Vinkit: Irtoripsien käyttö

Irtoripsien käyttö tuottaa monelle päänvaivaa ja siksi ajattelinkin antaa parhaimmat omat vinkkini niiden käyttöön. Rakastan itse käyttää erilaisissa meikkilookeissa irtoripsiä. Niillä saa juhlameikkiin helposti näyttävyyttä sekä kuvissa ne näyttävät upeilta!

*Nobebeauty.fi verkkokaupassa on myös monia muita suosikkejani, kuten *Luxien siveltimiä ja *Tony Molyn tuotteita.

Irtoripsien käyttö – viisi vinkkiä!

1. Leikkaa ripsinauha omaan silmään sopivaksi

  • lähes poikkeuksetta valmiit ripsinauhat ovat liian pitkiä ja siksi ne ei asetu ripsien tyveen kauniisti. Lisäksi ulkonurkasta liian pitkälle tuleva ripsinauha saa silmät surullisen näköisiksi. Muista leikata aina ulkonurkasta eikä koskaan sisänurkasta! Ulkonurkan ripset ovat usein nauhoissa pidempiä kuin sisänurkan, jolloin sisänurkka näyttäisi luonnolliselta. Luonnollisuus katoaa, jos leikkaan lyhyet ripset pois nauhasta.

2. Taivuta omat ripset ennen sekä muista ripsiväri

  • irtoripset ovat tosi usein omia ripsiä huomattavasti kaarevammat. Jos ne laittaa ilman taivuttamista silmiin, näkyy sivusta katsottuna ensin omat suorat ripset ja sitten erilliset kaarevat ripset. Tämän takia kannattaa omat ripset taivuttaa ensin ja sitten laittaa ripsiväriä ennen irtoripsien laittamista.

3. Anna liiman kuivahtaa hieman ennen ripsien laittamista

  • Irtoripsien käyttö ja sen yleisin virhe! Tämä on yleisin virhe minkä ihmiset tekevät. Ripsinauha asetetaan silmään heti kun liima on levitetty nauhalle. Märkä liima ei tartu ihoon, jolloin ripsiä ei saa pysymään ja se tekee laittamisesta hankalaa. Odota 30-60 sekuntia, jolloin liima on kuivahtanut tahmeaksi eikä ole enää märkää.

4. Peilin asennolla on iso merkitys

  • kun pitää peiliä leuan kohdalla alaviistossa, niin katse pysyy alaspäin. Tälllöin ripsinauhan tuominen yläpuolelta on helpompaa ja nauha asettuu nätimmin omien ripsien päälle.

5. Paina ensin sisänurkka paikoilleen

  • kun olet saanut tuotua ripsinauhan kevyesti keskelle silmää omien ripsien tyveen, ota pinseteillä kiinni sisänurkasta ja paina se kiinni vähän matkan päästä silmän sisänurkasta. Ihan sisänurkkaan ei kannata laittaa, koska silmät vuotavat ja silloin nauha saattaa irrota helpommin. Lisäksi näin ripset näyttää luonnollisemmilta. Sisänurkan jälkeen paina ulkonurkka kiinni ripsien tyveen. Sitten voit painaa keskiosasta ripset kiinni paikoilleen. Yritä saada nauha mahdollisimman lähelle omien ripsien tyveä, jotta siihen ei jää rakoa. Myös pieni rajaus helpottaa asiaa ja häivyttää näiden rajaa.

Omat suosikkiripseni sekä ripsiliima

Tykkään juhlissa käyttää hieman näyttävämpiä ripsiä, kun taas arjessakin on välillä kiva piristää meikkiä kevyemmillä ripsillä. Kun ripsiä oppii käyttämään, ei niiden laittamiseen mene aikaa kuin muutama minuutti.

Pääasiassa suosin siis hieman kevympiä ripsiä, kuviin saatan joskus laittaa tosi näyttävätkin ripset kuten nämä House of Lashesin klassikot eli *Iconic ripset. Itse tykkään enemmän *Iconic lite versioista, jotka ovat saman malliset, mutta kevyemmät. Malliltaan Iconic ripset ovat klassiset, hieman ulkonurkkaan pidentyvät viuhkamaiset ripset. Imartelevat useita silmänmalleja.

Iconit lite
Iconic lite
Iconic
Demure lite, Iconic ja Ethereal lite

Toinen suosikkimallini kevyistä, mutta näyttävämmistä on *Ethereal lite. Tässä mallissa on pisimmät ripset silmän keskiosassa, jolloin silmän pyöreys korostuu. Todella kauniit ripset ja vaikka ovat näyttävät ovat nämä silti silmissä kevyemmät. Jos haluaa tästä hieman tuuheampaa mallia voi valita malliltaan samantyyppisen, mutta hieman enemmän wispies tyyliset *Boudoir ripset.

Ethereal lite
Boudoir ripset

Arkikäyttöön tai luonnolliseen juhlameikkiin suosikkini ovat ehdottomasti nämä *Demure lite ripset. Nämä ovat todella kevyen silmissä ja näyttävät ripsinauhoiksi melko luonnollisilta. Näitä on tullut käytettyä näistä ehkä jopa eniten!

Demure lite

*House of lashesin ripsiliima on paras liima mitä olen kokeillut. Sen lisäksi, että se pitää ripset koko päivän paikallaan on sitä helppo levittää. Liimassa on sivellinpää millä liiman levittäminen ripsinauhaan on tosi kätevää. Itse suosin vaaleaa liimaa, joka muuttuu kuivuessaan läpinäkyväksi.

Ripsiliima

Vinkkejä silmämeikkiin aloittelijalle voit lukea tästä aiemmasta postauksesta.

Jaa:

Facebook

One Response

  1. Moiccu. Sain viime kesänä ripsiliimasta allergisen reaktion lumiini. Luomeni kutisivat ja turposivat, joten jouduin ottamaan irtoripset pois. Tämän jälkeen luomeni rauhoittuivat oikeastaan heti. En tietenkään muista liiman nimeä, mutta jotain stydiä/hyvää se oli, kun ripset pysyivät kyllä hyvin paikoillaan. Viime kesän jälkeen en ole sitten kokeillut irtoripsiä uudelleen. Kysymys kuuluukin, että osaatko sanoa, onko olemassa ripsiliimoja ns. yliherkille luomille? 😀

Lue myös nämä

Lue myös nämä