Ihonhoito kesällä – yksinkertainen ja tehokas aamurutiini!

Ihonhoito kesällä voi helposti jäädä hieman taka-alalle, kun välttämättä meikkiä ei käytetä niin paljon, iho päivettyy ja tuntuu voivan muutenkin ehkä paremmin ja kuivuuttakaan ei ole niin paljoa. Ihoa kuitenkin syytä hoitaa myös kesällä, mutta se voi olla myös yksinkertaista ja helppoa. Tämä yksinkertainen ihonhoitorutiini sopii lähes kaikille kesää ajatellen. Ihonhoito muuttuu aina ihon tarpeen, mutta myös hieman vuodenaikojen mukaan. Erityisesti aurinkosuojan tarve korostuu ja se on se vaihe minkä monet jättävät välistä, vaikka se on todella tärkeä. Aurinkosuojista on edelleen sellainen fiilis monella, että ne tukkivat ihohuokoset, jättää ihon pinnalle ikävän kalvon ja meikki asettuu sen päälle huonosti. Nykyään on todella hyviä aurinkosuojia kasvoille, jotka toimivat loistavasti myös meikin alla eikä mitään ikävää tunnetta jää kasvoille. Tämä ihonhoitorutiini toimii lähes kaikilla ihotyypeillä (toki erityistarpeet huomioiden). Poimi tästä omaan ihonhoitoosi sopivat tuotteet.

Kaikista normaalihintaisista tuotteista kuten Huxleyn ja Bybin tuotteista saat tämän viikon ajan (31.5.2020 saakka) vielä Noben verkkokaupasta -20% alennuksen koodilla MEIKKIMUIJA

Aamurutiini

1.Puhdistus

Aamuisin pesen kasvoni pelkällä vedellä. Tässä voi käyttää apuna musliiniliinaa tai konjakkisientä tehostamassa puhdistusta, mutta ei ole pakollista. Joskus pelkän veden sijaan, jos olen käyttänyt tuhtia yövoidetta tai yönaamiota, pyyhin kasvoni vanulapulla, jossa on puhdistusvettä. Puhdistusvesi puhdistaa ihon vettä tehokkaammin, mutta ei ole kuitenkaan liian pesevä. (huom. tämä pitää olla hellävarainen eikä saa sisältää liian puhdistavaa sodium laureth sulfatea).

Tuotesuositus:

*Huxley cleansing water

2.Kosteutus

Kosteutuksella en tarkoita voidetta vaan ihon nesteyttämistä kosteuttavalla kasvovedellä. Tämä on ihonhoitoni ihan ehdoton kulmakivi, josta en luovu koskaan. Pelkästään tämän ottaminen mukaan omaan ihonhoitorutiiniin voi tehdä oikeasti ihmeitä ihollesi ja sen hyvinvoinnille! Kosteuttavaa kasvovetää otetaan kämmenelle muutamia tippoja ja painellaan käsillä joka puolelle kasvojen ja kaulan ihoa, koska näin tuote imeytyy ihoon paremmin. Sama toistetaan pari kertaa, jotta iho ”juo” nestettä kunnolla. Vaikka iho ei välttämättä kesällä ole niin kuiva, kannattaa muistaa ihon kosteutus siitä huolimatta. Älä siis unohda tätä vaihetta ihonhoidostasi kesällä, vaikka ihosi ei tuntuisikaan kuivalle.

Tuotesuositus:

*Huxley Toner; Extract it  (Huxleyn tuotteista ja suosikeistani lisää voit lukea tästä postauksesta)

*Bybi Mega mist suihke (luonnonkosmetiikkaa)

3.Kosteusvoide/Aurinkosuoja

Ihonhoito kesällä tarvitsee aurinkosuojan. Aurinko vahingoittaa ihoa valtavasti ja esimerkiksi n. 80% ikääntymisen merkeistä ovat auringon aiheuttamia. Tätä steppiä ei kannata jättää välistä! Käytän itse kesällä kasvovoidetta, jossa on aurinkosuoja. Suosin nykyään fysikaalista aurinkosuojaa lähinnä ympäristösyistä, kun kuulin kuinka paljon normaali aurinkosuoja tuhoaa vesistöjä. Aurinkosuojalla varustettu kosteusvoide on todella kätevä käyttää ja siinä saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Tuotesuositus:

*Hynt Beauty sun prep broad spectrum spf 25 (luonnonkosmetiikkaa)

*Mossa 365 days defence spf 30, kevyesti sävyä antava kasvovoide (luonnonkosmetiikkaa)

4.Kasvoöljy

Lisään kasvovoiteen päälle itse muutaman tipan kasvoöljyä, jotta saan kunnolla kosteutuksen lukittua ihoon ja ihon pehmoiseksi meikkiä varten. Suosin itse kasvööljyjä, jotka antavat lisäsuojaa myös uv-säteiltä. Kasvoöljyjä ei kannata turhaan pelätä tukkivan ihoa tai olevan huonoja automaattisesti rasvoittuvalle iholle. Rasvoittuva iho kaipaa myös öljyjä ja kosteutta, jotta ihon ei tarvitse itse tehostaa sen omaa rasvantuotantoa niin paljon.

Tuotesuositus:

*Bybi Buriti booster (luonnonkosmetiikkaa)

Ihonhoito kesällä on yhtä tärkeää kuin muinakin vuodenaikoina. Pidä ihonhoitosi helppona ja yksinkertaisena valitsemalla muutaman hyvät tuotteet, niin ihonhoitoon ei mene niin paljon aikaa ja voit keskittyä nauttimaan ihanista keleistä (auringolta hyvin suojattuna) <3

Jaa:

Facebook

Lue myös nämä

Lue myös nämä