Millainen meikki sopii silmälasien kanssa?

Kaupallinen yhteistyö: Trend Optic

Millainen meikki sopii silmälasien kanssa ja mitä pitää ottaa huomioon? Tämän kysymyksen kuulee aika usein. On olemassa tiettyjä huomioitavia asioita silmälasien käyttäjille meikissä. Valintoihin vaikuttaa myös onko käyttäjällä miinus vai pluslasit. Miinuslasit pienentävät silmää ja pluslasit taas suurentaa. Nämä ovat vaikuttavia tekijöitä myös meikissä. Sain yhteistyössä Trend Opticin kanssa valita heidän upeasta valikoimastaan kahdet lasit. Trend Opticin liike sijaitsee Helsingissä ja heidän valikoima on todella hieno! Heillä on kaikki kehykset henkilökohtaisesti valikoitu heille myyntiin ja mukana on myös tosi uniikkeja kehyksiä. Olin pitkään haaveillut pääseväni sovittamaan heidän kehysvalikoimaansa. Itselläni on miinuslasit, joten kuvissa on molemmissa laseissa miinusta. Näistä kuitenkin näkee hyvin miten erilaiset kehykset tekee ihmeitä samalle meikille.

Vinkkejä miinuslasien käyttäjälle

Miinuslasit pienentävät silmää, joten se on hyvä ottaa meikissä huomioon. Siksi yleisesti imartelevaa saattaa olla tehdä meikistä silmää suurentava. Varsinkin jos silmät ovat valmiiksi pienemmät. Suurentavassa silmämeikissä on tiettyjä kikkoja joita voi käyttää saadakseen silmälle kokoa. Toki myös kehykset vaikuttavat ihan hirveästi asiaan ja ainakin itselläni muokkaavat myös meikkivalintoja. Itselläni on kolmet eri kehykset ja valitsen ne vähän korujen tapaan sopivaksi lookkiin.

Viisi tärkeintä vinkkiä

1. Laita meikkiä hieman reilummalla kädellä. Miinuslasit ns. syövät osan meikistä pois, joten sävyt saa olla vähän tummempia ja näkyvämpiä.

2. Ripsiväriä reilusti sekä ylös ja alas. Ripsiväri ylä- ja alaripsissä suurentaa silmää.

3. Luomivakoon kannattaa laittaa jotain hieman tummampaa sävyä luomaan varjoa ja syvyyttä. Lisäksi se tekee silmästä suuremman ja pyöreämmän oloisen.

4. Metalliset ja helmiäiset vaaleat sävyt liikkuvalla luomella lisäävät luomen kokoa ja saa siten silmän näyttämään isommalle. Metallista voi tuoda myös hieman luomivaon yli.

5. Muista kulmakarvat! Vaikka silmälasien kehykset luo kehystä kasvoille, niin kulmakarvat on hyvä olla skarpit ja siistit.

millainen meikki silmälasien kanssa?

Millainen meikki sopii plus silmälasien kanssa?

Pluslasit suurentavat silmiä, joten silmän alue on vähän niinkuin suurennuslasin alla. Tähän vaikuttaa toki se, paljonko plussaa laseissa on. Tämä on hyvä pitää mielessä kun tekee meikkiä, koska tietyt asiat korostuvat entisestään kun lasit laittaa päähän.

Viisi vinkkiä meikkiin pluslasien kanssa

1. Silmänalusiho näkyy pluslasien käyttäjillä tarkempana, joten peiteaineen kanssa saa olla tarkkana. Käytä mahdollisimman pieni määrä ja kiinnitä kevyesti puuterilla, jotta peiteaine ei näy viiruina juonteissa.

2. Suosi mattaisia sävyjä, jos haluat luoda silmästä hieman pienemmän vaikutelman. Tummat mattaiset sävyt toimii hyvin, mutta ihan musta saattaa olla kontrastiltaan liian näyttävä isolle silmälle. Luumun sävyt ja ruskeat toimii useimmille.

3. Ripsiväriä ei tarvitse laittaa montaa kerrosta, sillä pluslasit saa ripsetkin automaattisesti isommiksi. Myös alaripsissä ei kannata ainakaan liikaa korostaa ripsiä ja välttämättä alas ei tarvitse laittaa ripsiväriä lainkaan.

4. Tumma utuinen rajaus toimii hyvin yhdistettynä tummaan kajalkynään sisäluomelle. Tämä saa silmiä hieman pienemmän näköiseksi helposti.

5. Kuten miinuslaseissakin, kulmat ovat kasvojen kehykset. Ne kannattaa olla skarpit ja viimeistellyn näköiset kehysten kanssa.

LUE MYÖS: Miten tehdä kissarajaus ja muita eyeliner vinkkejä

Jaa:

Facebook

Lue myös nämä

Lue myös nämä