Mitä on skin cycling ja miten sitä toteutetaan?

Kaupallinen yhteistyö: *House of Organics

*sisältää mainoslinkin

Skin cycling on tällä hetkellä tosi trendaava ihonhoitometodi, mutta mitä on skin cycling? Kyseessä on ihonhoitometodi, jonka on kehittänyt ihotautilääkäri Whitney Bowe. Se on neljän päivän kiertävä ihonhoitorutiini. Skin cyclingissa iho ensimmäisenä päivänä kuoritaan, jotta seuraavan päivän retinoli vaikuttaisi mahdollisimman tehokkaasti. Rutiinin seuraavat kaksi päivää ihon annetaan palautua ja silloin käytetään vain yksinkertaista ihonhoitoa ja kosteutusta. Skin cycling tehdään siis iltaisessa ihonhoitorutiinissa yötä vasten.

Itse olin aluksi ihmeissäni, että mitä on skin cycling, josta yhtäkkiä kaikki puhui. Testattuani ymmärrän mihin tässä ihmiset ihastuvat. Itse suosin ihonhoidossa paljon luonnonkosmetiikkaa, joten esittelen sopivat tuotteet skin cycling metodiin luonnonkosmetiikalla.

Postauksen tuotteet on tällä viikolla tarjouksessa luonnonkosmetiikkapäivillä House of Organicin verkkokaupassa! Tutustu kuvastoon tästä.

Perusihonhoito skin cyclingin rinnalla

Perus ihonhoito kulkee siis Skin cyclingin rinnalla kokoajan. Eli aamuinen ihonhoito pidetään simppelinä: Puhdistus, kasvovesi, voide tai öljy sekä aurinkosuoja. Mukaan voi hyvin ottaa myös c-vitamiiniseerumin, joka tasoittaa ihonsävyä, kirkastaa ja häivyttää iholta pigmenttimuutoksia. Elementan *c-vitamiini boosteri on tosi hyvä ja helppo käyttää voiteen seassa tai yksinään seerumin tapaan. C-vitamiinia käyttäessä on hyvä muistaa suojata kasvot auringolta. Suosikkejani hyvistä luonnonkosmetiikan aurinkosuojista voit lukea tästä. Myös *hyaluronihapposeerumi on hyvä lisä, jos kaipaat kosteutta sitovia tuotteita ja ihosi on kuiva.

Myös iltaisessa ihonhoidossa, jossa siis tätä skin cycling metodia toteutetaan kulkee tuo perusihonhoito kokoajan rinnalla. Tärkeää on hellävarainen puhdistus eli öljypuhdistus sekä kosteuttavat tuotteet. Nekin olisi hyvä olla hellvaraisia eikä kovin aktivoivia. Kotimainen *Auy Organicsin öljypuhdistusaine on tosi hellävarainen, mutta poistaa kaiken lian ja meikin kasvoilta. Myös vedenkestävän silmämeikin.

Päivä 1: Kuorinta

Ensimmäisenä iltana iho kuoritaan omalle ihotyypille sopivalla kuorinnalla. Se voi olla perinteinen kuorinta, kuoriva naamio tai kuoriva kasvovesi. Virallisen skin cycling metodin mukaan iho kuoritaan joka neljäs päivä. Tämä on omalle iholleni liikaa ja sanoisinkin, että tuo määrä on monelle liikaa. Tässä kannattaa ehdottomasti kuulostella omaa ihoa, että kuinka paljon kuorintaa se kestää. Rasvoittuva iho, sekaiho ja normaali iho kestää kuivaa ja herkkää paremmin. Lisäksi kuorintoja on tosi paljon erilaisia. Happokuorinnoista usein hellempiä ovat AHA-hapot kuin BHA-hapot. Ja esimerkiksi maitohappo ja mantelihappo ovat hellävaraisia iholle.

VINKKI! Itse kuorin hellävaraisella kuorinnalla kerran viikossa ja se on itselleni tarpeeksi. Metodia voi ja kannattaa siis muokata itselleen ja omalle iholleen sopivaksi, jos sitä haluaa testata.

Evolven Miracle Mask on AHA-happoja sisältävä kuoriva naamio. Se kirkastaa ja kuorii ihoa hellästi, mutta tehokkaasti. Vaikutusaika on 5 minuuttia, mutta suosittelen aloittamaan kahdesta minuutista.

Päivä 2: Retinol

Metodin toisena iltana iholle perusihonhoidon lisäksi laitetaan jokin retinolia sisältävä tuote. Luonnonkosmetiikan oma “retinol” on bakuchiol. Se sopii useimmille, joille perinteinen synteettinen retinol ei sovi. Retinol on ikäätyvän ihon todellinen tehoaine! Se napakoittaa, kiinteyttää ja häivyttää pieniä juonteita kasvoilta. Todella hyvä anti-age tuote. Ja koska iho on edellisenä iltana kuorittu se pääsee hyvin vaikuttamaan iholla. Voit valita itsellesi sopivan retinol tuotteen. Se voi olla seerumi, voide tai vaikka öljy.

VINKKI! Älä käytä retinolia ja AHA-happoja samana päivänä. Vältät turhaa ihon herkistymistä. Aloita retinolin käyttö pikkuhiljaa. Tätäkään ei ole siis pakko käyttää aluksi joka neljäs päivä.

*Evolven Bio-Retinol+C booster on retinolin ja c-vitamiinin yhdistelmä. Öljymäinen seerumiboosteri on hellävarainen, mutta tehokas. Sisältää luonnon omaa retinolia eli bakuchiolia.

Päivät 3 & 4: Kosteutus ja palautuminen

Seuraavat päivät metodissa keskitytään ihon kosteuttamiseen ja palautumiseen. Tässä tärkeää onkin olla käyttämättä mitään liian aktivoivia aihesosia. Eli pysytään ihan perustuotteissa. Itse käytän tässä herkälle iholle suunnattuja tuotteita, jotka rauhottavat ja kosteuttavat ihoa. Kotimaisen *Laponien kasvoöljy on loistava rauhoittava kasvoöljy, joka kannattaa ottaa ihonhoidossa joka päivä viimeiseksi stepiksi. Sopii kuivalle iholle myös meikin alle! Muista myös lotrata ihoa kosteuttavilla kasvovesillä. Laponiella on siihenkin hyvä vaihtoehto.

Aionko jatkaa metodin toteuttamista?

Toteutanko itse tätä metodia? En sellaisenaan suoraan, mutta olen soveltanut sitä omalle iholleni sopivaksi. Eli teen todella hellävaraisen kuorinnan kerran viikossa ja seuraavana päivänä käytän retinolia. Sitten pidän viiden päivän palauttelut ja kosteutukset. Eli tuo neljän päivän sykli on itselleni liikaa erityisesti kuorinnan osalta. Kannattaakin siis kuulostella omaa ihoaan ja aina muokata näitä trendejä sille sopivaksi, jos näitä haluaa lähteä kokeilemaan.

Ihania ihonhoitohetkiä<3

Jaa:

Facebook

Lue myös nämä

Lue myös nämä