Sinikultainen silmämeikki – luomiväritutoriaali

Ensimmäisen blogipostaukseni kuvasta (alla) tuli Instagramini puolella pyyntöjä tehdä siitä tutoriaali. Julkaisinkin tänään sen oman storyni puolella ja kohokohdissa, mutta voisin tehdä siitä nyt postauksen tännekin kirjallisessa ja kuvallisessa muodossa. Tässä tulee sinikultainen silmämeikki!

Sinikultainen silmämeikki tehtiin kahdella paletilla. Alaluomen silmämeikki on tehty Laura Lee Cosmeticsin – Party Animal Paletilla ja yläluomella on Morphe x Jaclyn Hill paletin sävyjä.

Aloitetaan yläluomen meikistä. Ota hyvä häivytyssivellin. Itse käytin tässä Morphen M44 sivellintä, joka onkin häivytyssiveltimistä ehdoton suosikkini. Otetaan häivytyssävyä (ylärivin tähdellä merkitty sävy) siveltimeen ja aletaan työstämään luomivakoa ja sitä häivytellen ylös kohti kulmaluuta. Älä kuitenkaan häivytä sävyä kulmaluulle asti, vaan jätä kulmaluun alle sävytön kohta. Häivytä reunat siisteiksi, jotta luomelle ei jää tarkkoja rajoja.

 Tässä silmässä näkyy miltä luomi näyttää ensimmäisen häivytyssävyn jälkeen.

Sitten otetaan samaan siveltimeet astetta tummempaa, hieman kamelin väristä sävyä (kuvassa keskellä merkittynä tähdellä) ja aletaan työstämään sävyä luomivakoon ja siitä hieman ylöspäin. Ei nosteta tätä sävyä enää niin korkealle kuin ensimmäistä sävyä. Tällä sävyllä on tarkoitus syventää katsetta ja luomivakoa. Keskity enemmän ulkonurkan alueeseen.

Tässä kuvassa näkyy silmä toisen sävyn jälkeen.

Tämän jälkeen ota sormella kolmatta, kultaista kimaltavaa sävyä. Sormella shimmeriset sävyt tarttuu pigmenttisemmin luomeen, koska ihon oma rasva tarraa sävyyn paremmin kiinni. Täten myös luomelle tarttuu enemmän sävyä. Voit halutessasi laittaa sävyn luomelle myös littanalla siveltimellä, mutta sivellintä kannattaa hieman kostuttaa ennen sävyn ottamista. Näin saat saman efektin aikaan ja sävyä pigmenttimemmin luomelle. Sormella sävyä lisätessä itse tykkään painaa ja hieman vetää samalla. Näin saan itse parhaan pigmentin sävystä irti.Levitä tätä kiiltävää sävyä vain liikkuvalle luomelle.

Kultainen sävy lisättynä liikkuvalle luomelle.

Sitten siirrytään alaluomen meikkaamiseen. Ota ensin tumman sinistä “Karaoke” sävyä litteään ja tiiviiseen tai jonkin definer siveltimen päähän töpöttelemällä. Itse käytin tähän Sigman E20 sivellintä.

Kopauta ylimääräinen sävy pois siveltimestä ennen levitystä, jotta sininen väri ei putoa poskille. Voit myös tehdä silmämeikin ennen pohjameikkiä, jolloin voit pyyhkiä mahdolliset varisseet meikit poskilta pois. Levitä painellen ihan alaripsien tyveen tummansininen sävy. Levitä lähes sisänurkkaan asti.

Tässä tummansininen sävy levitettynä alaluomen tyveen.

Ota sen jälkeen kynäsiveltimeen vaaleamman sinistä “Damage control” sävyä. Itse käytin tässä Morphen M431 sivellintä. Häivytä osittain tummansinisen päältä  hieman alaspäin kirkkaampaa sävyä. Tämä luo meikkiin “smokey” efektiä. Tässä kohtaa meikki näyttää todella oudolle, koska silmistä puuttuu rajaukset ja ripsiväri. Mutta kokonaisuus rakentuu vielä kyllä.

Molemmat siniset häivytettyinä alaluomelle.

Sitten tee haluamasi kissamainen rajaus yläluomelle. Itse käytän eyelinerina Nyxin Epic ink lineria. Minulla on herkästi vuotavat silmät ja tämä lineri kestää hyvin minulla ja on musta. Lisäksi aplikaattori on minusta helppokäyttöinen. Tämän jälkeen taivuta ja lisää ripsiväriä reilusti sekä ylä- ja alaripsiin. Itse käytän kestosuosikkiani Lumenen Nordic chic sarjan “full on curl “vedenkestävää ripsiväriä. Lisäsin lopuksi ulkonurkkiin vielä ripsitupsuja. Halutessasi voit käyttää myös kokonaisia irtoripsiä. Ensimmäisen postauksen kuvassa minulla olikin kokonaiset irtoripset, mutta minähän hukkasin toisen niistä jo tällä välillä, joten piti mennä tähän tutoriaaliin pelkillä tupsuilla.

Tässä lopullinen look. Tästä löytyy tosiaan minun Instan kohokohdista tutoriaali myös videoituna jos kiinnostaa siinä muodossa katsoa. Ota muutenkin mun instagan seurantaan jos höpöttely kosmetiikasta kiinnostaa <3

Jaa:

Facebook

One Response

  1. Tässä innovatiivinen ja hyvät jutut omaava lukija!
    Sulla on niin hauskat jutut niin haluisin lukea/nähdä miten saat tehtyä esim samanlaisen meikin kuin teininä, valokuva mukaan postaukseen.
    Ja sitten tietty kaikki nää että miten psori+uimahalli/ennakkoluulot ja tietty ”jos olisin mieheni ja drag- miten meikkaisin”

Lue myös nämä

Lue myös nämä