Meikki ikääntyvälle iholle

Miten tehdä kaunis meikki ikääntyvälle iholle? Minulta kysytään paljon vinkkejä Instagramin puolella ja esitetään toiveita tulevista tutoriaaleista. Tämä on yksi kysytyimmistä ja tämä on teille kaikille upeille tyypeille, jotka kaipaa vinkkejä ikääntyvän ihon meikkaamiseen. Tosin kyllä näitä vinkkejä voi kokeilla kaikki muutkin.

Ihan ensimmäisenä sanon tähän alkuun, että käytän sanoja ikääntynyt, ryppy, uurteet yms. Nämä sanat ovat minulle ihan neutraaleja sanoa niinkuin ne pitäisi olla kaikille ihmisille. Ikä ei määrittele ihmisessä mitään muuta kuin sitä kuinka vanha hän on iältään. En ole oikein koskaan ymmärtänyt sellaista ikuisen nuoruuden ihannointia enkä sitä, miten rypyt olisi jotenkin huono tai häpeiltävä asia. Ne kuuluu ihmisyyteen ja tiettyyn ikään. Ymmärrän toki sen, että meikillä voi olla niitä asioita korostamatta jos haluaa. Ja tämä postaus on teille. Niille, jotka haluavat vinkkejä meikkaamiseen niin, että uurteet ja ikääntymisen merkit iholla ei korostu. Haluan myös sanoa, että meikkaamisessa ei ole olemassa mitään lakeja ja sääntöjä. Meikkaamisen kuuluu olla vapauttavaa ja hauskaa. Luovaa ja inspiroivaa. Jokainen ikään, sukupuoleen tai mihinkään muuhunkaan katsomatta saa käyttää glitteriä tai lilaa luomellaan niin halutessaan.

Meikki ikääntyvälle iholle – 8 vinkkiä

 1. Kosteuta ja kosteuta!

  Tämä koskee aivan kaiken ikäisiä ihoja. Hyvin hoidettu iho on raikas ja kuulas, jonka päälle meikki on helpompi tehdä. Hanki siis hyvin kosteuttavat tuotteet ihonhoitoosi. Ota käyttöösi korealaisesta ihonhoidosta hoitoneste tai kosteuttava kasvovesi ja kokeile kerrostaa tätä ihollesi 2-5 kerrosta aamuin ja illoin. Perään hyvä kosteusvoide lukitsemaan kaiken kosteuden ihoon. Tekee ihmeitä ja hyvin pienellä vaivalla pääsee eroon vaikka pintakuivuudesta kokonaan.

 2. Suosi kevyttä meikkivoidetta tai sävyttävää päivävoidetta!

  Tärkeä pointti kun tehdään meikki ikääntyvälle iholle. Ikääntyvä iho näyttää aina freesimmältä ohuella meikkivoiteella. Suosi siis juoksevaa tai seerumimaista koostumusta ja työstä ohut pohja ihollesi.Ikääntyvällä iholla hieman omaa sävyä tummempi sävy on parempi kuin liian vaalea. Niihin kohtiin mitkä kaipaa enemmän peittävyyttä voit käyttää peiteainetta täsmätuotteena. Muista käyttää oman ihosi sävyistä peiteainetta kun peität iholta vaikka maksaläiskiä. Tai hanki oikean sävyinen neutraloija. Silmien alle voit valita hieman vaaleamman sävyisen peiteaineen, mutta pysy kohtuudessa! Tuotesuositukset: *Lumene fresh skin tint sävyttävä päivävoide, *Sensai luminous sheer meikkivoide

 3. Älä puuteroi liikaa ja suosi voidemaisia tuotteita!

  Itse en myöskään puuteroi koko kasvojani koskaan. Puuteroin vain sieltä mistä haluan ylimääräistä kiiltoa pois ja haluan meikin pysyvän kiinnitettynä erityisesti. Varsinkin jos sinulla on kuiva iho, niin voit unohtaa puuterin melkein kokonaan. Ikääntyvässä ihossa uurteet korostuvat liiasta puuterista. Suosi muutenkin kasvotuotteissa mielummin voidemaisia tuotteita. Esimerkiksi poskipunista löytyy upeita voidemaisia tuotteita ihan Lumenenkin valikoimista. Luonnonkosmetiikan puolelta Zuii organic merkiltä on aivan ihana voidemainen poskipuna joka sopii myös huulille!

 4. Kulmakarvojen muodon tärkeys!

  Kaikenikäisillä kulmakarvat ovat eniten muutosta tekevä asia kasvoilla. Muotoillut ja selkeät kulmakarvat kohottavat katsetta ja poistaa väsymystä kasvoilta. Jos muotoilu mietityttää, niin käänny ammattilaisen puoleen. Kulmien kestovärjäämisellä saa helpotusta arkeen ja esimerkiksi sävyttävä *kulmakarvageeli voi olla helppo ja hyvä ratkaisu.

 5. Suosi mattaisia luomivärejä

  Mikäli haluat olla korostamatta silmäluomen ryppyjä, niin valitse pelkkiä mattasävyjä. Jos kuitenkin viihdyt ja nautit kiiltävästä luomesta niin kukaan ei kiellä valitsemasta metallisia sävyjä. Kokeile lisäksi rohkeasti tummiakin sävyjä, joilla luot syvyyttä silmiin. Kokeile rohkeasti vaikka ihan mustaa luomen ulkonurkkaan tai tummaa harmaata. Myös luumun sävyt sekä tumman ruskeat sävyt ovat varma valinta monelle. Rajauksissa suosi utuista rajausta vaikka pelkällä luomivärillä.

 6. Taivuta ripset!

  Ripsien taivuttaminen avaa katsetta todella paljon ja saa aikaan virkeän lookin. Panosta hyviin ripsientaivuttajiin. Esimerkiksi *Shiheido merkkiset taivuttimet usein sopivat suomalaisen muotoiselle silmälle. Voit kokeilla myös olla laittamatta ripsiväriä alaripsiin. Joskus ripsiväri alaripsissä saattaa tehdä silmistä väsyneen näköiset jos luomi on hieman raskas muutenkin.

 7. Lisää heleyttä kasvoille!

  Usein kuulee, että tietyn iän jälkeen ei saisi enää käyttää esimerkiksi highlighteria ollenkaan. Itse pidän tosi paljon siitä kuulaudesta minkä hyvä korostustuote saa iholla aikaan. Suosi kuitenkin voidemaisia tai nestemäisiä korostustuotteita. Nämä näyttävät usein hieman luonnollisemmilta kasvoilla eikä korosta uurteita niin paljon kasvoilla. Sipaise korostusta hieman posken korkeimpaan kohtaan mihin valo osuu ja häivyttele sormella nätisti.

  Tuotesuositukset:*Lumenen Invisible illumination paletissa voidemainen poskipuna ja pari korostussävyä!

 8. Muista huulipuna!

  Huulipuna sopii kaikille. Siis aivan kaikille. Huulipunan käyttäminen vaatii totuttelua itseltä. Suosi kirkkaita värejä, jotka lisää eloa kasvoihin. Kokeile klassista punaista, pinkkiä tai marjaisia sävyjä. Unohda nudepunat ja rohkeasti vaan väriä huuliin. Muista rajaus, jotta väri ei karkaa huulien ympärillä oleviin juonteisiin. Jos et halua korostaa huulien epätasaisiuuksia ja juonteita niin suosi mielummin hieman kiiltäviä punia. Jätä mattapunat kauppaan tai levitä hieman niiden päälle huulikiiltoa. Tästä postauksesta löydät tietoa miten löytää sopiva punainen huulipuna itselle?

  VINKKI!  Kestävyyttä saat kun rajaat huulien reunojen lisäksi myös koko huulet. Kynän kesto on usein punaa parempi ja kun puna kuluu säilyy kynänjälki huulessa hieman pidempään.

Kuvassa mallina on ihana äitini (57-vuotta). Meikittä ja meikillä. Upea molemmissa<3

Viimeinen ohje on, että rakastat itseäsi ja jokaista ryppyäsi. Olet mahtava juuri tuollaisena. Sitten vaan punaa huuleen ja nauti elämästä <3 

Jaa:

Facebook

Lue myös nämä

Lue myös nämä