Parhaat kestävät huulipunat ja vinkit kestävään huulimeikkiin

*sisältää mainoslinkin

Punaiset huulet ovat klassiset ja aina muodissa. Kerron parhaat kestävät huulipunat sekä vinkit miten huulipunan saa kestämään. Mattaiset huulipunat ovat aina kaikkein kestävimpiä huulilla. Mattapunat ei kuitenkaan sovi kaikille, koska ne saattavat korostaa huulien kuivuutta ja uurteita huulien ympärillä. On myös muutamia vinkkejä, miten normaalinkin huulipunan saa kestämään huulilla pidempään.

kestävimmät huulipunat
Jeffree Star – Strawberry Crush

Viisi vinkkiä kestävämpään ja kauniiseen huulimeikkiin

1. Kuori ja kosteuta

Ihan kuten meikkipohjankin kestossa, vaikuttaa huulien hoitaminen huulimeikin kestoon. Huulimeikki pysyy paremmin ja näyttää paremmalta hoidetuilla huulilla. Kuori ja kosteuta siis huulia säännöllisesti. Ennen juhlia kannattaa huulet kevyesti kuoria aamulla. Kuorinnaksi käy hunajasta ja sokerista tehty kuorinta. Sekoita tilkkaan hujanaa hieman normaalia sokeria ja pyörittele huulilla. Kuorinnan jälkeen kosteuta huulirasvalla. Muista kuitenkin, että huulilla ei saa olla huulirasvaa ennen huulipunan laittamista. Rasva tekee punasta liukkaan, jolloin se ei tartu huulirasvan päälle.

2. Muista rajaus!

Huulimeikissä kannattaa käyttää rajausta. Huultenrajaus parantaa huulimeikin kestoa ja estää huulipunaa karkaamasta juonteisiin. Erityisesti siis +50 vuotiaiden kannattaa käyttää huultenrajauskynää, jos haluaa estää huulipunan karkailua. Kestävässä huulimeikissä kannattaa koko huulet värittää huultenrajauskynällä. Rajauskynä antaa hyvän pohjan huulipunalle ja lisää kestoa. Parhaimmat rajauskynät saa minusta *Essenceltä. Turha maksaa kymppejä kun parilla eurolla saa ihan yhtä hyviä!

3. Ohuita kerroksia

Kannattaa suosia paria ohutta kerrosta huulipunaa yhden paksumman kerroksen sijaan. Rajauskynän päälle kannattaa siis laittaa ohut kerros huulipunaa. Sitten voi painaa huulista vielä paperille ylimääräisen punan pois. Huulipunaa voi lisätä samalla tavalla toisen kerroksen tarvittaessa.

4. Estä huulipunan tarttuminen hampaisiin

Huulipuna tarttuu helposti hampaisiin ja sitä ei itse välttämättä huomaa. Tämä on kuitenkin helposti estettävissä. Laita etusormi suuhun ja laita huulet sormen ympärille kevyesti. Ei tarvitse puristaa huulia sormen ympärille tiukasti. Vedä sormi pois suusta, jolloin ylimääräinen huulipuna huulen sisäpinnalta tarttuu sormeen. Sormeen jäänyt puna on se, mikä olisi helposti tarttunut hampaisiin.

5. Tasainen sävy pohjameikissä

Varsinkin punaisten huulien kanssa kannattaa muistaa, että meikkipohjan on hyvä olla tasaisen sävyinen. Varsinkin huulten ympärillä oleva iho ei saa punertaa. Jos huulten ympärystä punoittaa, tulee huulimeikistä automaattisesti suttuisen näköinen. Meikkipohja siis vaikuttaa tosi paljon myös huulimeikin ulkonäköön. Panosta hyvään pohjaan niin huulipuna pääsee oikeuksiinsa.

Kestävät huulipunat

Mac huulipunat ovat yksiä parhaita kestäviä normaaleja huulipunia

Kerron joitain omia suosikkejani teille kestävistä huulipunista. Mukana sekä nestemäisiä mattaisia huulipunia sekä normaaleja huulipunia. Nestemäiset ovat usein kestoltaan parhaimpia, mutta usein myös melko kuivattavia. Onneksi myös normaaleissa kosteammissa punissa on kestäviä vaihtoehtoja.

Nestemäiset mattapunat

Jeffree Satrin nestemäiset huulipunat ovat kestäviä ja kauniin sävyisiä

*Jeffree Star cosmeticsin punat ovat omia suosikkejani. Sävyt ovat todella kauniita, puna tuntuu suhteellisen kevyeltä huulilla ja sävyt ei näytä rutikuivilta huulilla. Omia suosikkejani punaisista sävyistä kirjoitin tähän postaukseen. Jos pinkit sävyt ovat enemmän sinun juttusi, kannattaa lukaista tämä postaus.

Superkestoa koko päiväksi!

Rimmel Provocalips huulipuna pysyy aamusta iltaan.

Hääpäivänäni valitsin tämän Rimmelin Provocalips punan, joka kestää huulilla PÄIVIÄ. Kyllä. Tämä puna ei lähde vaikka söisi ja joisi mitä. Lisäksi sävy “I´ll call you” on kaunis melko neutraali pinkki, joka sopii monelle. Sävy on lähellä huulieni omaa sävyä, joten se kuluu kauniisti pois. Tästä punasta on myös klassinen punainen “Kiss me” sävy, mutta se ei kulu niin huomaamattomasti pois huulilta.

Kestävät normaalit huulipunat

Omien kokemusteni mukaan kestävimpiä normaaleja huulipunia ovat Bohon sekä Macin huulipunat. Bohon huulipunia enemmän nähtävissä eri sävyissä tässä postauksessa. Nämä sävyt ovat todettu kestäviksi:

Kestävät huulipunat ja niiden sävyt
ylhäältä alas: Mac Taupe, Mac Faux, Boho Desire, Boho Tulipe ja Rimmel I´ll call you

Boho 106 Tulipe (matta)

*Boho 312 Desire (kuultava matta)

*Mac Faux (kuultava matta)

*Mac Taupe (matta)

Jaa:

Facebook

Lue myös nämä

Lue myös nämä