Kuivat huulet – viisi vinkkiä kuivien huulten hoitoon

Kaupallinen yhteistyö: Carmex

Kuivat huulet saa hoidettua tehokkailla huulivoiteilla
Klassisen keltaisen purkin rinnalla on nyt saatavilla myös limited edition pakkaukset

Kuivat huulet ovat erityisesti syksyn ja talven vaiva. Toisilla tosin huulet kuivuvat pitkin vuotta, mutta yleisesti kuivuus pahenee kylminä vuoden aikoina. Syynä on sama kuin ihon kuivumisessakin. Lämpötilat vaihtelee, ulkona käy viima, sisäilma kuivuu ja pakkanen tekee oman osansa. Itse huomaan nimenomaan syksyn saapuessa, että huulista lähtee kosteus. Carmex on ikoninen huulivoide, jonka muista itse jo teini ajoilta! Niin kauan tämä keltainen purkki on ollut milloin takin taskussa, laukun pohjalla, kylpyhuoneen kaapissa ja meikkipöydällä. Klassisen purkin lisäksi Carmexin huulivoidetta saa kätevässä tuubissa ja perinteisessä puikossa. Lisäksi Carmex tuotteet ovat eläinkokeettomia. Hyvä huulivoide on tärkeä osa ihonhoitoa, mutta huulten hoitamiseen on muutama hyvä vinkki.

1. Huulten kuorinta kotikonstein

Minulla on kaksi tapaa kuoria huuleni. Ensimmäinen on itsetehty huulikuorinta, jossa sekoitetaan sokeria ja hunajaa keskenään tahnaksi. Seoksella pyöritellään huulten ihosta kuollut ihosolukko ja röpelö pois, jolloin huuliin imeytyy kosteus paremmin. Jos huulesi ovat pahasti rohtuneet ja kipeät, ei kannata alkaa kuoria vaan koittaa antaa vain kosteutta huulille. Toinen vaihtoehto on ostaa pehmeä hammasharja ja kuivalla harjalla käydä pyörivin liikkein kuivat huulet läpi. Huulista tulee ihanan pehmeät. Lisäksi pintaverenkierto vilkastuu huulissa.

2. Kosteuttavaa kasvovettä myös huulten iholle

Itse luotan ihonhoidossa kosteuttavan kasvoveden voimaan. Se on paras tapa lisätä kosteutta iholle, joten miksi ei myös huulten iholle! Samalla kun painelen kosteuttavaa kasvovettä käsin kasvoille, niin painelen sen myös huulten iholle. Ja useamman kerroksen.

3. Lukitse kosteus huulten iholle

Carmexin perinteinen huulivoidepurkki on kuivien huulien pelastaja

Kun huulet on kuorittu ja niihin on paineltu kosteuttavaa kasvovettä, pitää kosteus lukita huulten iholle. Carmex huulivoide on kylminä vuodenaikoina suosikkini ollut jo useiden vuosien ajan. Itseasiassa vuosikymmenten! Carmex huulivoide on tehokkaasti kosteuttava, ihoa suojaava ja viilentävä voide. Sopii hyvin kuivien huulien hoitoon, ennaltaehkäisyyn ja rohtumiin. Lisäksi on kiva, että näitä saa ruokaostosten yhteydessä ostettua kauppareissulla eikä tarvitse erikseen lähteä hakemaan mistään.

4. Muista kosteutus huulimeikin alla

Oma meikkaamiseni alkaa aina ihonhoidolla ja huulivoiteella. Teen meikissä huulimeikin aina viimeisenä ja annan huulivoiteen pehmentää huulia meikkaamisen ajan. Ennen huulipunan lisäämistä poistan ylimääräisen voiteen huulilta, jotta puna tarttuu huuliin paremmin. Erityisen tärkeää tämä on mattaisissa huulipunissa ja niiden kestossa. Puna lähtee liikkumaan jos voidetta on huulissa paljon ennen punaa. Mattapunat kuivattavat huulia kiiltopunia enemmän, joten ennen niiden käyttöä on erityisen tärkeää kosteuttaa huulia. Mulla on aina huulivoide meikkipöydällä.

5. Suojaa huulet pakkaselta

Kuivat huulet on hyvä suojata myös auringolta

Huulien iho kannattaa suojata pakkasella aina. Huulivoide on kätevä tapa suojata huulten iho viimalta ja pakkaselta. Myös suojakerroin kannattaa muistaa huulien iholla kun ulkoiset esimerkiksi talvihangilla. Carmex puikkomallisessa huulivoiteessa on suojakerroin 15.

LUE MYÖS: Parhaat kosteuttavat kasvovedet

Jaa:

Facebook

Lue myös nämä

Lue myös nämä