Vartalon kosteutus helposti!

Tervetuloa uuden “luonnonkosmetiikka lauantai”- sarjan pariin. Joka lauantai asiaa siis luonnonkosmetiikasta. Sarja on myös Instagramini puolella, joten seuraathan jo minua siellä? Ensimmäisenä tuotteena on testissä Luonkos kosteuttava vartalokakku. Tällä vartalon kosteutus on helppoa!

Rakastan kosmetiikkaa, ihonhoitoa ja meikkaamista, mutta vartalon kosteutus on minulle ollut vain ja ainostaan rasite. Sairastan psoriasista vartalolla sekä päänahassa ja ihon kosteuttaminen ja rasvoilla läträäminen on minulle hyvin tuttua puuhaa. Pakollista ja loputtomalta tuntuvaa. Jos sairastaa kroonista ihosairautta niin voi ymmärtää kun puhutaan hoitoväsymyksestä. Siitä kun ihon voiteleminen alkaa tuntua ylitsepääsemättömän raskaalta. Kuulostaa terveen ihon omaavalta varmasti typerältä ja liioittelulta, mutta niin se vain on. Kun on yli 20 vuotta rasvannut ihoaan erilaisilla voitella  joka päivä alkaa se maistua puulta koko homma! Vaan ei enää.

Luonkos vartalokakut – suomalaista käsityötä luonnosta

Sain testiin suomalaiset *Luonkos vartalokakut. Luonkosin tunnetuimmat tuotteet on varmasti heidän puhdistuskakut  eli kiinteässä kakkumuodossa olevat öljyputsarit, mutta halusin ehdottomasti testata näitä vartalonkosteuttajia. Kakut ovat täynnä upeita luonnonöljyjä, jotka kosteuttavat ja hoitavat ihoa. Kosteuttavia kakkuja on valikoimissa kaksi kappaletta. Ensimmäinen on herkälle iholle tarkoitettu hajusteeton *Innocent-vartalokakku. Hajusteeton Innocent-kakku sopii täydellisesti esimerkiksi atooppiselle iholle tai muuten herkälle ja herkistyneelle iholle. Innocent-kakussa sheavoi on korvattu mangovoilla ja manteliöljy aprikosin kiviöljyllä ja tuote sisältää myös kauraöljyä. Eli tuotteesta on pyritty poistamaan kaikki ainesosat, jotka hieman edes herkemmin voi allergisoida tai ärsyttää herkistynyttä ihoa. Tätä voidaan käyttää myös vauvojen iholla. Toinen vartalokakku on HUUMAAVAN raikkaan tuoksuinen*Delicious-kakku. Vaikka itselläni on psoriasis, niin tuoksuva Delicious versio ei aiheuta mitään herkistymistä vaan voin kosteuttaa ihoani myös Delicious kakulla, joka onkin näistä oma suosikkini! Rakastan ihania tuoksuja ja tässä on kyllä yksi parhaimmista ja raikkaimmista luonnonkosmeettisista tuoksuista. Tällä voisin läträtä ihoani vaikka useamman kerran päivässä!

Edit: Luonkosille on tullut kolmas uutuus. Iholle hohdetta tuova *Celebrate vartalokakku. Voit lukea siitä oman postauksen tästä.

Vartalokakkujen käyttö

Kakku toimitetaan kierrätettävässä pahvipakkauksessa, jossa sitä on kätevä myös säilyttää. Itse käytän tuotetta iltaisin suihkun jälkeen kun iho on vielä hieman kostea, jolloin tuote levittyy helposti iholle ja imeytyy myös nopeammin. Tällöin tuotetta ei myöskään kulu liikaa ja on kakku kestää pidempään. Otan kakun rasiasta ja pyörittelen sitä ensin käsissäni ja siitä hieron ensin koko kädet ja erityisesti kyynärpäiden ihon. Tuotetta voi  levittää suoraan myös hieroen iholle tai sitten pyöritellä käsissä niin, että öljy irtoaa. Kakku kulkee kätevästi rasiassaan mukana myös sali -ja uimakassissa. Tosin silloin mukana kulkee *Innocent-kakku, koska pyrin yleisissä paikoissa huomioimaan hajusteherkät kanssaihmiset. Mieheni on myös tykästynyt näihin kakkuihin ja hän on todella laiska rasvaamaan itseään, vaikka hänelläkin on varsinkin näin talvisin todella kuiva iho. Lisäksi tämä toimii erityisen hyvin hierontaöljynä! Varsinkin tuo *Delicious-kakku, josta tulee lisäksi aivan ihana eteeristen öljyjen raikas tuoksu. Kakkua on tosi kätevä käyttää ja se ei jätä ihoa klähmäiseksi lainkaan. Itselläni on toinen kakku aina yöpöydällä, josta ennen nukkumaanmenoa levitän vielä kuivimpiin kohtiin. Käytän tätä erityisesti kantapäihin, kyynärpäihin sekä käsiin. Ja jos käsiin tuotetta jää liikaa voi tätä sipaista vaikka hiusten kuiviin latvoihin hiusöljyksi. Todella ihana ja monipuolinen tuote! Ja vielä kotimaista vegaanista luonnonkosmetiikkaa <3

Jaa:

Facebook

Lue myös nämä

Lue myös nämä