Meikit aloittelijoille – näitä suosittelen

Tässä postauksessa käyn läpi useimmiten suosittelemani meikit aloittelijoille. Teen jonkin verran myös meikkikoulutuksia sekä vierailen erilaisissa naistenilloissa puhumassa ja opastamassa meikkien saloja. Huomasin eilisen naistenillan jälkeen, että suositteluihini nousee melkein aina samat tuotteet. Tottakai kohderyhmän ikä ja ihotyypit hieman vaikuttaa asiaan, mutta samat tuotteet nousee esiin useimmiten. Keräsin ne siksi myös tänne blogini puolelle nähtäväksi. Nämä ovat mielestäni erittäin hyvin myös aloittelijoille ja sellaisille sopivia tuotteita, jotka haluaisivat saada hieman lisää omaan meikkaamiseensa.

Välineistä

Hyvät siveltimet ovat puolet meikkiä. Teet itsellesi ison palveluksen kun hankit hyvät siveltimet meikkiä varten. Varsinkin silmämeikkiä on todella paljon helpompi tehdä kun siveltimet on kunnossa. Painotan aina hyvän häivytyssiveltimen perään joka on mielestäni tärkein. Mutta jos kunnon siveltimiä ei ole ollenkaan niin silloin kannattaa hankkia joku setti. Setit on yleensä hieman edullisempi hankkia. Tässä suosikkejani:

Sivellinsetti silmille:

 *Luxie Smokey eye setissä on häivytyssivellin, liikkuvalle luomelle sopiva litteämpi sivellin, monikäyttöinen kynäsivellin (utuiset rajaukset, huulipuna, sisänurkan korostus) sekä eyeliner tai kulmakarvoille sopiva sivellin. Huippu setti! Sivellinseteistä oma postaus täällä.

Yksittäinen häivytyssivellin:

Jos suosittelen yhtä hyvää sivellintä silmämeikkiin on se aina tämä *Macin 217 sivellin. Omani on aitokarvainen, jota ei enää tahdo löytyvän, mutta tämä synteettinen lienee yhtä hyvä?

Sivellinsetti kasvoille:

Luxie Flawless face set on hyvä neljän siveltimen setti kasvomeikin loihtimiseen. Siveltimet meikkivoiteelle, poskipunalle, aurinkopuuterille (tai puuterille) ja pieniin sopii hyvin neutraloijan tai peiteaineen levittämiseen.

Toinen vaihtoehto on tämä *Real Techniquesin setti, jossa on mukana myös hyvä meikkisieni. Mukana on suosikkini meikkivoiteelle, poskipunalle, peiteaineelle sekä highlighterille. Nämä on minulla käytössä lähes päivittäin itselläni.

Sivellinsetti kasvoille ja silmille:

*Luxien Rose gold complete face set sisältää siveltimet sekä kasvoille, että silmämeikkiin. Tämä on hyvä hankinta, jos et omista vielä siveltimiä juurikaan ja haluat hankkia useamman kerralla.

Ennen meikkiä

Hyvän pohjan luominen on meikin perusta ja tärkein osa meikkiä. Itse meikkiäkin tärkeämpää on siis hyvä ihonhoito, joka luo parhaimman mahdollisen pohjan meikille. Siksi aina meikkikoulutuksissa mainitsen kosteuttavasta kasvovedestä sekä kosteusvoiteesta ennen meikin levittämistä kasvoille. Itse käytän sekä itselleni että asiakkaille *Huxleyn kosteuttavaa kasvovettä painellen käsin kasvoille muutaman kerroksen jonka jälkeen levitän *Huxleyn kosteusvoiteen lukitsemaan kosteuden iholle. Tämän jälkeen kasvot näyttävät jo terveämmiltä, kosteutetummilta ja heleämmiltä. Nämä tuotteet sopii kaikille ihotyypeille, myös rasvoittuvalle iholle.

Meikkivoide

Omalle iholle sopiva meikkivoide saa ihon näyttämään tasaiselle ja terveälle. Kaksi meikkivoidetta nousee aina ylitse muiden omissa suosituksissani. Kuivalle iholle suosittelen aina *Milanin conceal + perfect meikkivoidetta. Tämä sopii kestonsa puolesta myös juhlameikiksi.

Sävyt:

Sävy 00 Light Natural sopii hyvin vaalealle talvi-iholle ja 02 Natural sävy on yleiselle vaalealle iholle (kylmä pohjasävy) . Erittäin vaalealle iholle, jolla on lämmin pohjasävy on 00B hyvä sävy ja hieman tummempi on 03 Light beige. Rasvoittuvalle iholle suosittelen aina *Wetn wildin photo focus meikkivoidetta, joka kestää iholla hyvin ja pitää sen kauniin mattaisena. Ei kuitenkaan rutikuivana. Näistä kylmän pohjasävyn sävytovat soft ivory (vaalea) ja Soft beige (hieman tummempi) ja lämpimämpiä ovat vaalea Nude ivory ja päivettyneemmälle Golden beige.

Lisää suosikkimeikkivoiteistani voit lukea tästä postauksesta.

Kasvomeikit

Asia jota painotan aina meikki-illoissa on se, että puuteria ei tarvitse käyttää koko kasvoilla. Ainoastaan siellä missä haluaa kiiltoa pois ja kiinnittää peiteaineet paikalleen. Hyvässä meikkipohjassa on tärkeä muistaa tuoda väriä kasvoille poskipunalla sekä lämpöä halutessaan aurinkopuuterilla. Poskipunista suosittelen aloittelijoille *Essencen poskipunia, jotka ovat hyviä ja edullisia. Näitä on myös helposti saatavilla myös valikoiduista Tokmanneissa sekä K-Citymarketeissa. Aurinkopuuteri josta puhun aina on tämä oma suosikkini *Butter bronzer, joka sopii hyvin suomalaiselle iholle. Sävy Bronzer on useimmille sopiva. Jos haluaa panostaa kasvojen heleyteen niin suosittelen panostamaan tähän ihanaan *Hourglassin Ambient viimeistelypuuteriin highlighterin sijasta, joka saa kasvoille todella kauniin pinnan. Tämä oikeasti tekee ihmeitä ja on joka penninsä arvoinen. Suosin aina edullisia vaihtoehtoja, mutta tästä en ole löytänyt vastaavaa edullisemmin.

Ambient lighting powder

Punaisuutta poskilla ja tummuutta silmien alla?

Nämä neutraloijat taikovat pois tummat silmän aluset sekä poistaa couperosaa poskilta ja piilottaa punertavat näpyt hetkessä. Joe Blascon Red Neutralizer on ihmeaine, joka peittää kaiken punertavan ohuella kerroksella. Tätä suosittelen aina, koska itselläni on punertavuutta kasvoilla ja en voisi olla ilman tätä tuotetta. Tummille silmänalusille on minusta paras *Bohon 07 Orange peitepuikko, jonka päälle voi sitten laittaa meikkivoiteen tai peiteaineen ja tumman silmänaluset peittyy helposti. Kaikkien ei siis tarvitse näitä käyttää, mutta jos sinulla on tarve korjata sävyjä iholla on neutraloija paras tuote siihen. Kaikki nämä meikit eivät ole siis kaikille aloittelijoille.

Meikit aloittelijoille – silmämeikit

Luomiväreistä usein aloittelijalle suosittelen jotain Makeup revolutionin palettia, jotka ovat hyviä ja edullisia. Ne sisältää mattaisia sekä metallisia sävyjä, joilla on helppo lähteä liikkeelle. Esimerkiksi tämä* Velvet Rose paletti sopii punertavista pitäville ja tämä vaaleanpunertava *Provocative sopii hyvin suomalaiselle iholle. Silmämeikin pohjustus on tärkeää jos luomet rasvoittuu helposti tai ovat raskaat. Silloin luomivärin alle kannattaa hankkia tämä *Wetn wildin pohjustaja, joka on yhtä hyvä kuin kalliimmat versiot. Kulmakarvoille edullinen ja tosi hyvä vaihtoehto on tämä *Catricen kulmakynä, jossa on hyvä viileä sävy ja tarpeeksi ohut kärki.

Meikit aloittelijoille:

Häivytyssivellin:* Mac 217

Sivellinsetti silmämeikkiin: *Luxie Smokey eye

SIvellinsetti kasvomeikkiin: *Luxie Flawless face set & *Real Techniquesin setti

Sivellinsetti kasvo- ja silmämeikkiin: *Luxien Rose gold complete face set

Meikkivoide kuivalle iholle:*Milanin conceal + perfect

Meikkivoide rasvaiselle iholle:*Wetn wildin photo focus

Punaisuuden peittäjä:Joe Blascon Red Neutralizer

Tummien silmänalusten peittäjä:*Bohon 07 Orange

Poskipuna:*Essencen poskipunia

Aurinkopuuteri: *Butter bronzer

Viimeistelypuuteri/hohdepuuteri: *Ambient lighting powder

Luomivärit: *Velvet Rose ja *Provocative

Luomivärin pohjustaja: *Wetn wild photo focus

Kulmakynä: *Catrice

Jaa:

Facebook

5 Responses

  1. Kiitos tästä postauksessa! Tosi kiva ollut seurailla sun juttuja ja saada vinkkejä/suosituksia hyvistä tuotteista. Osaatko sanoa, saako suosittelemistasi Huxley tuotteista tuotenäytteitä?

  2. Apuaa,en löytänyt sitä peiteväriä täältä,.minkä esittelit silmämeikkivideossa…näytti niin hyvältä…kiitoos.

    1. Tarkoitatko mitä käytin meikkilivessä tänään? Se oli Hynt beautyn peiteväri sävyssä light. Saa naturelle.fi ainakin 👌

Lue myös nämä

Lue myös nämä