Itseruskettavan levitys – näillä vinkeillä onnistut!

Iho ennen ja jälkeen Invisi moussen sävyssä medium- dark

Itseruskettava on turvallisin tapa hankkia ruskettunut iho, mutta moni kokee että itseruskettavan levitys on hankalaa. Itse käytän itseruskettavaa paljon ja pitkin vuotta. Olen kokeillut kymmeniä eri merkkejä, tapoja ja koostumuksia, joten voin sanoa olevani edes jollain tasolla tämän asian lähes ammattilainen. Hyvillä ja itselle sopivilla tuotteilla on kuitenkin helppo onnistua.

Tuotteen valinta

Vita Liberatalla on monia vaihtoehtoja itseruskeravista

Valitse tuote aina sen mukaan, minkä koet itsellesi helpoimmaksi. Itseruskettavia on voiteita, suihkeita, mousseja, tippoja ja geelejä. Itse käytän näistä eniten moussea, koska sillä saan kerralla helpoiten tasaisen sävyn iholle. Kun olen laittanut moussen niin alan ylläpitämään sävyä iholla asteittain päivettävällä voiteella. Käytän jonkin verran myös suihkeita esimerkiksi selkään kun levitän tuotteen yksin. Suihkeista *Vita Liberatan suihke on ollut itsellä aktiivisesti käytössä. Mousseissakin on valinnan varaa erilaisia tuotteita. Tässä muutamia esimerkkejä, joista voit valita itsellesi sopivan.

Vita Liberata perusmousse

*Fabulous Self tanning tinted mousse on karttavärillinen mousse, eli itse vaahto on jo sävyllistä. Tämä helpottaa levittämistä, koska näet oikeasti mihin olet tuotetta jo laittanut. Itse suosin aina sävyä dark, mutta voit aloittaa mediumista jos olet aloittelija ja haluat miedomman sävyn.

Vita Liberata Invisi mousse

*Vita Liberatan Invisi on oma suosikkini näistä, koska siinä ei ole karttaväriä ja sitèn se ei tahraa niin paljon. Tämän voi siis tarvittaessa laittaa iholle vaikka aamulla ja pestä iholta 8 tunnin kuluttua. Ei tahraa vaatteita. Ihan valkoisissa lakanoissa kun tämän kanssa nukkuu niin itse saan tahrittua (hikoilen). Iholla kestävä ja medium-dark sävy on kaunis.

Vita Liberata Phenomenal

*Phenomenal on kestävämpi versio perusmoussesta. Eli sävyllinen vaahto, mutta tätä on tarkoitus laittaa parina peräkkäisenä päivänä. Näin saadaan kestävämpi rusketus eli jos haluat pidempää kestoa. Valitse tämä.

Ylläpitoon sopivat tuotteet

Itse suosin eniten tätä *Zuiin asteittain päivettävää voidetta vartalolle. Kivan ohut koostumus, joka on helppo levittää iholle. Alan levittää tätä viikon sisällä moussen levityksestä, jolloin saan ylläpidettyä sävyä hyvin ja helposti. Levitän iltaisin suihkun jälkeen tarvittaessa. Tämä samalla kosteuttaa ihoa, jolloin rusketus näyttää muutenkin paremmalle sekä saa sen kestämään. Kuivalla iholla rusketus alkaa lähteä ja saattaa muuttua hieman läikikkääksi. Joten kosteutusta!

Millä itseruskettava kannattaa levittää?

Tähän aina sanon yhden tuotteen; kintaalla. Ja ei millä tahansa kintaalla, vaan *Zuiin levityskintaalla, joka on ihan paras tässä hommassa! Kankainen pehmeä kinnas levittää itseruskettavan niin tasaisesti iholle. Lisäksi kinnas ei ole siis sellainen perinteinen vaahtomuovinen, joten tämä kestää siis vuodesta toiseen!

Vinkit levitykseen!

Itseruskettavaa kannattaa ottaa kintaaseen reilusti kerralla. Itse otan muutaman pumppauksen ja levitän pyörivin liikkein tai laajoin edestakaisin liikkein. Aloitan yleensä käsivarsista. Ranteiden kohdalla kannattaa olla hieman tarkempi ja itse laitan ne käsistä viimeisenä. Ja levitän ranteisiin ns. vain jämät kintaasta. Kämmenet jätän tässä kohtaa vielä levittämättä. Sitten siirryn rintakehään, vatsaan, kylkiin, pakaroihin, reisiin, sääriin ja taas jämät nilkkoihin ja jalkapöytiin. Huomioi, että jämät kannattaa levittää myös varpaiden väliin. Ei nyt ihan tarkkaan mutta muuallekin kuin vain sipaisu varpaiden päältä. Jalkaterien sivut on usien kuivat, joten ne kannattaa edellisenä päivänä kosteuttaa hyvin. Mutta ei kosteutusta itsrruskettavan alle vaan edellisenä päivänä. Kun kaikkialle muualle on levitetty käyn jämillä läpi kaulan sekä ihan viimeisenä ranteet, kämmenselän ja sormet. En paina kinnasta kovasti vaan enemmänkin sipaisen läpi kaikkialta. Ensin sormet suorina ja sitten sormet nyrkissä kevyesti. Varo ettei itseruskettavaa mene kämmenen puolelle. Itse teen usein niin, että annan itseruskettavan olla kämmenissä ja sormissa vain pari tuntia. Ja sitten pesen kädet varovasti. Ettei tule liikaa. Sormissa itseruskettava näkyy usein tummiten sekä kuivissa rystysissä.

Vinkit lyhyesti:

  1. Levitä isoin liikkein kintaalla joka puolelle.
  2. Jätä viimeiseksi ranteet, kaula, kämmenselkä ja sormet.
  3. Levitä niihin vain kintaassa olevat jämät hellästi sipaisten. Ei hinkuttamista.

LUE MYÖS: Paras luonnonkosmetiikan itseruskettava!

Jaa:

Facebook

Lue myös nämä

Lue myös nämä