Kuinka valita täydellinen punainen huulipuna?

Kaikki tietää kuinka upealta punainen huulipuna näyttää, mutta miten valita täydellinen huulipuna? Se kääntää aina katseet ja on aina muodissa. Mutta kuitenkin se tuntuu olevan monelle liian vaikea juttu löytää itselleen se täydellinen punainen puna. Osittain punainen huulipuna on asennekysymys eikä juuri muuta. Toisille se on liian rohkea valinta ja sen käyttäminen pelottaa. Muutamia vuosia taaksepäin en osannut käyttää mitään muuta kuin tosi luonnollisia nuden sävyjä huulilla ja huulikiiltoja. Ei ole yksi tai kaksi kertaa kun olen autossa viime hetkillä pyyhkinyt rohkean punaisen pois huulilta kun on mennyt pupu pöksyyn. Tuntuupa hassulta sanoa se nyt ääneen. Varsinkin kun nykyään rakastan punaisia punia! Jos punainen huulipuna jännittää niin voit aina aloittaa käyttämään niitä ensin kotona niin, että oma silmä tottuu. Sen jälkeen se helpottaa. Ja usko minua. Punainen on aina hyvä valinta!

Käytän tässä postauksessa esimerkkeinä lempi huulipuniani eli Jeffree Starin nestemäisiä huulipunia. Nämä punat kestää pussailut, syömiset ja juomiset. Kuivuvat mattaisiksi huulilla, mutta nämä eivät kuivu rutikuiviksi huulilla ja siksi ovat erityisen mukavia punia käyttää. Ohut kerros riittää, koska myös pigmenttiä on näissä riittävästi. Vahva suositus näihin puniin! Pääsivät nämä punat myös “Suosikki meikkini” postaukseenkin. Vot lukea sen täältä.

Jeffree Starin meikkejä myy suomessa Oletkaunis.fi verkkokauppa sekä valikoidut Sokos tavaratalot.

Kuinka valita itselle hyvä sävy?

 Sävyvalintaa minulta kysyttäessä neuvon ensimmäisenä itse aina  miettimään omaa ihonsävyä. Jos ihosi on kovin kylmän sävyinen (et rusketu helposti, palat melko herkästi) on silloin sinisen pohjasävyn punaiset sinun valintasi. Sen lisäksi nämä sinisen pohjasävyn punat tekee hampaista valkoisemman sävyiset, koska seassa ei ole lämpimiä sävyjä. Joten jos olet hymystäsi epävarma ja hampaissasi on keltaisuutta, voit kokeilla sinisen pohjasävyn huulipunaa! Jos taas ihosi on lämpimän sävyinen (rusketut helposti etkä juuri pala), niin voit kokeilla lämpimiä punaisia. Näitä ovat kaikki oranssit, korallit ja muut lämpimät punaiset. Esittelen tässä postauksessa kuvien kanssa ruskettuneelle iholle sopivat tai vaalealle lämpimän pohjasävyn omaavalle iholle parhaiten sopivat sävyt. Itselläni on ihossa lämmin pohjasävy ja kesäisin rusketun suhteellisen helposti. Nämä ovat hyviä sävyä myös jos käytät itseruskettavaa.

Ihossa lämmin pohjasävy:

Jos taas sinulla on selkeästi lämmin pohjasävy ihossasi (eli rusketut melko helposti) on lämpimät punat sinun juttusi. Esimerkiksi oranssinpunaiset näyttävät keltasävyisille tosi hyvältä. Oma ihan ehdoton suosikkini on* Jeffree Starin Anna Nicole, joka onkin ihanan kirkkaan oranssi puna.

Anna Nicole

Jos Anna Nicole on on mielestäsi liian oranssi kannattaa kokeilla vaikka tätä *Jeffree Starin Pumpkin Pie sävyä, joka on selkeästi hieman ruskeampaan taittuva, mutta edelleen lämmin sävy.

Pumpkin pie

Jos etsit syksyistä tummempaa punaa niin tämä minun yksi suosikki syyspunani on *Jeffree Starin Wifey sävy, joka on ihanan tumma olematta kuitenkaan goottimaisen tumma. Upea tiilenpunainen sävy, jossa lämmin pohjasävy. Tämä puna huutaa syksyä!

Wifey

*Strawberry Crush. Jos oranssit punat eivät ole sinun juttusi voit kokeilla tätä toista  ihanaa lämpöistä vaaleampaa punaista. Tämä sopii monelle ja on ihanan pirteä!

Strawberry Crush

Kaikille ihonsävyille:

Etenkin jos haaveilet pinkistä punasta, mutta liian kylmän pinkki näyttää omilla huulilla hassulta tai  jos lämpimät punat eivät sovi sinulle, mutta haluaisit hieman erilaista sävyä niin tämä *Jeffreen Cherry Wet sävy on sinulle.

Mielestäni klassinen punainen sopii kaikille, vaikka siinä olisikin kylmä pohjasävy. Tämä* Jeffree Starin Redrum on yksi hyvin klassisen sävyinen puna.

Muista että ei ole olemassa sääntöjä sille minkä sävyistä punaa kukakin voi käyttää. Itse käytän neon pinkkiä* Jeffree Starin Prom Night sävyä, vaikka olen ihosävyltäni lämmin. Huomaan silti käyttäväni tätä sävyä enemmän kylmään vuodenaikaan, jolloin ihoni ei ole niin päivettynyt. Tämä sävy näyttää tosi vaalealla iholle todella näyttävältä! Mutta tämä juttusarja jatkuu myöhemmin sitten pinkeillä sävyillä, joten niistä lisää silloin. Valitsen tosi usein huulipunan sävyn esimerkiksi vaatteitteni perusteella. Jos on pinkkiä päällä, niin laitan usein hieman pinkkiä huulipunaakin. Joten nämä ovat vain ohjenuoria nämä ihonsävyn tuijottelut, mutta saattaa helpottaa joitakin valinnassa.

Punaa huuliin vaan rohkeasti. Niin arkena kuin juhlassakin! Piristää vähän huonompaakin päivää <3

Jaa:

Facebook

Lue myös nämä

Lue myös nämä