Paras aurinkosuoja kasvoille – 4 x kemiallinen suoja

*sisältää mainoslinkin

Mikä on paras aurinkosuoja kasvoille? No, ensisijaisesti käytetty aurinkosuoja. Herkistyin kahdelle fysikaaliselle aurinkosuojalle viime vuonna ja päätin, että otan käyttöön myös kemiallisia aurinkosuojavoiteita. Totuus on, että aurinkosuoja on paras anti-age tuote mitä iholla voi käyttää ja aloin etsiä mikä toimisi minun ihollani. Nämä viisi on olleet ylitse muiden. Näistä moni on toisistaan tosi erilaisia, mutta kaikki toimii minulla loistavasti.

Aurinkosuojien merkinnät? Mitä pitää ottaa huomioon?

UVB= kertoo tuotteen suojakertoimen, miten hyvin se suojaa ihoa palamiselta. Perässä oleva B-kirjain tulee sanasta burning. Suojakerroin ei kasva lineaarisesti eli spf 15 ei ole puolet heikompi teholtaan kuin spf 30. Prosentuaalisesti niiden ero on melko mitätön. Itseasiassa spf 30 ja 50 prosentuaalinen ero on vain noin prosentin.

UVA = kertoo miten hyvin tuote suojaa ihoa auringon iholle aiheuttamista ennenaikaisen ikääntymisen merkeiltä. Eli tämä on se millä on merkitys nimenomaan ihon kunnon kannalta. Tämä on helppo muistaa lyhenteen perässä olevasta A-kirjaimesta, joka tulee sanasta agening. Euroopassa UVA on oltava 1/3 tuotteen UVB kertoimesta.

PA+= käytetään Aasialaisissa tuotteissa kertomaan tuotteen suojan iholle nimenomaan ennenaikaisen ikääntymisen merkeiltä. Eli vastaa euroopan UVA merkintää. Mitä enemmän + perässä, niin sitä isompi suoja tuotteessa on. Kolmen tai neljän + merkintä on jo todella voimakas suoja iholle.

1. Beauty of Joseon – Relief Sun

Korealaisen kosmetiikan helmi eli Beauty of Joseonin *Relief Sun voide, joka on kokoajan myös kaikkialta loppu. Ehkä syystä. Tämä on monen mielestä paras aurinkosuoja kasvoille. Helposti imeytyvä, ihoa kosteuttava voide, jossa erinomainen suojakerroin. Voimakkaasti ihoa palamiselta sekä ikääntymisen merkeiltä suojaava kasvovoide. Sopii meikin alle hyvin.

SPF 50+

PA++++

50ml

2. Mixsoon – Centella

*Mixsoonin Centella on tosi saman tyylinen kuin edeltävä Beauty of Joseonin voide. Imeytyy tosi helposti ihoon ja ei jätä klähmäistä tunnetta iholle ollenkaan. Tosi kosteuttava koostumus eli voi käyttää myös kosteusvoiteen tilalla. Sisältää koreassa suosittua centellaa eli rohtosammakonputkea, jolla on rauhoittavia vaikutuksia iholle sekä se boostaa ihon kollageenituotantoa.

SPF 50+

PA++++

50g

3. Supergoop – Glow Screen

Ostin Portugalissa Sephorasta tämän *Supergoopin Glow Screen aurinkovoiteen kasvoille. Ihan nimen perusteella valitsin juuri tämän, koska kaikki glow kiinnostaa. Jättää iholle upean hohteen! Vähän sävytetty voide ei riitä peittämään iholta mitään, mutta tasoittaa sävyä vähän. Jos siis tykkäät hehkuvasta ihosta, niin tämä on kyllä kiva. Saatavuus on tietysti sellainen, että ulkomailta tämä pitää tilata.

SPF 30

UVB & UVA

50ml

4. La Roche Posay – Hyalu B5 Aquagel

Tämän *La Roche Posayn Hyalu B5 Aquagelin löysin viime vuoden puolella kun @bambidoesbeauty suositteli sitä Instagramissa. Hänen ihonsa on aivan upea ja kuulas ja aina seurailen hänen suosituksiaan. Olin jo innoissani, että tämä tuota löytyisi apteekista helposti, mutta tämä ei ole Suomen valikoimissa ollenkaan. Onnekseni se löytyi kuitenkin Lookfantasticin verkkokaupasta, josta on tosi helppo ja nopea tilata. Ostin uuden purkin itselleni Portugalista. *Hyalu B5 Aquagel on nimensä mukaisesti geelimäinen voide, joka imeytyy ihoon hyvin. Jättää iholle raikkaan tunteen ja niin kauniin kuullon! Ihon kuulto ei tule ollenkaan öljyistä eli ihon pinta jää täysin kuivaksi. Tämä on koostumukseltaan näistä ehdottomasti kevyin.

SPF 30

UVB & UVA

50ml

LUE MYÖS: Fysikaalinen aurinkosuoja kasvoille – viisi parasta!

Jaa:

Facebook

Lue myös nämä

Lue myös nämä