Ihon happokuorinta – AHA vai BHA? Miten ne eroaa toisistaan?

*Kaupallinen yhteistyö: Beautyko.fi

Monelle ihon happokuorinta kuulostaa paitsi pelottavalta myös vaikealta ymmärtää. Miten valita oikea happokuorinta omalle iholle? Mitä eroa on eri hapoilla? Ihon happokuorinta on yksi tapa kuoria ihoa. On olemassa myös perinteinen mekaaninen kuorinta, jossa tuotteen rakeet poistavat kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta. On oma mieltymys, minkälaisesta kuorinnasta tykkää ja mikä sopii omalle iholle. Happokuorinnasta voi kuitenkin saada apua erilaisiin iho-ongelmiin helpostikin. Tässä postauksessa käydään läpi muutama erilainen happokuorinta ja minkälaisiin iho-ongelmiin niitä käytetään.

ALEKOODI BEAUTYKO.FI VERKKOKAUPPAAN: Koodilla MEIKKIMUIJA saat -20% alennusta kaikista tuotteista. Ei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Voimassa 9.9.2020 saakka.

BHA-hapot

BHA-hapot sopivat yleisesti paremmin epäpuhtaalle, rasvoittuvalle ja sekaiholle. BHA-tuotteet sisältävät useimmiten salisyylihappoa tai betaiinisalisylaattia. BHA-hapot kuorivat ihoa sekä auttavat mustapäiden, laajentuneiden ihohuokosten ja näppyjen kanssa. Myös kuivemmalle iholle voi käyttää BHA-happoja, mutta käyttö kannattaa aloittaa hellävaraisesti. Kuorintaa voi tehdä vain esimerkiksi t-alueelle kerran viikossa tai täsmäaseena vaikka leuan näppyjä vastaan.

COSXR – BHA Blackhead power liquid

Yksi maailman myydyin BHA-happokuorinta. Korealainen COSXR tuotteet ovat tunnettuja nimenomaan happokuorinnoistaan. Tämä heidän Blackhead power liquid on hyvä tuote iholle, joka kärsii laajentuneista ihohuokosista, epäpuhtauksista ja mustapäistä. Happona on salisyylihappoa hieman hellävaraisempaa betaiinisalisylaattia, joten tuote ei ole niin ihoa ärsyttävä, joten tätä uskaltaa kokeilla kuivallakin iholla.

AHA-hapot

AHA-hapot sopivat kuivemmalle, normaalille ja ikääntyvälle iholle. AHA-hapoista tunnetuin on ehkä glykolihappo, mutta on myös esimerkiksi maitohappo sekä mantelihappo. Näistä kaksi viineisintä sopii herkälle iholle parhaiten. AHA-happojen kerrotaan siloittavan hyvin juonteita, auttavan pigmenttimuutoksiin ja kirkastavan ihoa. Jos siis kaipaat ihollesi kirkkautta ja heleyttä, voit hyötyä AHA-happokuorinnasta.

COSRX AHA 7 Whitehead power liquid

COSRX AHA 7 Whitehead power liquid on suunniteltu kirkastamaan ja heleyttämään ihoa. Sisältää sekä glykolihappoa, että omenavettä, joka kuorii ihoa luonnollisten happojen avulla. Mukana kosteuttavia ainesosia, joten sopii siten myös kuivemmalle iholle. Itse käytän tätä kerran viikossa muutamana viikkona silloin kun ihoni kaipaa kirkastusta. Hyvä esimerkiksi näin kesän jäljiltä, kun aurinko on tehnyt tehtävänsä iholle. Tuote on myös vegaaninen!

Helpot kuorintalaput

Moisture ur pad – kosteuttaa ja kuorii

COSRX Moisture up pad kuorintalaput on käteviä ja helppokäyttöisiä! Sisältää pääasiassa mehiläisen kittivahaa ja kuorivana ainesosana on betaiinisalisylaattihappo, joka on salisyylihappoa hellävaraisempi. Sisältää siis hellävaraisempaa BHA-happoa, mutta mukana kosteuttavia ainesosia. Siksi sopii paremmin myös kuivaemmalle iholle. Toimii hyvin niinä aamuina, kun tuntuu että iho on tukkeutunut ja samea. Pyyhi kasvot lapulla läpi puhdistuksen jälkeen ja anna vaikuttaa hetki, ennenkuin lisäät ihonhoitosi seuraavat tuotteet päälle.

Clear up pad – kuorinta epäpuhtaalle iholle

Epäpuhtaalle iholle sopii puolestaan paremmin One step original clear pad. Sisältää salisyylihappoa 1% sekä pajunkuorivettä. Jos ihosi on rasvainen, tukkeutunut tai ihollasi on näppyjä, voit kokeilla näitä kuorintalappuja. Tykkään ihonhoidossa kun tuotteissa on mietitty niiden käyttömukavuutta ja näitä on kyllä tosi helppo käyttää. Ei tarvitse erikseen vanulappuja vaan voi ottaa purkista suoraan yhden lapun ja käydä sillä kasvot läpi.

Ihon happokuorintavinkit!

Muista aloittaa käyttö varovasti, vaikka esimerkiksi AHA-hapot sopivatkin paremmin kuivemmalle iholle. En suosittele päivittäistä käyttöä, jos ihosi on vähääkään kuiva ja herkkä. Aloita käyttö kerran viikossa ja katso miten ihosi reagoi. Voit lisätä käyttöä pikkuhiljaa omaa ihoasi kuunnellen. Kannattaa muistaa kuitenkin hyvä kosteutus kuorinnan jälkeen kosteuttavalla kasvovedellä sekä ravitsevalla kosteusvoiteella tai öljyllä. Happojen käyttö on kuitenkin ihan turvallista eikä sitä ole syytä pelätä, vaikka happo kuulostaakin hieman pelottavalta tavalta kuorita ihoa.

LUE LISÄÄ: Parhaat kosteuttavat kasvovedet

Jaa:

Facebook

Lue myös nämä

Lue myös nämä