Hiusten värjäys kotona – näillä tuotteilla ja vinkeillä onnistut!

Kaupallinen yhteistyö: Vivahdehair.fi

Voiko hiusten värjäys kotona olla koskaan hyvä idea? Moni varmaan samaistuu siihen, kun olet laittanut vaalennusaineen päähän ja lopputulos on ollut oranssinkirjava. Itse olen tehnyt tämän monesti. Eikä tarvitse aina olla kyseessä edes se vaalennus. Myös hiusten sävyttäminen on itselläni mennyt monesti pieleen. Nyt on tullut markkinoille uusi kotivärjäämisen kosmetiikkamerkki nimeltä Vivahde Hair.

Vivahde Hair – hiusten värjäys kotona ammattituotteilla

Hiusten värjys kotona on helppoa vivahde hair tuotteilla.

Sain pr-lähetyksenä Vivahteelta kokeiltavaksi heidän vaalennus -ja sävytesetin jokin aika sitten. Vivahde Hair on uusi kotimainen kotivärjäämiseen perustuva kosmetiikkamerkki. Tuotteet ovat vegaanisia ja eläinkokeettomia. Lisäksi tuotteissa on käytetty kotimaista kauraöljyä, joka hellii hiusta värjäämisen aikana. Paketti tuli hyvään aikaan sillä olin jokin aika sitten hetken mielijohteesta sävyttänyt hiukseni vaaleanpunaiseksi suoravärimaskilla. Kyseessä oli itselleni uusi suoraväri ja se tarrasi kiinni todella hyvin. Olin tottunut, että yleensä maskeista sävy lähtee muutamassa pesussa pois. Mutta tämä ei lähtenyt millään. Hiuksissa oli todella sitkeässä loput vaaleanpunaiset rippeet joista halusin jo eroon. Päätin rohkeasti tarttua Vivahteen vaalennukseen ja sävytteeseen. Olen siis nyt kaksi kertaa kokeillut näitä. Ensimmäisellä kerralla vaalensin kevyesti pituuksia, jotta sain suoravärin jämät pois hiuksista ja sävytin perään. Nyt uudelleen tein pelkän sävytyksen poistamaan keltaisuutta.

Hiusten vaalentaminen kotona

Vivahde Hair vaalennusvoide sekä kaksi eri hapetetta

Pohjasävyni oli jo vaalea ja halusin päästä eroon jäljellä olevasta vaaleanpunaisesta sävystä. Tämän takia päädyin kevyeen vaalennukseen. Hiusten värjäys kotona ja erityisesti vaalentaminen on todella pelottava ajatus kaikkien nuoruuden mokien jälkeen. Vivahde Hairin sivuilla on tutorialvideoita sekä oma hiusakatemia, josta löytyy paljon tietoa hiusten värjäämiseen kotona. Vinkkejä on tarjolla todella paljon! Käytin 0,9% hapetetta, joka vaalentaa vain 1-2 astetta hiusta. Vivahde vaalennusaine on voidemainen ja se oli helppo levittää hiusten pituuksiin.

Loppu suoraväri pois kevyellä vaalennuksella

Ennen ja jälkeen vaalennuksen

Mukana tuli kaikki tarvittava värin sekoituksesta levitykseen. Tärkeää oli, että vaalennusainetta ei osuisi omaan tyvikasvuuni, jota raidoitetaan kampaajan toimesta. Tämän vuoksi levitin massan ainostaan hiusten pituuksiin. Annoin vaikuttaa n.20 minuuttia ja huomasin, että se riitti hyvin poistamaan haluamani sävyt hiuksista. Hiuksissa näkyi hieman keltaisuutta ja pelästyin jo hieman tässä vaiheessa. Se oli kuitenkin turhaa kun kaikki keltaisuus taittui pois lopulta sävytteellä!

Eroon hiusten keltaisuudesta – kampaamolaatuinen sävyttäminen kotona?

Hiukset ennen ja jälkeen kotisävytyksen
Ennen ja jälkeen. Hiuksista poistui pelkällä sävytteellä kaikki keltaisuus ja hiuksista tuli kauniin puhtaan vaaleat.

Käyn itse raidoittamassa omaa vaaleaa hiustani parin kuukauden välein kampaajalla. Rakastan kampaajan luomaa luonnollisen näköistä raidoitustulosta erityisesti tyvessä. Ja ennenkaikkea sitä, kun hiukset sävytetään kampaajalla vaalennuksen jälkeen! Kotona keltaisuutta voi poistaa toki hopeashampoolla, mutta sen vaikutus on kovin lyhytkestoinen. Siksi olin todella innoissani tästä kampaamolaatuisesta kotisävytyksestä! Päädyin laittamaan omiin hiuksiini 3% hapetteella 10V sävyn eli kylmän vaalean violettiin taittavan sävyn. Se poistaisi hyvin hiuksista keltaisuutta pois ja sen se todella teki! Voit tehdä myös kiiltosävytyksen, jolloin käytät miedompaa 0,9% hapetetta. Lopputulos on hieman kevyempi. Sävyjä on vaikka kuinka paljon ja niitä voi sekoitella myös keskenään. Vivahteella on myös valmiita sävypaketteja, joissa on useampaa sävyä mukana. Itse taidan kokeilla seuraavaksi Pure Blondie sävyä ja kesällä tuo Peachy voisi olla aivan ihana! Tulen käyttämään näitä sävytteitä ihan varmasti ylläpitämään hiusten sävyä kampaajakertojen välissä!

Vivahde Hairilla löytyy sävyte jokaiseen makuun
Vivahde Hair kiiltosävypaketit ovat valmiita värisekoituksia

Huom! 3% hapetteen kanssa on tärkeää levittää väri vain hiusten pituuksiin eikä omaan tyvikasvuun. 3% hapete voi muuttaa luonnollisen hiuksen sävyä. Miedommalla hapetteella ei tarvitse olla niin tarkka sen tyven kanssa.

LUE MYÖS: Kolmet erilaiset kiharat eri välineillä – 3 x paras kiharrin

Jaa:

Facebook

Lue myös nämä

Lue myös nämä