Luonnonkosmetiikan parhaat kasvoöljyt eri tarpeisiin

Tällä viikolla luonnonkosmetiikka lauantaissa keskitytään ihonhoitoon. Tarkemmin käsittelyyn pääsevät parhaat kasvoöljyt. Kasvoöljy on omassa ihonhoidossani korvannut osittain kosteusvoiteen. Itse tykkään enemmän ravitsevasta ja kosteuttavasta öljystä iholla kosteuttavan asvoveden jälkeen. Toisin kuin moni luulee, niin kasvoöljyt sopivat kaikille ihotyypeille. Jokaiselle löytyy sopiva öljy, joka tukee hyvin oman ihon hyvinvointia. Jopa kaikkein rasvaisinkin iho hyötyy kasvoöljyjen tuomasta rasvakosteutuksesta. Usein kuulee, että rasvoittuvalle iholle ei uskalleta käyttää tuhteja voiteita tai öljyjä. Niiden pelätään tukkivan ihohuokosia ja siten aiheuttavan epäpuhtauksia iholle. Usein rasvoittuva iho tuottaa rasvaa vaan enemmän jos sitä ei kosteuta tarpeeksi. Rohkeasti vaan kokeilemaan öljyjä omassa ihonhoidossa! Mutta aina ihonhoitotuotteissa kannattaa tuote valita oman ihotyypin mukaan. Tässä parhaat kasvoöljyt eri tarpeisiin.

LUE LISÄÄ: Hyvän ihon salaisuus – panosta kolmeen asiaan

Kotimaista kauraa herkälle tai atooppiselle iholle

Atopikin herkän ihon kauraöljy on valmitettu suomessa kotimaisesta luomukaurasta ja mustikasta. Kaura hellii herkkää ihoa ja rauhoittaa kasvojen ärsytystä. Kaura sitoo ihon kosteutta ja mustikat tuo runsaasti antioksidantteja, jotka ravitsevat ihoa. Jättää ihon pehmeäksi ja kimmoisaksi. Luonnollinen kauran oma tuoksu.

Ihotyypit: kuiva, pintakuiva, herkkä, atooppinen, ikääntyvä

Tehokas kosteuttaja punoittavalle couperosa iholle

*Balm Balmin ruusunmarjaseerumi on todella hyvä kasvoöljy (kyllä, kasvoöljy vaikka nimi on seerumi) punoittavalle ja couperosa iholle. Tämä kasvoöljy sisältää jojobaöljyä, joka on tosi hyvä myös rasvaiselle iholle. Jojobaöljy hillitsee ihon omaa talintuotantoa. Silottaa ihon pintaa tehokkaasti ja sitoo kosteutta. Tuoksuu perinteiselle ruusunmarjalle eli tuoksu saattaa olla joidenkin nenään voimakas.

Ihotyypit: couperosa, punoittava, pintakuiva, rasvoittuva, ikääntyvä

Heleyttä ja elinvoimaa samealle iholle

Kotimainen Flow cosmetics tekee loistavia ihonhoitotuotteita! Tämä *Arctic beauty oil on yksi oma suosikkini. Monipuolinen öljy kirkastaa ja heleyttää väsynyttä ja sameaa ihoa. Tämäkin hillitsee punoitusta iholla, joten sopii myös herkälle iholle. Sisältää tyrniä ja villimustikkaa, joten paljon rauhoittavia ja suojaavia ominaisuuksia.

Ihotyypit: samea, väsynyt, kuiva, pintakuiva, normaali, ikääntyvä, punoittava

Kuulautta ja suojaa pihlajanmarjoista

Madaran *pihlajanmarja drop glow booster on nimensä mukaisesti glow-öljy! Sopii monelle ihotyypille. Jos olet etsinyt öljyä, joka ei jää öljyisen tuntuiseksi iholle on tämä hyvä valinta. Öljy on todella kevyttä ja imeytyy ihoon heti. Ei jää siis ihon pinnalle juurikaan. Tuoksu on melko voimakas, joten ihan tuoksuherkimmille ei varmasti paras vaihtoehto. Omasta mielestäni tuoksu on ihan miellyttävän luonnollinen.

Ihotyypit: kuiva, normaali, rasvainen, sekaiho, samea, ikääntyvä

Ikääntyvälle iholle luonnon omaa retinolia!

Bakuchiol öljy on luonnon oma retinoli, joka sopii ikääntyvälle iholle.

*Bybin Bakuchiol booster on jo klassikko luonnonkosmetiikan puolella. Ja miksei olisi? Sisältää bakuchiolöljyä, joka on luonnon oma A-vitamiini. Parantaa ihon pintaa, siloittaa ja saa ihon tuntumaan paremmalta. Sopii käytettäväksi kosteusvoiteen seassa, yksin kosteusvoiteen jälkeen tai kosteusvoiteen tilalla. Kaikki öljymäiset tuotteet laitetaan kasvoille aina viimeisenä. Vaikka tätäkin myydään usein seerumi nimellä.

Ihotyypit: ikääntyvä, samea, kuiva, pintakuiva, normaali

LUE LISÄÄ: Luonnollista ihonhoitoa BybiBeauty tuotteilla

*sisältää mainoslinkin

Jaa:

Facebook

Lue myös nämä

Lue myös nämä