Kestävä meikkipohja – Meikkimuijan meikkikoulu

Kestävä meikkipohja? Kuinka se tehdään? Aloitin Instagramissani tänään uuden sarjan, joka toteutetaan stoorin sijasta Instan livessä! Sitä tukemaan kirjoitan jokaisesta livestä tänne blogin puolelle myös pääpointit ja vastaan ihmisiä eniten askarruttaviin kysymyksiin ja annan tuotevinkkejä. Kysyn aina ennen liveä, mitkä ovat niitä teitä eniten askaruttavia kysymyksiä sen viikon aiheesta ja meikkipohjasta tuli ihan valtava määrä tosi hyviä kysymyksiä. Tässä niistä yleisimpiin vinkkejä <3

Miten saada kestävä meikkipohja?

Kestävään meikkipohjaan vaikuttaa mm. ihon kunto, ihotyyppi, meikkivoiteen valinta. Mutta nyrkkisääntönä pysyvyydessä on kuitenkin meikkivoiteen määrä. Meikkivoidetta samoin kuin kaikkia muitakin pohjaan tulevia tuotteita levitetään kasvoille ohuita kerroksia. Tämä tekee meikkipohjasta pitkäkestoisemman. Jos meikkivoidetta on kasvoilla paljon, se myös liikkuu paljon ja siten katoaa päivän mittaan kasvoilta. Kestoon toki vaikuttaa myös oma ihotyyppi. Esimerkiksi rasvoittuvalla iholla meikkivoide liikkuu enemmän ja siten lähtee helpommin kuin kuivalla iholla. Tämän takia onkin tärkeää, että meikkivoide on valittu oman ihotyypin mukaan.

Tuotteet kestävään meikkipohjaan

Omat suosikkini kestävistä meikkivoiteista kuivalle/normaalille iholle on *Milanin Conceal + Perfect (sävy Natural on kylmän vaalea) sekä rasvaiselle iholle *Estee Lauderin Double Wear (sävy ecru sopii usein suomalaiselle iholle). Lisää meikkivoidevinkkejä eri ihotyypeille voit lukea tästä postauksesta. Jos iholla on punaisuutta tai vaikka näppyjä, joita pitää peittää kannattaa se tehdä ensin niille tarkoitetuilla meikeillä kuten neutraloijalla tai peiteaineella. Kun ongelmakohdat on ensin peitetty alta pois, voi meikkivoidetta levittää ohuemman kerroksen kasvoille. Lisää neutraloijista tulee alempana ja tuotevinkit niihin. Rasvainen iho kaipaa puuteria kuivaa enemmän, mutta kannattaa tästä huolimatta koittaa olla laittamatta puuteria liikaa, jotta juonteet ei korostu turhaan ja iho ei kakkuunnu. Itse en omalla kuivalla iholla käytä enää puuteria ollenkaan.

Miten valitsen oikean sävyn omalle iholleni?

Oikeaan sävyn valinnassa helpottaa, kun tiedät oman ihosi pohjasävyn. Tämä helpottaa varsinkin nettiostoksia tehdessä, kun asiantuntijaa ei ole käytettävissä. Pohjasävyyn on helpoin muistisääntö se, että jos palat auringossa olet kylmä pohjasävyltäsi eli hieman punaiseen taittava ja jos taas rusketut melko helposti /helposti on pohjasävysi luultavasti lämmin eli keltaiseen taittava. Jos et ole selkeästi kumpikaan voi sävysi olla neutraali. Kannattaa myös nettiostoksia tehdessä tehdä googleen haku, jossa on ”meikkivoiteen nimi + shades” tai ”meikkivoiteen nimi + swatch”. Näin löydät sävyjä vierekkäin iholle laitettuna ja voit siitä vertailla mikä olisi oma sävysi. Kaupassa taas kannattaa aina testata sävyä niin, että levität viivan kasvoilta kaulan iholle. Meikkivoiteen on tarkoitus sopia ihosi sävyyn eikä pelkästään kasvojesi ihon sävyyn. Jos siis esimerkiksi kesällä olet kovin ruskettunut vartaloltasi, mutta kasvosi olet suojannut auringolta, kannattaa meikkivoiteen sävy sopia vartalosi ihonsävyyn. Yleisesti hieman keltaiseen taittava meikkivoide peittää paremmin punaisuutta iholta, joten kannattaa kokeilla rohkeasti myös hieman lämpimämpää meikkivoidetta.

Vinkki! Myös mitä enemmän on ikää niin sitä tärkeämpää on, että meikkivoide ei ainakaan ole liian vaalea. Mielummin hieman liian tumma kuin liian vaalea.

Milani Concela+ perfect sävyt: vas. 06, kesk. 00B ja oik. 01. Kaikki lämpimiä pohjasävyltään.

Kuulaan meikkipohjan salaisuus?

Kuulaan meikkipohjan salaisuus on ensisijaisesti tylsästi ihonhoidossa. Kun iho voi hyvin levittyy meikkivoidekin tietysti siihen eri tavalla. Ihonhoidossa taas tämän saavuttamiseen tärkeintä on se, että et pese kasvojesi ihoa puhdistusaineilla, jotka on liian peseviä. Eli ensisijaisesti katso ainakin, ettei se sisällä sodium laureth sulfatea. Poista meikki *öljyputsarilla ja sitten panosta hoitavaan ja *kosteuttavaan kasvoveteen. Sitten lukitse kosteus ihoon *kosteusvoiteella tai *kasvoöljyllä. Täältä voit lukea tästä lisää vinkkejä 😊 Sitten kun iho on hyvin hoidettu niin kuulaan ihon salaisuus on siihen sopivat meikkivoiteet sekä se, että meikkivoidetta on iholla tarpeeksi vähän. Jätä puuteri pois iholta tai ainakin puuteroi kevyesti vain ne kohdat, joihin et halua kiiltoa. Sitten hanki vaikka voidemainen korostusväri lisäämään kohdetta iholle. Hyvä kuulautta tuova kevyt meikkivoide on Vita Liberatan *Beauty blur. Tätä voi käyttää pelkästään tai sitten ohuen meikkivoidekerroksen päälle tätä ohut kerros sienellä painellen.

Miten valmistelen ihoni meikkipohjaa varten?

Itse aina ennen meikin levittämistä kasvoille kosteutan ihon parilla kerroksella kosteuttavaa *kasvovettä ja *kosteusvoiteen iholle. Jos kaipaan exstrakuulautta sipaisen vielä poskien korkeimpiin kohtiin hieman *Weledan Skin foodia. Sitten kun iho on vielä kosteusvoiteesta hieman tahmainen, niin levitän iholle meikkivoiteen. Tämä toimii omalla ihollani, ei välttämättä sovi rasvaiselle iholle. Silloinkin kannattaa kuitenkin muistaa, että myös rasvainen iho kaipaa kosteutusta kasvoveden sekä kosteusvoiteen muodossa. Kokeile kevyempää kosteusvoidetta. Suosikeistani meikin alle voit lukea täältä.

Punaisuuden/finnien peittäminen iholta?

Itselläni on punoittava iho poskien iholla, joten tämä on kovin tuttua puuhaa itselläni. Ennen meikkivoiteen levitystä levitän Joe Blascon red neutralizeria (itse käytn sävyä 2) punoittaviin kohtiin. Tämä sama tuote sopii myös punoittaville näpyille loistavasti. Voide on napissa myytävää peiteainetta, jonka pohjasävy sopii täydellisesti peittämään punaisuuksia. Ohut kerros sormella taputellen riittää tosi hyvin, jolloin meikkivoidetta voi levittää ohuemmin ja meikki siten taas kestää pidempään kauniina. Tämä on ihan ehdoton, jos kärsit punaisuuksista iholla. Myös wet´n wildilla on hyvä* neutraloijapaletti, jossa on myös tummille silmänalusille sopiva sävy mukana. Punaisuuden peittäjä tässä on vihertävä peiteaine. Mutta ei vedä vertoja tietenkään tuolle Blascolle. Mutta kelpo tuote pienemmälle budjetille.

Millä meikkivoide kannattaa levittää?

Tämä on pitkälti makukysymys. Itse suosin sekä *meikkisientä (ei sellaista kolmion mallista vaan sellaista kanamunan mallista) sekä sivellintä. Riippuen pitkälti meikkivoiteesta. Kannattaa kokeilla kumpi sopii sinulle paremmin. Omasta mielestä helpompi on kostea meikkisieni, jolla saan levitettyä hyvin myös peiteaineet silmien alle sienen kapeammalla päällä. Meikkisieni pitää aina siis kostuttaa ennen käyttöä, muuten se imee meikkivoiteet vaan sisäänsä sienen lailla ja tuotetta kuluu paljon hukkaan. Lisäksi meikkivoide levittyy tasaisemmin ja kauniimmin iholle kostealla sienellä. Meikkisieni pitää myös pestä saippualla ja vedellä vähintään muutaman käyttökerran jälkeen, mielellään joka kerran jälkeen. Omat suosikki meikkivoidesiveltimeni ovat *Real Techniquesin everyday essentials setissä mukana tuleva sekä* Luxien Luminous face setin meikkivoidesivellin. *Real Techniquesin Expert face brush sivellintä saa myös yksittäisenä . Suosikkisiveltimistäni voit lukea tästä postauksesta.

Jaa:

Facebook

Lue myös nämä

Lue myös nämä