Parhaat meikkivoiteet eri ihotyypeille – miten valita itselle sopiva?

Meikkivoiteet ovat lempimeikkejäni ja itselleni se tärkein asia meikissä. Rakastan meikkipohjan tekemistä ja sitä kuinka ison muutoksen meikkipohjalla saa aikaan. Kulmakarvojen jälkeen isoimman muutoksen saa aikaan hyvällä pohjalla. Meikkivoiteen valinta voi kuitenkin olla hieman hankalaa, koska se joka sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle. Tässä postauksessa kerron parhaat meikkivoiteet kokeiltavaksi joka ihotyypille.

Parhaat meikkivoiteet rasvoittuvalle ja sekaiholle

Rasvoittuvan ja sekaihon meikkivoiteen valinnassa pitää miettiä kuinka rasvoittuva oma iho on ja mitä meikkivoiteelta haluaa. Yleensä rasvoittuvan ihon ongelmana on ihon kiiltäminen ja meikkivoiteen pysymisen kanssa on yleensä ongelmia, koska rasvoittuvalta iholta meikkivoide lähteeä helpommin kulumaan. Valitsin tähän meikkivoiteita eri hintaluokista sekä hieman erilaisen lopputuloksen antavia tuotteita.

Estee Lauder Double Wear

Olen itse kokeillut useita kertoja kaikkien hehkuttamaa *Estee Lauderin Double Wear meikkivoidetta omalle iholleni, mutta joka kerta totean ettei se sovi minulle lainkaan. Ihoni on siihen liian kuiva ja meikkivoide ei asetu kasvoille kauniisti vaan jää jotenkin ihon pinnalle näkyviin. Kun taas rasvaisemmalle iholle se on yksi parhaista ja kestävimmistä meikkivoiteista! Tämä meikkivoide on oma valintani usein morsiamille, joilla on rasvaisempi iho tai ainakin normaali, koska tämä kestää koko päivän. Jos etsit kestävää meikkivoidetta ja sinulla ei ole lainkaan kuivuutta ihollasi, voi tämä olla suosikkisi! En suosittele tätä meikkivoidetta myöskään 50+ iholle, koska on niin mattainen. Voit kuitenkin kokeilla myös sitä, jos ihosi on enemmän rasvainen kuin kuiva.

Sävyt: Ecru 1N2 on sopiva tosi monelle ja on neutraali pohjasävyltään. Jos sinulla on kuitenkin selkeästi lämmin pohjasävy kannattaa valita vaaleaksi sävyksi 1W2 Sand. Jos olet aivan todella vaalea niin sävy 1N0 Porcelain on näistä vaalein.

Wet´n Wild Photo Focus

Tämä *Wet´n Wildin Photo Focus meikkivoide on yksi suosikeistani hieman rasvaiselle tai sekaiholle. Lopputulos on hieman mattainen, mutta kuitenkin luonnollinen ja kaunis. Tätä meikkivoidetta pystyy hyvin kerrostamaan kasvoille ohuita kerroksia ja lisääminen on helppoa päivän mittaan jos on tarve. Tosin tämäkin on mielestäni tosi kestävä meikkivoide ja sopii hyvin myös juhlameikkiin. Lisäksi tämä on super edullinen! Tämä sopii myös normaalille iholle oikein hyvin.

Sävyt: Nude ivory on vaalein sävy, jossa on neutraali pohjasävy (hieman kylmempi mielestäni) ja sopii usein suomalaiselle vaalealle iholle. Soft ivory sävy on taas hieman lämpöisempi, mutta edelleen vaalea. Kesäsävyksi Golden beige on lämpöiselle iholle hyvä ja Classic beige neutraalille ja kylmemmälle ihonsävylle.

vas. Soft Ivory oik. Golden beige

Nyx Bare with me

Tosi mattaisena vaihtoehtona sekaiholle on tämä *Nyxin Bare with me meikkivoide jos haluat oikeasti mattaisen lopputuloksen. Tämä meikkivoide on tosi hyvä sekaiholle sekä rasvoittuvalle iholle. Jos kuitenkin sinulla on pintakuivuutta suosittelen testaamaan mielummin edellä mainittua Photo Focus meikkivoidetta.

Hourglass Vanish seamless foundation stick

Enemmän sekaiholle kuin ihan rasvaiselle iholle. Tämä *Hourglassin meikkivoidepuikko sopii tosin myös normaalille/kuivalle iholle. Pintakuivalla iholla se helposti korostaa kuivia alueita. Tämän meikkivoiteen paras puoli on sen helppokäyttöisyys! Nopea ja tosi kauniin pinnan jättävä meikkivoide. Paras meikkivoide stick mitä olen itse testannut!

Sävyt: Itselläni on sävy Linen, joka on vaalea lämpimällä pohjasävyllä eli taittaa hieman keltaiseen. Porcelain sävy on vaalea neutraali sävy ja Alabaster on sävynä vaalealle kylmään taittavalle iholle.

Parhaat meikkivoiteet normaalille ja kuivalle iholle

Normaalille ja kuivalle iholle sopii kuulaat ja kevyemmän lopputuloksen antavat meikkivoiteet. Mattaiset meikkivoiteet usein korostavat iholla sen tekstuuria ja kuivia kohtia, joten siksi nämä vaihtoehdot ovat ainakin omalle iholle sopivia meikkivoiteita. Ikääntyvälle iholle suosittelen myös aina kosteuttavia ja kevyempiä meikkivoiteita, jotka tuo iholle hehkua!

Milani Conceal + Perfect

vas. 06 Sand beige, kesk. 00B Light ja oik. 01 Vanilla

Itse tykkään todella paljon tästä *Milanin Conceal + Perfect meikkivoiteesta, joka on todella kestävä, mutta ei lainkaan mattainen. Sopii erinomaisesti myös kuivalle ja normaalille ihotyypille. Tämä on yksi ehdottomista suosikeistani! Jättää iholle todella kuulaan ja kauniin pinnan. Juhlameikissä tämä on hyvä valinta siis tosi monelle. Kyseessä on melko paksu voide, joten levityksessä itse suosin meikkisientä ja todella vähän meikkivoidetta, jotta saa aikaan ohuen kerroksen iholle.

Sävyt: 00 Light Natural sopii vaalealle iholle (kylmä pohjasävy) yleensä tosi hyvin ja sävy 02 Natural on tästä hieman tummempi. Itse käytän sävyä 00B Light (lämmin pohjasävy) sekoitettuna 06 Sand Beige sävyyn. 

Lumene CC-meikkivoide

Tämä kotimainen *Lumenen CC-meikkivoide on pitkäaikaisin suosikkini arkimeikkivoiteena! Helppo, edullinen ja kauniin lopputuloksen antava ja sopii erinomaisesti myös kuivalle iholle. CC-voiteen lyhenne tulee sanoista color correcting, joten tämä meikkivoide on omiaan punaisuuteen taipuvalle iholle! Itselläni poskilla on punoitusta talvisin ja tämä on tosi helppo ja hyvä meikkivoide sen peittämiseen ilman neutraloijaa.

Sävyt: Sävy Fair on yleensä hyvä suomalaiselle talvi-iholle. Lämpimämpi sävy tästä on sävy Light, joka on sekin edelleen vaalea. Tosi kalpealle iholle sävy Ultra Light. Kesäsävynä itse käytän sävyä Tan, mutta useimmalle suomalaiselle myös sävy Medium on hyvä hieman tummempi sävy.

vas. Fair oik. Tan

Cien Liquid Foundation

Pakko tässäkin postauksessa nostaa vielä kerran tämä Lidlistä ostamani Cien Liquid Foundation meikkivoide, joka on omalla kuivuuteen taipuvalla ihollani todella kaunis ja kuulas. Luonnollisimman näköinen meikkivoide, jota olen kokeillut! Hintaa alle 4 € ja tämän löytää lähimmästä Lidlistä. Jättää iholle todella kauniin hehkun. Ainoa miinus tulee tämän tuoksusta, joka on melko voimakas ja siksi en laita tätä lainkaan luomille ja silmien alle (herkät silmät). Siitä huolimatta tämä mielestäni kuuluu parhaat meikkivoiteet listalle. Voit lukea lisää tästä postauksesta.

Lumene Invisible Illumination Instant Glow Freash Skin Tint

Tämän sanahirviön takaa löytyy todella kiva *Lumenen meikkivoide tai oikeastaa varmaan sävyttävä päivävoide, joka sopii kevyttä peittävyyttä hakevalle kuivalle ja normaalille iholle. Sopii erinomaisesti myös ikääntyvälle iholle! Tykkään itse käyttää tätä kesäisin kun on päivettynyt enkä tarvitse kovasti peittävyyttä punaisuuteen. Tämä levittyy kosteusvoiteen tavoin vaikka ihan sormin. Nopea ja helppo meikkivoide.

Sävyt: Tätä on vain kolmea sävyä jotka ovat Universal light, Universal medium ja Universal dark. Itse käytän tosi ruskettuneena jopa tuota Darkkia, koska kyseessä on kevyen peittokyvyn meikkivoide joka ei jätä rajoja iholle kovin helposti. 

Jaa:

Facebook

Lue myös nämä

Goodiebox
Muut

Tammikuun Goodiebox

Tykkään *Goodieboxissa ihan tosi paljon nimenomaan itse laatikosta! Laatikko on lokeromainen, josta voi useammalla boksilla rakentaa vaikka kosmetiikkalokerikon. Itse ainakin

Lue lisää »

Lue myös nämä

Goodiebox
Muut

Tammikuun Goodiebox

Tykkään *Goodieboxissa ihan tosi paljon nimenomaan itse laatikosta! Laatikko on lokeromainen, josta voi useammalla boksilla rakentaa vaikka kosmetiikkalokerikon. Itse ainakin

Lue lisää »

Helpot laineet hiuksiin

*sisältää mainoslinkkejä Olen todella laiska laittamaan hiuksiani ja se onkin selkeästi minulle kaikkein eniten pakkopullaa kauneudenhoidon puolella. Rakastan meikkejä ja

Lue lisää »