Meikkisiveltimien peseminen – parhaat saippuat ja välineet

*sisältää mainoslinkin

Meikkisiveltimien peseminen on pakollinen paha, joka on kuitenkin paljon helpompaa hyvillä välineillä. Meikkisiveltimet kannattaa puhdistaa oikein, jotta siveltimet pysyvät hyvänä ja kestävät pitkään. Se millä saippualla siveltimet pestään on kuitenkin merkitystä. Varsinkin tiiviit meikkivoidesiveltimet voi olla hankalia puhdistettavia. Hyvillä välineillä ja pesuaineilla saat helposti myös ne puhtaaksi. Meikkisiveltimet tulisi pestä viikottain ja meikkisieni suositellaan pestävän joka käyttökerran jälkeen. Itse täytyy todeta, että en pese meikkisientä joka käyttökerran jälkeen. Huuhtelen vedellä kyllä, koska meikkisieni pitää kastella ennen käyttöä aina. Siveltimet pyrin pesemään kerran viikossa, mutta joskus aikaa vierähtää parikin viikkoa.

LUE MYÖS: 2 x sivellinsetti aloittelijalle

Pesuaineet siveltimille ja meikkisienille

Itselläni on kaksi pesuainetta, joita käytän siveltimien ja meikkisienten pesuun. Pesuaineeksi kannattaa valita tehokas tuote, joka kuitenkin on myös hellävarainen eikä liian tuju. Siveltimien harjakset pysyvät tällä tavalla pidempään kunnossa ja pehmeinä. Samat pesuaineet sopivat siten myös loistavasti meikkisienille.

  1. Beautyblender beautyclenser saippua
itselläni on tämä PRO versio, joka on siis vain isompi kuin normaali.

*Beautycleanser on tehokas puhdistusaine siveltimille sekä meikkisienille. Se on tehty tähän käyttötarkoitukseen. Sisältää myös hyviä öljyjä, jotka hoitavat siveltimien harjaksia. Saippuan mukana tulee pieni silikoninen matto, jota vasten siveltimien harjaksia on helppo pyritellä ja siten tehostaa pesua. Kätevä rasia, jossa saippua ja mukana tuleva matto on helppo säilöä.

2. LV palasaippua

Edullinen markettiversio siveltimien ja meikkisienten pesuun. LV palasaippuaa myydään ihan myös marketeissa ja jopa pienemmissä ruokakaupoissa. Kyseessä on kotimainen sulfaatiton saippua, joka on allergia ja astmaliiton hyväksymä. Erittäin hellävarainen niin iholle kuin siveltimien pesuun. Tuote on vegaaninen.

3. Beautyblender Instaclean

Siveltimien pikapuhdistaja! Tätä *Instaclean suihketta käytän siis siveltimien pesuun varsinaisten pesujen välissä. Kätevä kun tarvitsee nopeasti saada siveltimen puhtaaksi. Ei ole kuivapesuaine, joten jättää hieman kosteaksi siveltimen. Jos käyttää sävyjen välissä tätä, niin kannattaa kuivata paperiin kunnolla.

Muut välineet siveltimien pesuun

Meikkisiveltimien peseminen helpottuu kun hankkii *pesumaton. Joko lavuaariin kiinni laitettava tai kädessä pidettävä. Tosi kätevä on esimerkiksi tämä *Beautyblenderin Keep it clean, jossa tulee mukana myös pieni Beautyclenser saippua. Tämä voi tuntua turhalle, mjutta helpottaa siveltimien pesua ihan valtavasti!

Jaa:

Facebook

Lue myös nämä

Lue myös nämä