Klassikkomeikit – ja edullisempia vaihtoehtoja

Klassikkomeikit ja niiden edullisemmat versiot tarkastatelussa. Olen pitkään katsellut jo omasta kosmetiikkavarastoistani tuotteita, jotka ovat tosi samanlaisia muuten paitsi hinnaltaan. Eli yrittänyt löytää edullisempia vaihtoehtoja meikeistä. Tässä joitain tähän astisia löytöjäni, joita olen tehnyt!

Kultti poskipuna vs. edullinen luonnonkosmetiikkabrändi

Sain tämän Narsin Orgasm sävyisen poskipunan pr-lahjana jokin aika sitten enkä ollut koskaan ennen päässyt tätä kulttimaiseessa olevaa poskipunaa itse kokeilemaan. Heti huomasin sen kuitenkin muistuttavan yhtä minulla jo olevaa luonnonkosmetiikan poskipunaa ja vielä markettisellaista! *Laveran so fresh mineral rouge powder blush on täsmälleen samanvärinen kuin Narsin puna eikä kalpene sen rinnalla mielestäni lainkaan. Molemmat on hohtavia punia, joten mattaisen punan ystävät ei näistä pidä. Itse rakastan hieman hohtavaa punaa ja tämä sävy on tosi hyvä suomalaiselle iholle. Sopii lähes kaikille tällainen roosan sävy, jossa on aavistus persikkaista seassa.

Mac huulipuna vs. Essencen huulipuna

*Macin huulipunat ovat klassikoita ja mielestäni ihan syystäkin. Ovat ne tosi mukavia punia ja sävyjä löytyy varmasti jokaiselle. Keväällä löysin kuitenkin Essenceltä yhtä mukavat huulipunat kun he lanseerasi This is me sarjan semimattaiset huulipunat. Samantien rinnastin nämä koostumukseltaan Macin puniin ja samoja sävyjäkin löytyi. Esimerkiksi Macin sävy Mehr vastaa aika pitkälti *Essencen sävyä 04 Crazy. Macin punat ovat hieman vahamaisempia ja siksi pitkäkestoisempia huulilla, mutta nämä Essencen punat ovat hyvin mukavia, helppoja käyttää ja tosi hyvin kerrostettavissa pitkin päivää huulille. Minulla on nämä kaikki sävyt itselläni, niin hyviä ne ovat. Siinä missä Macin punat maksavat sen n.20€ niin nämä Essencet maksavat 2,5€.Lisäksi Essencen tuotteet ovat eläinkokeettomia ja siksi näistä valintani olisi ehdottomasti Essence. Essencen meikkejä saa nykyään myös siis* Lyko.fi verkkokaupasta, samoin kuin Catricea 😉

ylempi Mac Mehr ja alempi Essence 04

Fix+ vs Essence keep it perfect!

*Macin Fix+ on kulttituote ja syystä. Se on loistava meikkisuihke, joka sulattaa iholta puuterisuuden pois. Aloin etsiä vastaavaa tuotetta sen tilalle, joka olisi mielellään eläinkokeeton ja edullisempi. Fix+ on n. 20 € hintainen meikkisuihke. Lopulta päädyin testaamaan *Essencen keep it perfect meikkisuihketta ja tämä toimii tismalleen samalla tavalla. Tuoksu on Fix+ tuotteessa parempi, mutta lopputulos on samanlainen! Hintaa Essencen suihkeella on vain muutamia euroja. Toki siinä pullo on todella pieni. Ostankin usein useamman näitä ja kaadaan tyhjään Fix+ pulloon.

Beautyblender vs. We care icon meikkisieni

Olen käyttänyt näitä We care iconin meikkisieniä jo tosi pitkään ja nämä ovat kyllä minun suosikkejani. We care icon on Sokoksilla ja Emotioneissa oleva brändi ja yli puolet edullisempi kuin aito *Beautyblender. Hintaa iconin sienellä on vain 6,90€ ja tämä on pehmeämpi kuin Beautyblender, eli jos tykkää pehmeämmästä sienestä kannattaa tätä kokeilla. Myös Real Techniquesin sienet on hyviä!

Hourglass scattered light glitter vs. Essence Metal chrome

Rakastuin näihin *Hourglassin scattered light glitter voidemaisiin luomiväreihin, joita sain testiin. Sitten sain viestillä kyselyä, että miten eroaa mielestäni *Essencen Metal Chrome luomiväreistä ja aloin oikein tutkia asiaa. Totesin, että tämä kultainen sävy ei juuri mitenkään! Hourglassin tuotteessa on enemmän selkeitä glitterhileitä kun Metal Chrome on enemmän hohtavan metallinen. Mutta kuten kuvasta näkyy niin, ei ero suuri ole. Koostumuksessa on eroa, koska Hourglass on kokonaan voidemainen ja Essencen on sellainen voidemaisen ja puuterisen sekoitus. Hinnassa on isoin ero. Hourglass on 31€ ja Essence on alta 5€. Essencen sävy on 02 ja Hourglassin sävy on Foil.

Ylempi Hourglass ja alempi Essence

Modern Renaissanse vs. Velvet Rose

Rakastan Anastasia Beverly Hillson klassikkoa eli Modern Renaissanse palettia. Se on yksi ensimmäisistä kalliimmista paleteista, jonka olen hankkinut. Sanon aina, että häivyttämisessä ABH paletit on suurin osa ihan kultaa! Nämä jos jotkin ovat helppoja käyttää ja näillä luomimeikki onnistuu mielestäni pienellä vaivalla. Sävyiltään hyvin samanlainen on *Makeup Revolutionin Re-Loaded Velvet Rose paletti. Todella hyvä luomiväripaletti, jossa hinta ja laatu kohtaa. Häivyttyy nämäkin nätisti, mutta ABH vetää siinä pidemmän korren. Siitä huolimatta tämä Revolutionin paletti on oikein hyvä hankinta (hinta alle 10€), jos kaipaat näitä sävyjä, muttet ole valmis sijoittamaan ABH hintaa (yli 50€).

Ylempi Makeup Revolution ja alempi ABH

Hourglass brilliant strobe vs. Catrice Glitterholic

Sydäntä sattuu ottaa tähän toinen Hourglass tuote, koska rakastan Hourglassin meikkejä! Se on yksi lempimerkeistäni, eikä tämä *Ambient strobe lighting powder sävyssä Brilliant strobe light siis huono ole millään lailla. Sävyltään ja koostumukseltaan vaan aika samanlainen kuin juuri hankkimani Catricen Glitterholic paletin yksi sävyistä. Catrisen paletti maksoi 11€ ja sisältää kolme highlighter pannua ja Hourglass maksaa 40€. Mutta Hourglassin se perus *Ambient Lighting Powder on huikean hyvä tuote josta vastaavaa en ole ennen nähnyt. Se on heittämällä hintansa arvoinen! Hourglassin meikeistä voit lukea lisää tästä postauksesta.

Ylempi Hourglass ja alempi Catrice.

Jaa:

Facebook

9 Responses

 1. Olipa aika huimia eroja hinnoissa! Kiitos erityisesti kun vinkkasit edullisesta luomiväripaletista 🙂

  Sitä tuli mieleen, että voisitko tehdä jossain välissä postauksen/videon voidemaisista luomiväreistä?

  Kiitos kivasta blogista ja stooreista!

 2. Todella hyvä postaus! Tosi kivasti oot tuonut edulliset vaihtoehdot kulttiklassikoiden rinnalle yhtään klassikoita väheksymättä 😍

 3. Kiva postaus ja löysit hyviä vertailukohtia! En ole itse kaikista samaa mieltä mutta eipä niin tarvii ollakaan 🙂 itse pidän kalliimpia tuotteita laadukkaampana mutta siltikin ihmeen usein ostan halvempaa kosmetiikkaa ;DD toisaalta halvemmat loppuu nopeammin ja välillä päätyvät ihan roskiin. esim. essencen Lash Princess osottautui itsellä flopiksi mutta siehän siitä tykkäät <3 mulla tosin oli se vesipestävä versio.

  1. Joo nämä on niin henkilökohtaisia asioita. Varsinkin ripsiväreissä huomannut, että se on jokaisella niin erilainen. Tpsin tuo Lash Princess on ainoastaan hyvä vedenkestävänä. Itsekään en tykkää niistä muista.

 4. Ois kiva nähdä meikki näillä. Toinen puoli kasvoista klassikoilla ja toinen puoli edullisilla meikeillä. 🙂

  1. Ehdottoman hyvä idea! Varmasti teen, mutta ehkä toimisi paremmin Instagramissa stoorin puolella?

 5. Mikä sävy toi Laveran poskipuna on? 😍Nopealla googlailulla löysin vain Columbine pink 07 -sävyn, mutta näyttää tuotekuvissa vaaleammalta 🤔

Lue myös nämä

Goodiebox
Muut

Tammikuun Goodiebox

Tykkään *Goodieboxissa ihan tosi paljon nimenomaan itse laatikosta! Laatikko on lokeromainen, josta voi useammalla boksilla rakentaa vaikka kosmetiikkalokerikon. Itse ainakin

Lue lisää »

Lue myös nämä

Goodiebox
Muut

Tammikuun Goodiebox

Tykkään *Goodieboxissa ihan tosi paljon nimenomaan itse laatikosta! Laatikko on lokeromainen, josta voi useammalla boksilla rakentaa vaikka kosmetiikkalokerikon. Itse ainakin

Lue lisää »

Helpot laineet hiuksiin

*sisältää mainoslinkkejä Olen todella laiska laittamaan hiuksiani ja se onkin selkeästi minulle kaikkein eniten pakkopullaa kauneudenhoidon puolella. Rakastan meikkejä ja

Lue lisää »