle suoralle tukalle. Flora & Curl tuotesarja on silikoniton, parabeeniton luonnonkosmeetiikan hiustenhoitosarja, jonka tuotteet ovat eettisesti tuotettuja. Suurin osa tuotteista on myöskin vegaanisia. Tämän sarjan kanssa hiustenhoito luonnonkosmetiikalla on tehokasta! Koreinashopin valikoimista on muutenkin ihana hankkia kosmetiikkaa, koska heidän verkkokaupassaan on aina tuotteiden kohdalle selkeästi merkitty onko tuote vegaaninen, luonnonkosmetiikkaa, eläinkokeeton, eettinen valinta yms. Ja suurin osa valikoimista on juuri tämänlaisia paremman valinnan tuotteita.

Tuotteisiin on kätevästi merkitty onko tuote vegaaninen, eläinkokeeton yms, joten valintoja on helppo tehdä. Kuva: Koreina.com

Sain teille alekoodin näihin Flora & Curlin tuotteisiin eli koodilla MEIKKIMUIJA saa -20% alennuksen Koreina.com verkkokaupasta 13.2.2020 asti!

Shampoot ja hoitoaineet

Organic rose & honey shampoo ja hoitoaine

Tämä shampoo on ihan huikea kuivalle hiukselle tästä tuotesarjasta! *Organic rose & honey creme shampoo on ylellisen tuntuinen, hieman maitomainen shampoo, joka pesee hiukset puhtaiksi lainkaan kuivattamatta. Erityisesti hiuspohja tuntuu tämän käytön jälkeen ihanalta! Shampoo sisältää rauhoittavaa ja kutinaa hillitsevää hunajaa sekä hibiskus rauhoittaa ja viilentää hiuspohjaa. Tuote vaahtoutuu hyvin ja tätä riittää omaan pitkään ja paksuun tukkaani melko pieni määrä.

*Organic rose & honey cream conditioner on nipun luonnollisia ja hiusta helliviä öljyjä sisältävä hoitoaine, joka todella silottaa ja hoitaa kuivaa ja vaurioitunutta hiusta. Nämä öljyt ovat täynnä aminohappoja, mineraaleja ja vitamiineja, jotka todella ravitsevat hiuksiasi. Tämä hoitoaine on myös omiaan kuivalle päänahalle, ilman rasvoittunutta tunnetta.

African Citrus Bloom superfruit shampoo – Hieman pesevämpi sulfaatiton shampoo

Hieman pesevämpi *superfruit shampoo, mutta tämäkin on siitä huolimatta silikoniton ja sulfaatiton sekä kosteuttava. Tämä poistaa tuotekertymät sekä lian tehokkaasti ja sopii siksi esimerkiksi rasvoittumallekin hiuspohjalle. Hiustenhoito luonnonkosmetiikalla sopii siis mys rasvoittuvammalle hiukselle. Itselläni ei hiukset rasvoitu juuri lainkaan, joten siksi itse valitsen mielummin rose & honey sarjan shampoon hiusten arkipesuun. Jos hiuksesi rasvoittuu helposti, mutta et halua käyttää voimakkaita sulfaatteja voisi tämä olla vastaus sinun hiuksiesi tarpeisiin. Lisäksi käytän tätä öljyhoidon jälkeiseen pesuun. Näiden kaikkien tuotteiden tuoksu on huumaava, mutta erityisesti tämän superfood sarjan tuotteiden tuoksu on ihan täydellinen! Tosi luonnollisen sitruksinen.

Coconut mint curl refresh savipuhdistus – Lässähtäneiden kiharoiden apu

Tämä oli jännä tuote testata. Sopii varmasti curly girl metodissa lässähtäneiden kiharoiden elvytykseen. *Refresh savipuhdistus on täysin luonnollinen ja siinä oleva savi puhdistaa hiuksista ylimääräiset kertymät, metallit ja lian. Siis todella syväpuhdistaa hiukset. Luonnollinen savi on todettu aittavan myös hiuspohjan ongelmiin, joten jos kärsit hiuspohjan kuivuudesta tai sinulla on ärsynyt päänahka voi tämä tuote auttaa myös siinä. Kyseessä on siis jauhemainen tuote, joka sekoitetaan itse veteen ja levitetään kaikkialle hiuksiin ja päänahkaan. Vaikka tuote on pesevä, se ei vaahtoudu.

Tehostavat hoitotuotteet

Organic rose & honey leave in detangler – takkutukan kesyttäjä!

Tämä *hiuksiin jätettävä hoitoaine on takkuisen tukan pelastaja! Omat hiukseni ovat tosiaan helposti takkuuntuvat, joten jokin jätettävä aine on joka pesun jälkeen pakollinen. Levitän tätä pienen määrän kosteisiin hiuksiin, erityisesti pituuksiin ja käyn sen jälkeen Wetbrushin harjalla hiukset läpi. Silottaa, kosteuttaa ja tekee hiuksista helposti kammattavat.

Jasmine oasis hydrating hair mist – pörröisyyden pikapelastus

Suosikkini! Käytän tätä *kosteuttavaa hiussuihketta lähes päivittäin suoraan kuiviin hiuksiini. Tällä voi freesata kiharaa girly girl metodissa tai vaan poistaa pörröisyyttä hiuksista suihkuttamalla tätä hiusten pituuksiin. Tuote on kuitenkin niin kevyt, että vaikka se kosteuttaa niin hiuksiin ei jää yhtään klähmäistä rasvoittuvaa tunnetta. Ihan täydellinen pelastamaan pörröisen hiuksen ilman suoristusrautaa!

African citrus superfruit hiusöljy 

Tämä *Superfood hiusöljy on vähääkään liikaa käytettynä omalle hiukselle helposti hieman liian tuju. Tuote on todella ravitseva, mutta tarkoittaen myös sitä, että se on todella voimakkaan öljyinen. Joten tämän kanssa saa olla varovainen. Ihan oikeasti muutama tippa tuotetta ihan pelkkiin latvoihin riittää jos käyttää tätä jätettävänä öljynä. Itse käytän tätä myös hiusten tehohoitona. Laitan pesua edeltävänä iltana tätä pituuksiin sekä päänahkaani hoitamaan ja pehmentämään psoriläiskiäni ja sitten laitan tukan nutturalle yöksi. Aamulla pesen African citrus superfruit shampoolla hiukset, jotta saan kaiken öljyn pestyä kunnolla pois. Hius jää TODELLA kiiltäväksi ja kosteutetuksi. Ja ennen kaikkea päänahkani psori tykkää tästä todella! Ennen tein saman kookosöljyllä, mutta tämä toimii vielä paremmin!

Vinkki! voi käyttää myös pari tippaa hoitoaineen seassa tehostamassa kosteutusta.

Muotoilutuotteet

Kiharan ja laineikkaan hiuksen muotoiluun sopivat nämä kaksi tuotetta. *Sweet hibiscus curl activation lotion on kevyempi voidemainen  muotoilutuote, joka levitetään kosteaan hiukseen puristellen. Tuote muotoilee kevyesti ja antaa kevyen pidon kiharalle ilman ”castia” eli kovettunutta kuorta. Jos taas etsit kovempaa pitoa, toimii siihen paremmin sarjan *Sweet hibiscus curl defining gel. Tämä tekee hiukseen kovan kuoren, jonka voi kuivuttuaan puristella pois hiuksesta. Kosteuttaa, hoitaa ja muotoilee erotellen kiharat kauniisti. Sopii myös ohuempien hiusten muotoilutuotteeksi.

Jaa:

Facebook

Lue myös nämä

Lue myös nämä