Meikkivinkit – miten tehdä kaunis kasvomeikki?

Parhaimmat meikkivinkit kasvomeikkiin tulee tässä! Meikkipohja on meikin perusta ja pelkällä meikkivoiteella kasvot saa kyllä kasvoilta punaisuudet ja epätasaisuudet pois, mutta perinteisessä kauneusmeikissä halutaan korostaa kasvojen kolmiulotteisuutta ja tuoda eloa kasvoille. Se tehdään kasvomeikeillä eli valoilla, varjoilla, poskipunalla, aurinkopuuterilla tai edistyneemmät voivat tehdä varjostuksiakin. Tässä postauksessa käyn läpi kasvomeikkien tärkeimmät meikkivinkit ja annan omat tuotesuositukseni joka lompakolle.

Valot ja varjot

Meikkaaminen on pääasiassa aika pitkälle valojen ja varjojen tekemistä. Kasvoilla sillä on iso merkitys lopputulokseen. Ensimmäinen vinkkini on se, että ymmärrät että valoilla tuodaan esiin ja varjoilla viedään pois. Tämä toimii niin silmämeikissä kuin kasvomeikissäkin. Valoa tuodaan meikkivoiteen jälkeen kasvojen korkeimpiin kohtiin, jotta ne saadaan esiin paremmin. Eli voit korostaa vaaleammalla peiteaineella nenänvartta, leuan korkeinta kohtaa, kulmakarvojen välistä ylöspäin otsaa sekä silmien alle yleensä tuodaan myös valoa hieman kolmion mallisesti. Sitten peiteaine häivytetään joko siveltimellä, sormin tai kostealla meikkisienellä. Jo pelkillä valoilla teet kasvomeikkiin hirmupaljon lisää tosi helposti. Suosittelen lisäämään valoa aina ainakin hieman silmien alle, jos et muualta halua korostaa.

Meikkivinkit countouriin! Varjojen eli suositun contourin suhteen olen itse hieman laiska enkä koe sitä normaalissa arkimeikissä tarpeelliseksi. Varjoilla voit kuitenkin häivyttää leukalinjaa, tuoda poskipäitä esiin tai hieman kaventaa kasvojasi tai jos sinulla on esimerkiksi korkea otsa, voit häivyttää sitä kevyellä varjolla. Alla kuva valojen ja varjojen yleisimmistä paikoista. Tosin tämäkin hieman aina riippuu kasvojen mallistakin ja siitä mitä haluaa korostaa ja mitä häivyttää.

Kasvomeikin meikkivinkit sarjan yksi tuotesuositus on Tony Molyn kasvomeikitTuotevinkit!

*Maybelline Instant eraser, sävyt fair tosi vaalealle iholle ja light vaalealle iholle

Edullinen ja joka ihotyypille sopiva klassikko!

Tuotevinkit varjostukseen:

*Essencen contour duo, sävy 10

Edullinen, kätevä kahden sävyn paletti. Samassa paletissa hyvä valopuuteri, jolla voi korostaa valoa vaikka silmien alta sekä täydellisen sävyinen varjostussävy!

*Tony Molyn contourstick

Voidemainen contourpuikko, jolla saat helposti varjoja kasvoille. Helppo häivytttää siveltimellä tai meikkisienellä!

Lämpöä kasvoille aurinkopuuterilla

Kasvomeikin meikkivinkit ei olisi mitään ilman puhetta aurinkopuuterista. Itse käytän läpi vuoden aurinkopuuteria tuomaan lämpöä kasvoille. Käytän tätä hieman varjostuksen tapaan, mutta en niin tarkasti. Lisään aurinkopuuteria hiusrajaan, ohimoille ja korvan vierestä poskiluuta mukaillen kohti poskipäitä. Kesällä kun on päivettynyt voi helposti sutia isolla siveltimellä aurinkopuuteria kevyesti hieman isommallekin alueelle.

Meikkivinkit aurinkopuuteriin:

Pidä mielessä ne kohdat kasvoistasi, joista rusketut muutenkin ensimmäisenä. Ne ovat ne kohdat joihin aurinkopuuteria voit laittaa.

Hanki hyvä sivellin, joka voi olla hieman isompikin. Sillä saat helposti aurinkopuuterin oikeille kohdille. Siveltimistä on enemmän tässä postauksessa.

Aurinkopuuteri on suomalaisten suosikki ja siksi sopii hyvin meikkivinkit sarjaan mukaan
Sävy: nude light bronze

Tuotevinkit!

*Butter Bronzer, sävy bronzer

Kestosuosikkini markettihintaan! Ihana tuoksu, suomalaiselle iholle sopiva sävy (ei liian oranssi) ja jättää kauniin pinnan iholle.

*Hourglass ambient lighting bronzer, sävy luminous bronze light

Upean pinnan iholle tekevä Hourglassin bronzer! Jos haluat panostaa hyvään aurinkopuuteriin. Kestävä!

Hourglassin tuotteista löytyy oma postaus tästä.

Eloa kasvoille poskipunalla

Itse en voisi elää ilman poskipunaa ja haluaisinkin haastaa kaikki ainakin kokeilemaan sitä omille kasvoille. Poskipunaa helposti hieman pelätään, mutta suosittelen kokeilemaan. Se tuo välittömästi eloa ja pirteyttä kasvoille ja saa kasvot hehkumaan. Erityisesti 40+ ikäisille poskipuna on ihan loistava juttu! Kokeile puuterisia ja voidemaisia ja katso kummasta pidät enemmän. Kuivalle iholle yleensä voidemainen on parempi vaihtoehto. Poskipuna on helppo saada oikealle kohdalle, kun hymyilet ja katsot peilistä sivusta posken korkeimman kohdan. Siitä kohti korvan yläosaa häivytellen. Eikä se ole niin tarkkaa. Muistisääntönä, ettei poskipunaa yleensä tuoda kovin lähelle nenää eikä se saisi valahtaa liian alas. Eli pysytään poskiluun yläpuolella. Poskipunana voit käyttää myös esimerkiksi huulipunaa! Kokeile rohkeasti.

Poskipuna on kasvojen yksi tärkein osa jos minulta kysytään. Poskipunan parhaimmat meikkivinkit koskee poskipunan sävyä ja oikeaa paikkaaTuotevinkit!

*Zuii lip & cheek creme, sävy Arien tai Helene hyviä suomalaiselle iholle

Voidemainen ihana poskpuna luonnonkosmetiikalta. Yksi suosikeistani, jota voi käyttää myös huulipunana sekä luomivärinä! Monitoimituote.

*Tony Moly voidemainen poskipuna, sävy Pink baby

Tämä on ihana voidemainen poskipunapaletti, joka myöskin toimii huulilla. Ihanat sävyt, jotka sopivat hyvin suomalaiselle iholle.

*Hourglass ambient lighting blus, sävy luminous flush

Pakko nostaa tähänkin vaihtoehdoksi Hourglass poskipuna. Tämä vaan on kaunein ikinä käyttämäni poskipuna, joka ansaitsee erityismaininnan.

Hehkua ja kuultoa highlighterilla

Highlighter jakaa mielipiteitä. Itse kuulun sitä rakastaviin ihmisiin, mutta itse suosin mielummin kuultoa tuovia tuotteita kuin suoraa glitteriä ja kimallusta. Haluan, että ihoni näyttää siltä, että se kiiltää luonnostaan korkeimmista kohdista. Highligteria eli korostusta laitetaan niihin kohtiin jotka sinulla kiiltää valon osuessa kasvoillesi. Löydät nämä kohdat kun katsot ikkunan edessä peiliin ja kääntelet kasvojasi. Poskipäiden korkeimmat kohdat, otsan korkeimmat kohdat, leuan kärki, nenänpää ym. Helpointa on sipaista korostustuotetta poskipäille. Pieni lisä, mutta tekee kasvoista heleämmät näköiset tosi nopeasti. Itse suosin enemmän voidemaisia tuotteita, koska itselläni on kuiva iho ja ne asettuu omalle iholle nätimmin.

Tuotevinkit!

*Hourglass ambient lighting powder, sävy luminous light

Tämä on täydellisin hohdetuote mitä olen kokeillut. Puuterinen, mutta ei omalla iholle korosta kuivuutta yhtään. Ei kimalla lainkaan, vaan luo kasvoille täydellisen luonnollisen hehkun. Tämä lisään kevyesti koko kasvoille. Suosikkini!

*Hourglass ambient lighting paletti, kolme sävyä

Jos emmit sävyjen kanssa niin tämä kolmen sävyn paletti menee ympäri vuoden!

*Lumene Invisible illumination instant illuminizer, sävy rosy dawn

Tämä on pipettipullossa myytävä voidemainen highlighter. Tosi riittoisa, koska tätä riittää tosi pieni määrä. Tipautan käemmenselälle ja levitän kostealla meikkisienellä kasvojen korkeimpiin kohtiin.

*Lumene invisible illumination KAUNIS paletti

Jos haluat voidemaisen highlightin lisäksi hyvä voidmaisen poskipunan samassa paletissa. Luonnollinen lopputulos.

*Bybi babe balm bronze

Luonnonkosmetiikkan puolelta ehdottomasti tämä ihana Bybin babe balm bronze. Sopii täydellisesti kesän päivettyneelle iholle!

Jaa:

Facebook

3 Responses

  1. Hei!

    Hourglassin tuotteet todellakin kiinnostaa ja haluaisin ostaa ainakin tuon puuterin ja bronzerin. 😍 Mutta minulla on nykyään käytössä Essen meikkivoide, se on niin parasta. Mutta sopiiko nämä käytettäväksi Essen meikkivoiteen päällä? Essen meikkivoide on käsittääkseni vesiliukoista ja näissä näytti olevan silikoonia, niin siitä tuli vähän epävarma olo, että pysyykö nämä meikkivoiteen päällä. Olen muutenkin harkinnut, että jos kokeilisi jotakin vastaavaa luonnonkosmetiikkaa, joka samalla hoitaisi ihoa, mutta en tiedä onko yhtä “hyviä” tuotteita, kuin hourglass, luonnonkosmetiikan puolella.. Osaatko sanoa siihen mitään mielipidettä? 🙂

    1. Moikka. Itselle tuo Essen meikkivoide ei ole tuttu, joten varmaksi en osaa sanoa. Kaikkien omien luonnonkosmeettisten meikkivoiteiden pällä tämä on kyllä toiminut ihan samalla tavalla 🙂 En ole myöskään löytänyt tätä vastaavaa tuotetta edes miltään synteettieltä merkiltä 🙁

Lue myös nämä

Lue myös nämä