Vinkit helppoon silmämeikkiin aloittelijalle

Vinkit helppoon silmämeikkiin aloittelijalle on yksi kysytyimpiä postauksia, joten syvennyin tähän myös Instagram-livessäni, jossa kävimme nämä asiat läpi. Koostan tähän postaukseen tärkeimmät pointit myös kirjallisessa muodossa. Silmämeikkiä pidetään meikissä yhtenä hankalimpana osana, mutta muutamalla vinkillä siitä saa tosi paljon helpompaa ja nopeampaa.

Silmämeikki tehty L.A.Girl Mastery paletilla.

Viisi vinkkiä helppoon silmämeikkiin

1. Hanki kunnon välineet

Helppo silmämeikki ei onnistu ilman hyviä välineitä. Välineillä en tarkoita satojen eurojen sivellinsettejä, vaan hanki vaikka alkuun kaksi hyvää sivellintä tai yksi hyvä setti, missä ei ole turhia siveltimiä. Jos haluat hankkia vain yhden siveltimen silmämeikkiin, joka sopii mahdollisimman moneen asiaan silmämeikissä. Suosittelen hankkimaan tämän *Mac 217 monitoimisiveltimen, joka on yksi ehdoton suosikkini silmämeikissä. Tällä pystyy häivyttämään kaikki silmämeikit ja lisäksi tällä pystyy myös pakkaamaan sävyä silmiin. Jos taas haluat hankkia muutaman siveltimen, millä saat ihan kaikenlaisia silmämeikkejä tehtyä, niin suosittelen esimerkiksi tätä *Luxien settiä, jossa kaikki siveltimet tulee varmasti käyttöön. Lisää suosikkisiveltimistäni aloittelijalle voit lukea tästä postauksesta.

2. Huomioi oman silmäsi muoto

Jos luomesi ovat raskaat ja liikkuva luomi ei juurikaan näy silmien ollessa auki on usein esimerkiksi yksivärinen tumma smokey eye helpoin ja imartelevin vaihtoehto. Jos taas liikkuvalla luomella on tilaa, voi keskittyä enemmän myös sen meikkaamiseen esimerkiksi glittereillä yms. Toki kaikilla liikkuva luomi näkyy aina kun silmät ovat kiinni tai katse on alaspäin, eli jokainen voi käyttää halutessaan glitteriä! Myös raskaat luomet. Kannattaa kokeilla erilaisia tyylejä ja tekniikoita silmämeikissä, niin löydät omaa silmän muotoasi imartelevan meikin. Kannattaa myös kokeilla alaluomen meikkaamista. Pieniä silmiä pystyy helposti suurentamaan hieman häivyttämällä alaluomelle ripsien tyveen myös silmämeikkiä  ja levittämällä vaaleaa nuden sävyistä kajalkynää sisäluomelle. Pienissä silmissä kannattaa kokeilla vaaleita sävyjä luomen keskiosasta sisänurkkaan ja tummentaa reilusti ulkonurkkaa. Isoissa pyöreissä silmissä taas ei aina kannata luomiväriä laitttaa koko matkalta alaluomelle, ellei halua korostaa pyöreyttä vielä lisää.

3. Pohjusta!

Itse en pohjusta kuin juhliin silmämeikkiä, jolloin haluan sen pysyvän virheettömänä mahdollisimman pitkään. Itselläni ei rasvoitu luomet kovasti eikä luomeni ole raskaat, joten luomiväri ei paakkuunnu luomivakoon kovin helposti. Mutta jos luomesi ovat raskaat tai rasvoittuu, niin pohjusta! Tämä on helppo tapa saada luomiväri pysymään kauniina pitkään. Tähänkin on turha hankkia mitään monen kymmennen euron pohjustajaa, kun edullisemminkin saa yhtä hyviä. Tämä *Wetn wildin pohjustaja lyö monet kalliimmat versiot! Luomivako ja sen yläpuoli kannattaa pohjustajan jälkeen puuteroida, jotta puuteriset luomivärit häivyttyy kauniimmin. Pohjustaja hieman aina hankaloittaa häivyttämistä.

4. Hyvä luomiväri ja oikeat sävyt

Myös tässä ei raha ratkaise, vaan edullisesti saa monia aivan upeita luomivärejä. Varsinkin aloittelijan kannattaa hankkia alkuun joku edullisempi, mutta hyvä paletti. Sävyvalinnoissa kannattaa miettiä hieman omaa ihonsävyä. Jos olet kovin vaalea ja pohjasävyltäsi olet enemmän kylmä kuin lämmin (eli et rusketu kovin helposti ja saatat palaa auringossa) niin varmoja sävyjä on roosan sävyt, pinkit, hopeat, kylmän violetit, turkoosit yms. kylmät sävyt. Avuksi voi ottaa googlen ja googletella hieman värikarttoja hakusanalla kylmät sävyt. Lämpimällä iholla taas keltaiset, oranssit, korallit ja punaruskeat sävyt näyttää ihanilta, mutta esimerkiksi aurinkopuuterin sävy luomivaon varjostamisessa toimii ihan kaikilla! Tässäkin auttaa, kun kokeilee. Meikki on siitä ihanaa, että sen saa pestyä pois, jos kokeilu ei onnistunutkaan. Hyvä edullinen luomiväripaletti on esimerkiksi tämä *Makeup Revolutionin paletti, jossa on sävyjä monelle tai tämä ihanan vaaleanpunasävytteinen tosi laadukas *paletti L.A. Girliltä.  Tästä postauksesta voit lukea lisää edullisista tuotevinkeistä aloittelijalle.

L.A. Girl Mastery

5. Unohda kissarajaus

Kissarajaus on varmasti kysytyin tutoriaaliehdotus mitä saan. Ja jouduin usein olemaan se ikävä tyyppi, joka hieman kyseenalaistaa sen toimivuuden kaikilla silmänmalleilla. Toki sen saa jokainen ikään tai silmänmalliin katsomatta tehdä, totttakai! Mutta useimmille minun mielestäni toimii paremmin pehmeämpi rajaus. Kokeile rajata luomet mustalla tai tummanruskealla luomivärillä. Siihen siveltimeksi sopii vaikka juuri tuossa setissä oleva *Small Angled brush tai *Pencil brush. Näitä voi hankkia siis myös yksittäisinä, jos et tarvitse muita setin siveltimiä. Tai rajaa vain luomet ilman sitä siipeä, jos luomesi ovat esimerkiksi kovin raskaat. Tai käytä pehmeää *geelirajausta luomella, jonka häivytät tuollaisella kynäsiveltimellä ja teetkin utuisen kissarajauksen, joka toimii useimmille paremmin. Helpossa silmämeikissä helpoin on kuitenkin aina pehmeä luomivärirajaus ripsien tyvessä.

Hyvä aj edullinen geelirajaus, jonka mukana tulee loistava sivellin!

Extravinkki! Muista taivuttaa ripset ripsien tyvestä ennen ripsivärin laittamista. Tämä avaa silmiä hurjasti ja viimeistelee kauniin silmämeikin aina. Hyvät taivuttimet onkin aina hyvä hankinta. Itse suosin *Shisheidon taivuttimia, joilla saan omat lyhyet ja suorat ripseni taivutettua kaarelle. Tilasin juuri itselleni uudet taivuttimet, joten muistathan, että nämäkään ei ole ikuiset vaan pitää vaihtaa välillä. Vedenkestävä ripsiväri pitää ripset kaarevina normaalia ripsaria paremmin.

Tässä oli omat vinkkini helppoon silmämeikkiin aloittelijalle. Ja kuten kaikessa meikissä, vain kokeilemalla voi onnistua! <3

Jaa:

Facebook

3 Responses

  1. Minkälaista silmämeikin putsaria käytät? Tuo beauty uk:n pro gel on hyvä, mutta jää kiinni kuin tauti 😅 Mulla ainakin jää jämiä vaikka hinkkaisin silmiäni kuinka moneen kertaan.

    1. Käytän öljyputsaria aina. Esim. COXR hyalurolic oil cleanser on mun suosikki. Kuivilla käsillä, kuiville kasvoille ja pyörittelee. Sitten huuhtoo lämpimällä vedellä pois. Kaikki lähtee 💪

Lue myös nämä

Lue myös nämä