Miten tehdä kissarajaus? – ja muita eyeliner vinkkejä

Eyeliner vinkit ja niksit ovat kysytyin asia instagram tililläni. Erityisesti miten tehdä kissarajaus on viikottain kysytty kysymys. Ajattelin koota tänne blogin puolelle vinkkejä rajauksen tekemiseen, sekä muitan niksejä niihin liittyen. Toivottavasti näistä on teille hyötyä kun opettelette tekemään rajauksia tai etsitte muuten eyeliner vinkkejä.

Miten tehdä kissarajaus?

Kissarajaus on monen mielestä hankala. Ja se voi toki sitä ollakin. Lisäksi siinä on se, että saman mallinen kissarajaus ei sovi kaikille silmille. Tai se ei ainakaan näytä samalta erilaisilla silmillä. Tämä on fakta joka on hyvä ymmärtää. Ei ole olemassa kuitenkaan mitään sääntöä minkälaisiin silmiin kissarajauksen voi tehdä. Näillä vinkeillä voit kokeilla, jos onnistut rajauksen tekemisessä paremmin.

 1. Valitse itsellesi sopiva eyeliner. Se voi olla joko tussi, siveltimellä tehtävä geelirajaus tai kajalkynällä tehty rajaus. Myös luomivärillä tehty utuisempi kissarajaus sopii monelle ja on hieman armollisempi.
 2. Älä aloita rajauksen tekemistä ihan silmän sisänurkasta. Ilme pysyy freesimpänä. Tämä vinkki erityisesti pieniin silmiin tai raskaille luomille.
 3. Älä nosta kulmakarvoja kun teet rajausta. Pidä kulmat rentoina. Näin näet miltä rajaus näyttää kun olet normaalisti.
 4. Tee pienin vedoin rauhassa. Koko rajausta ei tarvitse tehdä yhdellä vedolla.
 5. Rajaa ensin ripsien tyvestä ja tee itse kissarajaus vasta tämän jälkeen erikseen
 6. Laita eyelinerin kärki silmän ulkonurkkaan siihen kohtaan, missä alaluomi ja yläluomi yhdistyy. Vedä apuviiva hieman yläviistoon (ei liian pystyyn). Kokeile rohkeasti eri kaltevuuksia rajaukselle. Tämä on tosi silmäkohtaista minkä mallinen kissarajaus sopii.
 7. Yhdistä viivan kärjestä rajaus yläluomelle tehtyyn rajaukseen
 8. Täytä kolmion kolot rauhassa pienin vedoin.
 9. Tee kajalkynällä rajaus myös yläluomen sisäpuolelle, jottei silmään jää näkyviin vaaleaa kohtaa ripsien alle.
 10. Voit korjailla rajauksen paksuutta tai röpelöä viistopäisellä siveltimellä, jonka olet kastellut miselliveteen, silmämeikinpoistoaineeseen tai rasvaiseen voiteeseen.

Muita vinkkejä rajauksiin!

 • Kokeile eri värisiä luomivärejä rajauksiin! Kastele sivellin meikkisuihkeella ja tee värikkäästä luomiväristä nestemäinen rajausväri.
 • Voit tehdä myös puuterisella luomivärillä utuisen rajauksen tai käyttää luomiväriä nestemäisen rajauksen päällä. Tämä lisää kestoa ja saa rajauksesta pehmeämmän näköisen.
 • Raskaille luomille löytyy loistavia tutorialvideoida sekä Instagramista #hoodedliner tai Youtubesta
 • Voit käyttää kajalkynää rajauksiin ja pehmentää jälkeä esimerkiksi *kynäsiveltimellä
 • Harjoitus tekee mestarin. Treenaa rajauksia ilman paineita. Iltaisin ennen meikinpoistoa, ota eyeliner esiin ja kokeile miten onnistut.
 • Meikki on vaan meikkiä. Jos epäonnistut, niin sen voi pestä pois.

Mun suosikki eyelinerit

*Essence 24 ever ink liner

Ihan loistava eyeliner tosi edullisesti! Musta, kestävä ja kärki tosi tarkka. Helppo työskennellä.

*Catrice Matte Calligraph pro liner

Tosi samanlainen kuin Essencen versio. Kestävä luomilla.

Parhaimmat eyelinerit

*Beauty UK gel liner

Siveltimellä työstettävä geelirajaus on ihan todella kestävä luomilla. Mukana tulee huippusivellin, jolla on helppo saada tarkkaakin jälkeä. Tällä voi tehdä myös utuisaa rajausta kun häivyttää heti perään siveltimellä.

Jaa:

Facebook

Lue myös nämä

Lue myös nämä